Lebonyolítások és mérkőzésnapok (Férfi és Női A csoport)
09
Mar
2021
Lebonyolítások és mérkőzésnapok (Férfi és Női A csoport)
2021. március 9.  |  10:47
A Férfi NB I. és Női NB I. A csoportos Alapszakasz végéhez közeledve a Versenyiroda elkészítette a Play-off és a Play-out szakaszok menetrendjét, mely a csapatok részére már korábban megküldésre került. Az idei Versenykiíráshoz képest nincs újdonság, a Play-off-ba az Alapszakasz 1-8. helyezettje kerül, míg a Play-out-ba a férfiaknál a 9-14. helyezett csapat, a nőknél a 9-12. helyezettek. A csapatok az egyes mérkőzésekre a Versenykiírásban, illetve a Versenyszabályokban közzétett, több éve változatlanul használt sorsolási táblák alapján kerülnek besorolásra, de ennek elkészítése és közzététele csak az Alapszakasz végeredményének ismeretében lesz csak lehetséges.
 
A versenykiírások szerint a Play-off fordulói a férfiaknál 3 győzelemig, a nőknél 2 győzelemig tartanak, illetve a Döntő a nőknél is 3 győzelem alapján dől el. A férfiaknál csak a bronzérem megszerzéséért rendeznek helyosztót (2 győzelemig), a további helyezéseket az alapszakasz eredményei alapján döntik el. A nőknél valamennyi helyezés megállapítása érdekében lejátsszák a helyosztókat, melyek szintén valamelyik csapat 2. győzelméig tartanak.
 
A Play-out szakasz mindkét nem esetében oda-visszavágós körmérkőzések formájában kerül lebonyolításra. A Play-out-ba a csapatok az alapszakasz minden eredményét magukkal viszik. A Play-out végén kialakuló esetleges holtverseny eldöntésénél a Play-out szakaszban játszott mérkőzések eredményét kell figyelembe venni. A versenykiírások értelmében a körmérkőzéses Play-out szakasz végén az utolsó helyezett csapat mind a férfiaknál, mind a nőknél az NB I. A csoportból kiesik.
 
A Női NB I. A csoportos Play-off menetrendje csapataink nemzetközi szereplése függvényében még változhat abban az esetben, ha a csapatok ezt igénylik. A Női NB I. A csoportos Play-out menetrendje igazodik a Play-off tervezett befejezéséhez, de a csapatok közös megegyezéssel hozhatnak előre mérkőzéseket.
 
Az időpontokat a mellékelt dokumentum tartalmazza, melyek már korábban ki lettek alakítva és azokról az elmúlt hetek során az MKOSZ minden érintett sportszervezetet értesített! Az időpontokhoz kapcsolódó sorsolási számok a Magyar Kosárlabda Versenyszabályokban találhatóak meg.
 

Férfi és Női A csoport rájátszás időpontok és lebonyolítás

Megyei szövetségek