Tippmix Férfi NB I: A Kaposvár simán, a Kecskemét nagy küzdelemben nyert
03
Apr
2021
Tippmix Férfi NB I: A Kaposvár simán, a Kecskemét nagy küzdelemben nyert
2021. április 3.  |  21:12
A play-out első fordulójában látta vendégül a kilencedik helyre pályázó Kaposvár a kiesés ellen menekülő Jászberényt.
 
Williams közelijével a vendégek szerezték meg a találkozó első pontjait, de az Allen-Rivers-Curry triónak köszönhetően hamar fordítottak a somogyiak és fokozatosan kezdtek is ellépni az ellenfelüktől. Filipovic büntetője után feljött 8-7-re a JKSE, de innen 7-0-át futott a Kaposvár. Allen tarthatatlan volt a palánk alatt, miközben Curry már hat gólpassznál járt hét és fél perc játék után (19-12). Garrett egy triplával rázta volna fel az övéit, ám a negyed hajrájában egy fokozattal feljebb kapcsoltak Nikola Lazics tanítványai, így magabiztos fölénnyel zárták az első tíz percet. 22-15.
 
Allen ott folytatta, ahol abbahagyta, egy palánkos középtávoli után már tizenkettőnél járt a magasember. Garrett és Coleman révén lopták a távolságot a vendégek, fel is jöttek öt pontra (27-22). Pontatlanul játszottak a felek, rengeteg üres lehetőség maradt ki, de a kaposváriak így is tíz fölé növelték az előnyüket, Patai Benjamin kért időt (33-22). A nagyszünetig nem történt változás a játék képében, úgy nőtt a Jászberény fölé a somogyi alakulat, hogy mindössze három játékos szerzett náluk kosarat (Allen 16 pont, Rivers 13/9 pont, Miliszavljevics 7 pont). 36-29.
 
A fordulás után Coleman büntetőjével hatra zárkózott a JKSE, Hendlein egy triplával válaszolt. Miliszavljevics követett el egy sportszerűtlen hibát, amelyből négy pontot is hozta a vendégek, majd a hátvéd a túloldalon javított egy 2+1-es akcióval (41-34). Akárhányszor közelebb férkőzött volna a vendég együttes, mindig megrázta magát a Kaposvár és tartotta a 8-10 pont körüli előnyét. Curry már 14 gólpassznál járt – miközben pontot nem szerzett eddig-, a KKK pedig két gyorsindításos zsákolással kezdett meglépni és a lenfület ki is tartott a negyed végéig. 59-45.
 
A záró felvonás már nem tartogatott izgalmakat, a kaposváriak pont annyit hoztak mindig, amennyit kellett és végig megőrizték a megnyugtató előnyüket, sőt, növelték is azt. 78-63.
 
Kaposvári KK - Jászberényi KSE 78-63 (22-15, 14-14, 23-16, 19-18)
 
Play-out 1. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Nagy V. (Téczely T.)
 
Kaposvár: Curry 7, Krnjajski 2, Miliszalvjevics 19/3, Rivers 15/9, Allen 28. Cserék: Takács -, Puska -, Plézer -, Baki -, Bogdán -, Hendlein 7/3.
 
Jászberény: Garrett 15/9, Coleman 18/3, Brbaklics 7/3, Williams 4, Filipovic 1. Cserék: Ruják -, Füzi -, Katona -, Czirbus 4/3, Primorac 14.
 
 
 
Kucsera szerezte a találkozó első kosarát, Anda egyenlített, majd Thomas is betalált. Pörgősre sikeredett a találkozó eleje, egy perc alatt hat pontot dobtak a csapatok. Anda kosarával, a 4. perc elején vezetett először a hazai csapat, 7-6. Szoros volt a találkozó, jól dobott mindkét csapat, de a vendégek tartották kézben a meccset. Lukács és Dramicanin is triplát dobott, míg a másik oldalon Washington távolija hozta meg a fordulatot. A negyed hajrájára átvette a vezetést az OSE. Jaramaz büntetőkből egyenlített, a csattanó azonban Andersontól jött. 26-23.
 
Kosáresővel indult a második negyed. Garamvölgyi triplája után már 31-27 volt a táblán. Abell pedig megszerezte csapata 33. pontját is. Időt kért a Kecskemét. Az olló azonban tovább nyílt, Abell dobott újabb triplát. Az OSE jól kosarazott, a vendégeknél rengeteg volt a hiba. Morgan és Abell pontjai után nyílt tíz fölé az olló, a találkozó 16. percében jártunk ekkor. Dramicanin triplája hozta vissza a Kecskemétet, de Illés azonnal válaszolt, szintén távolról. Wittmann is elkezdte a pontgyártást, faultot is kiharcolt, hatra jöttek fel a vendégek. Megzavarodott az OSE, Djeraszimovics pedig tovább zárkóztatta a Kecskemétet. Hazai időkérés következett. 48-44 lett a negyed vége.
 
Anderson közelije volt a második félidő első kosara. Djeraszimovics kosarával azonban egy pontra zárkózott a Kecskemét, Washington nyugtatta a hazai kedélyeket, Wittmann triplájával azonban a Kecskemét átvette a vezetést. Azonnal időt kértek a hazaiak. Jaramaz dobása szottyant a hazai gyűrűben, de Kucsera is betalált. Anderson törte meg a hazai gólcsendet, de Thomas azonnal dobott “rá” egy triplát, jobban pörgött a KTE. Kucsora is betalált távolról. 59-64.
 
Ezt a negyedet is Anderson duplája nyitotta, majd sok hiba és rossz triplakísérletek következtek mindkét oldalon. Fazekas duplája törte meg a gólcsendet, öttel vezettek a vendégek. 63-66, majd Kocsora büntetői után 65-66 a táblán. Nem volt hibátlan a játék, de nagyon küzdött mindkét csapat. A negyed derekán Abell duplájával ismét az OSE vezetett, Karahodzsicstól jött a válasz. 70-71 volt a táblán, amikor elkezdődött az utolsó három perc. Nagyon  izgalmasra sikeredett a végjáték. Abell jól büntetőzött, Thomas jól tört be, de bedobta Morgan is. Az utolsó egy percre – Wittmann jó büntetői után – vendégvezetéssel és OSE időkéréssel fordultak a csapatok. Garamvölgyi és Djeraszimovics is betalált, így a KTE megnyerte a mérkőzést. 76-77.
 
OSE Lions - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 76-77 (26-23, 22-21, 11-20, 17-13)
 
Play-out 1. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Praksch P., Török R., Farkas G.
 
OSE: Washington 14/6, Anderson 11/3, Abell 18/6, Anda 5, Morgan 11. Cserék: Garamvölgyi 7/3, Illés 5/3, Kucsora 5/3.
 
KTE: Wittmann 7/3, Thomas 14/6, Djeraszimovics 12/6, Kucsera 10/6, Karahodzsics 12. Cserék: Jaramaz 8, Dramicanin 7/6, Fazekas 4, Lukács 3/3.

Vármegyei szövetségek