Tippmix Férfi NB I: A harmadik negyedben érvényesítette a papírformát a Kecskemét
11
Jan
2021
Tippmix Férfi NB I: A harmadik negyedben érvényesítette a papírformát a Kecskemét
2021. január 11.  |  20:25
A Jászberény kezdte jobban a mérkőzést, a negyed közepén 15-11-re is vezetett Patai Benjámin együttese. Mindkét csapat jó százalékkal dobott, igaz a védekezés egyik oldalon sem közelített a tökéleteshez. Thomas az egyik, Primorac a másik oldalon nyújtotta a legjobb teljesítményt. Az első negyedet végül 31-29-re nyerték a berényiek.
 
Primorac duplájával indult a második negyed, nehezen tudták tartani a vendégek magasemberét. Williams közelről köszönt be, majd a ráadás büntetőt is bedobta. Dramicsanin triplájával zárkózott a Kecskemét, de Brbaklics egyből dobott egy triplát, amivel ismét hat volt a két csapat között. Továbbra is jól dobott mindkét együttes, Wittmann és Kinney is hármassal köszönt be. A KTE több felzárkózási kísérletét is visszaverte a JKSE, őrizgették nyolc pontos előnyüket. Megnyomta a negyed második felét Váradi Kornél csapata,Thomas pontjaival egyre közelebb kerültek a jászberényi csapathoz. 51-54.
 
Alapos fejmosást tarthatott a szünetben Váradi Kornél, mert a második félidőre egy egészen más Kecskemét futott ki a pályára. Gyorsan közé került a tíz. Djeraszimovics  szórta a pontokat, míg a másik oldalon már nem ültek úgy a dobások, mint az első félidőben. A Kecskemét más színvonalon kosarazott, nagy előnyt szerzett. 79-67.
 
Primorac duplájával indult az utolsó negyed, majd sikertelen hármas kísérletek jöttek mindkét oldalon. Dramicsanin tripla nyugtatta a hazaiakat, tíz körül állandósult a kecskeméti előny. Az utolsó öt percben még egy lapáttal rátett a Kecskemét, Dramicsanin és Jaramaz is betalált, eldöntve ezzel a találkozót. A találkozó utolsó periódusában már határozottan jobban játszott a Kecskemét, és megérdemelten nyert. 96-82.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Jászberényi KSE 96-82 (29-31, 22-23, 28-13, 17-15)
 
Bajnokság, 11. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 14/9, Thomas 22/6, Djeraszimovics 10/3, Kucsera -, Karahodzsics -. Cserék: Jaramaz 11/9, Lewis 5, Horti 5, Dramicsanin 21/12, Lukács -, Ivkovics -.
 
Jászberényi KSE: Kinney 8/3, Füzi 12/6, Brbaklics 18/3, Williams 13/6, Primorac 21/9. Cserék: Frank 6/6, Czirbus 2, Filipovic 2, Kovács Á. -.

Vármegyei szövetségek