Tippmix Férfi NB I: Sorozatban negyedjére győzött a DEAC
26
Jan
2021
Tippmix Férfi NB I: Sorozatban negyedjére győzött a DEAC
2021. január 26.  |  10:51
Hines és Delas triplájával indult a mérkőzés, majd Moody büntetőzött jól, de Delas gyorsan egyenlíteni tudott. A ZTE két perc alatt négy faultot ütött be, Tóth Ádám pedig élt a lehetőséggel, mindkét megítélt büntetőt bedobta. Duren triplájával vette át a vezetést a ZTE. 7-9 volt az eredményjelzőn, amikor Kovács Adrián időt kért. Vuko és Bonifert kosaraival folytatódott a találkozó, 7-13. Guyton büntetőivel zárkózott a DEAC, de nem tudták "utolérni" a remekül játszó ZTE-t. 15-20.
 
A második negyedben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták. Drenovac és Moody sokat tett be a közösbe hazai oldalon, míg Gleen és Delas a ZTE vezérei voltak. A negyed végjátékában fontos kosarakat szerzett Szabó Zsolt is, így a kék-fehérek megőrizték minimális előnyüket. A debreceniek 40%-al, míg a ZTE közel 50%-al dobott az első húsz percben. 37-39.
 
Moody triplájával indult a második félidő, de rögtön utána Bonifert is betalált. Tóth Ádám rontott ziccert, Duren viszont triplát dobott. Tóth Ádám egy zsákolással javított, majd Szabó és Moody nagy pillanatai jöttek, a ZTE magyar válogatott játékosa egy percen belül duplát és triplát is dobott. Nagy küzdelem volt a pályán, a jól dobó vendégek őrizték minimális előnyüket. Drenovac zsákolása és Moody triplája után vették át a vezetést a hazaiak, majd Szabó és Drenovac kosárváltása következett. Megnyomta a negyed végét a DEAC, Hines és Tóth Ádám kosaraival növelték előnyüket. 62-58.
 
Duren szerezte az utolsó negyed első kosarát és a ráadás büntetőt is bedobta. A ZTE a negyed harmadik percében vette vissza a vezetést, Duren dobott triplát, sokáig azonban nem örülhettek, mert Hines azonnal válaszolt, ez is tripla volt. A negyed közepén begyújtotta a rakétákat a hazai csapat, előbb öt, majd hét ponttal is meglépett Kovács Adrián csapata. Időt kért Luca Bechi. Ez a periódus volt a döntő, a ZTE már nem tudott fordítani a játék képén. A DEAC nagy küzdelem után, megérdemelten nyerte meg a bajnokit. 81-72.
 
DEAC - Zalakerámia ZTE KK 81-72 (15-20, 22-19, 25-19, 19-14)
 
Bajnokság, 3. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok,
Földházi T., Tóth C., Nyilas I.
 
DEAC: Moody 18/9, Somogyi -, Guyton 2, Hines 17/9, Tóth Á. 14. Cserék: Polyák 2. Neuwirth -, Drenovac 16/3, Molnár M. 4, Moore 8/6.
 
ZTE: Duren 19/6, Delas 13/6, Bonifert 5, Vuko 2, Szabó 12/6. Cserék: Glenn 16, Donaldson 5, Polster -.

Vármegyei szövetségek