Tippmix Férfi NB I: Az Egis Körmend legyőzte a Szolnokot, és bejutott a rájátszásba
17
Mar
2021
Tippmix Férfi NB I: Az Egis Körmend legyőzte a Szolnokot, és bejutott a rájátszásba
2021. március 17.  |  20:07
Keller Ákos szerezte a találkozó első kosarát, teljesen megfeledkeztek róla a palánk alatt. Ezt követően azonban érkeztek a soproni pontok, Elmore és Thompson is betalált, Anderson kozmetikázott a másik oldalon. 4-6, nagy elánnal kezdtek a csapatok. Fazekas duplájára Benke büntetőből dobott kosarakkal válaszolt. Benke újabb pontjai pedig már döntetlenre hozták a csapatát. Váradi triplájával jutott tíz fölé a szombathelyi csapat, de Benke is betalált távolról. A vendégek nem játszottak jól ebben a periódusban, sok volt a rontott dobásuk. Borisov és Fazekas is hibázott, a Falco viszont szorgosan gyűjtögette a lepattanókat. Perl és Keller pontjaival nyitotta az ollót a Falco, 19-10, majd 21-12 a táblán. Váradi középtávolijával lett tíz közte. Elmore rázta meg magát a soproniaknál, zárkóztak a vendégek. 27-20-nál azonban már időt kellett kérnie Kosztasz Flevarakisznak. 29-24 a negyed vége.
 
Kovács duplájával folytatódott a mérkőzés, de a Sopron azonnal reagált: előbb egy dupla szottyant a szombathelyi gyűrűben, majd Borisov a sarokból dobott egy triplát. Benke hármast hibázott, az egyenlítésért támadott a Sopron, de Borisov eladta a labdát, az ellentámadásból Barac talált be. Perl triplája jókor jött a vasiaknak, de Kovács csak az egyik büntetőjét dobta be. Elmore triplája után lett ismét szoros a találkozó, de Perl is betalált távolról. A másik oldalon Takács is hármast dobott, amire Perl ismét távolról válaszolt. Doktor triplája után kért ismét időt a Sopron, 48-40 volt az állás. Váradi nyitotta tízre az ollót, amire Anderson még egy duplát rápakolt. 55-44.
 
Kosárváltással indult a második félidő, ahány támadás, annyi kosár, egyik csapat sem hibázott. Mindkét csapat jól elkapta a fonalat, de Falco őrizte előnyét, sőt Keller kosarával 16 ponttal is megléptek, Elmore egy triplával adta vissza a soproniak hitét. Borisov és Anderson is betalált távolról, a Sopron időt kért. A különbség azonban nem csökkent 78-62-re nőtt. Elmore büntetőire a remekül játszó Keller válaszolt, és Borisov triplája után is ő talált be szombathelyi oldalon. Anderson és Barac termelte a szombathelyi pontokat, magabiztos előnyt szedett össze a Falco. 86-70.
 
Váradi triplájával indult az utolsó negyed, a húszat pedig Barac tette közé. A negyed elején a lényegi kérdés el is dőlt, a falco gyakorlatilag bebiztosította győzelmét. 92-72-nél időt kért a Sopron, jelezve, hogy nem akarnak nagy zakóval hazamenni. 94-74, majd 96-76 az eredményjelzőn, a Sopron ismét időt kért. Perl kosarával nőtt a szombathelyiek előnye, Keller szerezte a Falco századik pontját. 107-87.
 
A Szombathely jobb volt ezen az estén, ekkora arányban is megérdemelten nyert.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC 107-87 (29-24, 26-20, 31-26, 21-17)
 
Bajnokság, 3. forduló
Szombathely, Arena Savaria
Győrffy P., Tőzsér D., Söjtöry T. (Dernei G.)
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 11/3, Váradi 19/6, Benke 10/6, Kovács 3, Keller 26. Csere: Perl 24/12, Barac 11, Doktor 3/3, Dancsecs -.
 
Sopron KC: Elmore 28/21, Thompson 12, Fazekas 2, Borisov 16/6, Padgett. Cserék: Halász -, Takács 9/9, Werner 4, Supola 7, Scholl 2, Sitku -.
 
 
 
Hétmeccses győzelmi sorozattal a háta mögött érkezett Körmendre a listavezető Szolnok csapata a bajnokság 20. fordulójában.
 
Egy szép Ireland-Taylor összjáték után utóbbi büntetőzhetett, amivel meg is született a mérkőzés első két pontja. Kicsit beragadtak a támadóoldalon a vendégek, közel két és fél percet kellett várni arra, hogy szolnoki kosarat láthassunk. Ezután viszont érkezett nyolc is, amivel fordított is a Warner vezette Olajbányász (7-10). Thames lépett elő a körmendiektől, előbb egy triplát süllyesztett el, majd egy duplát küldött a helyére faulttal együtt, de a “plusz egyet” kihagyta (12-10). A cserék is jól szálltak be mindkét oldalon, masszív védekezés, nagy küzdés jellemezte a kiegyenlített első nyolc percet, ám az utolsó kettőben robbantott a Körmend és egy 9-3-as futással meglépett ellenfelétől. 23-17.
 
Hiába küzdött óriásit a palánk alatt Subotic a második felvonás elején, a támadólepattanóit nem tudta kihasználni a Szolnok, Taylor egy zsákolással büntetett a túloldalon. Subotic ezúttal nem bízta a társaira a befejezést, de továbbra is remek formában játszott a Körmend, meg is lett a közte tíz (29-19). Hiába szedték remekül a támadólepattanókat a Tisza-partiak, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, miközben folyamatosan üres dobóhelyzeteket dolgoztak ki a hazaiak, melyek nagy részét értékesítették is, a különbség tovább nőtt (36-23). Szinte villámcsapásszerűen változott meg a játék képe, a szolnoki kísérletek elkezdtek beesni, amivel feljöttek hatra Gasper Potocnik tanítványai (36-30). Gyorsan eszmélt a Körmend, amely Thames vezérletével visszaállította a kétszámjegyű különbséget a nagyszünetre. 43-32.
 
Ireland nélkül kellett megkezdenie a második félidőt a hazaiaknak, ugyanis az irányítónak felszakadt a szemöldöke a második negyed végén, amit össze is kellett varrni. Már az első támadásból el is adták a labdát a körmendiek, Kovács Péter harcolt ki egy sportszerűtlent. A kezdeti nehézségek után rendezte sorait a vasi csapat, amely Mócsán hármasa után a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét állította be (48-33). A következő percek felemásan sikerültek a hazaiak számára, hiszen bejött tíz alá a magára találó Cakarun kosaraival a Szolnok, viszont visszatért a kórházból Ireland (51-43). Bár folyamatosan őrizte az előnyét az Egis Körmend, egyre nagyobb erőfeszítéssel próbált visszazárkózni az Olajbányász, ami nemcsak a játék képében, hanem a negyedvégi eredményben is meglátszott. 56-48.
 
Cakarun játéka feljavult a negyedik negyedre, az ő hat pontjával feljött négyre a Szolnok (58-54). Ferencz középtávolról, Ireland a triplavonalon túlról volt eredményes, majd Subotic tett vissza egy újabb támadólepattanót a túloldalon (63-56). A kezdeti eredménytelen próbálkozások után most felváltva jöttek a kosarak, egyre csak fogyott a szolnokiak ideje (67-58). Taylort találta meg Ireland, három és fél perccel a vége előtt, mínusz kilencnél kért időt Gasper Potocnik (69-60). Subotic négy pontot szerzett, ezzel meccsben tartva az övéit, ám erre is volt válasza a hazaiaknak, Taylor zsákolt (71-64). Kovács csak egy egyik büntetőjét dobta be, míg Ireland távolról talált be, ezzel pedig el is döntötte a lényegi kérdéseket. Az Egis Körmend győzelme azt jelenti, hogy a vasiak bejutottak a rájátszásba. 76-70.
 
Egis Körmend - Szolnoki Olajbányász 76-70 (23-17, 20-15, 13-16, 20-22)
 
Bajnokság, 20. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Praksch P., Ádám J. (Várhalmi Zs.)
 
Körmend: Ireland 16/9, Thames 17/6, Takács 2, Simons 8/3, Taylor 17. Cserék: Németh 6, Mócsán 6/3, Ferencz 4, Tóth -.
 
Szolnok: Warner 11/3, Rudner 5/3, Kovács 4, Subotic 22/6, Cakarun 16. Cserék: Pongó -, Pallai -, Badzim 8/3, Zsíros 2, Juhos 2.
 
 
 
Fotó - Bálizs Zsuzsa, bb1.hu

Vármegyei szövetségek