Tippmix Férfi NB I: Nagy csatában nyert a Szolnok és az Alba is
07
Jan
2021
Tippmix Férfi NB I: Nagy csatában nyert a Szolnok és az Alba is
2021. január 7.  |  09:42
Az Egis Körmend kezdte jobban a mérkőzést, Mócsán kosarai a legjobbkor jöttek a piros-feketéknek, akiknél Anthpny Ireland már keretben volt, a kispadon kezdte az összecsapást. A negyed közepén 9-6 volt az eredményjelzőn. Lewis triplával egyenlített, de Takács gyorsan dobott két duplát. Ireland egy gólpasszal mutatkozott be, Mócsán váltotta triplára. 17-9-es állásnál kért időt a Pécs. A hazaiak nagyon magabiztosak voltak, tíz környékére növelték előnyüket és arra vigyáztak is. 23-15.
 
Tóth Norbert pontjaival nőtt először tíz fölé a különbség, 26-17. Dragasevics duplával kozmetikázott egy kicsit az eredményen, de azonnal érkezett Thames kosara. Jól kosaraztak a hazaiak. Dragan Alekszicsnek gyorsan időt kellett kérni, mert egyre jobban nyílt az olló. A Körmend a folytatásban is kontrollálta a játékot, magabiztosan vezetett. Közel húsz lett közte a nagyszünetig. 49-30.
 
Ruják kosaraival csinált egy 6-0-ás rohanást a Pécs, azonnal időt kért a Körmend. Ferencz adott el egy labdát, Brkics szerzett egy újabb pécsi kosarat. Mócsán is betalált, így maradt tíz fölött a különbség. Ruják dobott egy triplát, majd Brkics ismét betalált, benéztek tíz alá a vendégek. Az Egis Körmend azonban ismét tudott újítani, magabiztos előnyre tettek szert az utolsó negyed előtt. Közel 30 pont lett közte. 72-44.
 
Az utolsó negyedben már nagy “csoda” nem történt. Pedig az Egis Körmend kiengedett, a pécsiek pedig valósággal megtáltosodtak. Budimir két triplát is dobott, Funderburk pontjai is jöttek, de későn jött a jó teljesítmény, szorossá tudták tenni a mérkőzést, de fordítani már tudtak.
 
Az Egis Körmend az első három negyedben nyújtott teljesítménye alapján megérdemelte a győzelmet.
 
Egis Körmend - PVSK-VEOLIA 81-70 (23-15, 26-15, 23-14, 9-26)
 
Bajnokság, 3. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
Frányó P., Török R., Farkas G.
 
Egis Körmend: Thames 11, Mócsán 17/3, Ferencz 6/3, Takács K. 11/3, Taylor 9. Cserék: Oroszi -, Mosely 6, Németh -, Ireland 11/3, Durázi 7/3, Tóth N. 3.
 
PVSK: Ruják 11/3, Funderburk 16/6, Demeter -, Budimir 10/6, Meleg 4. Cserék: Lewis 9/3, Dragasevics 3, Brkics 17, Bíró -, Ratvay -, Carev -.
 
 
 
Bátran, jól kosarazva kezdett a Szolnok otthonában a ZTE. Glenn és Duren is ponterősen játszott, 60% fölötti hatékonysággal dobtak. Az Olaj sok hibával kosarazott, pocsékul dobtak közelről. Cakuran és Subotic pontjai azonban nem engedték meglépni a ZTE-t. Szabó Zsolték nyerték az első tíz percet. 18-23.
 
A második negyed Kovács Péter büntetőivel kezdődött. Potyogtak a kosarak mindkét oldalon, maradt az öt pontos különbség. Donaldson triplájával próbált meglépni a ZTE, időt kértek a hazaiak. Rudner triplája úgy kellett az Olajnak, mint egy falat kenyér. Warner is beköszönt távolról, így kettőre olvadt a vendégek előnye, jött is azonnal Heinrich Róbert időkérése. Juhos duplájával vette át a vezetést a Szolnok, amire Duren egy triplával válaszolt. Szoros volt a találkozó, maximum két pont előnyt engedtek egymásnak a csapatok. A negyed vége ismét a zalaegerszegieké volt, Glenn és Duren játszott ponterősen. 38-44.
 
A harmadik negyedben is a ZTE volt kezdeményezőbb, dobott jobban. Akadozott az Olaj gépezete, Duren könyörtelenül kihasznált minden védelmi megingást. A kék-fehérek jelentős előnyt nem tudtak összeszedni, de folyamatosan az ő javukra billent a mérleg. A negyed végét nagyon megnyomták a hazaiak, az utolsó percben a vezetést is átvették, Pongó két duplát is dobott. 63-59.
 
Rossz dobásokkal indult a záró rész. Stabilizálódott a szolnokiak előnye, a ZTE együttesének kellett kapaszkodni. Subotic triplájával már jelentősen kinyílt az olló, Duren gyorsan dobott egy triplát, de Subotic ellenállhatatlanul játszott ebben a játékrészben. Időt kértek a vendégek. Duren duplája és triplája után egy volt közte. Vuko duplájával ismét vezetést szerzett a ZTE, de Pongó azonnal dobott egy triplát. Nagyon beindult a hazai “triplagyár”: Subotic és Warner is betalált, mindkét gólpasszt Pongó adta. A ZTE ezúttal is visszakapaszkodott, egyenlíteni is tudott, de hajrá a szolnokiaké volt. Izgalmas meccsen szerezték meg újabb győzelmüket. 88-83.
 
Szolnoki Olajbányász - Zalakerámia ZTE KK 88-83 (18-23, 20-21. 25-15, 25-24)
 
Bajnokság, 5. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
Kapitány G., Praksch P., Goda L. (Fekete L.)
 
Szolnoki Olajbányász KK: Pongó 12/6, Badzim 13/6, Rudner 9/9, Zsiros 1, Cakarun 16. Cserék: Subotic 14/9, Warner 10/6, Juhos 4, Pallai -, Taiwo -, Kovács 9/6.
 
Zalakerámia ZTE KK: Duren 23/9, Donaldson 12/6, Völgyi 2, Delas 6, Glenn 17. Cserék: Vuko 13, Simon 5, Polster -, Bonifert -, Szabó 5.
 
 
 
A mérkőzést a hazai csapat nagyszerűen kezdte, hiszen a feldobást követően egy 11-2-es futást csináltak. A negyed közepéig maradt ez az eredmény. A negyed vége előtt három perccel a kosárcsendet Wittmann törte meg ziccerével. A vendégek szépen felzárkóztak Karahodzsics kosarával pár pontra, de ezt Vojvoda nem hagyta szó nélkül és gyorsan betalált a hármasról. (14-9) Hosszú idő után Luka Markovics is pályára lépett. Miután Curry elvesztett egy labdát, a kecskemétiek könnyű kosárhoz jutottak, amivel egy pontra zárkóztak a negyed vége előtt. 14-13
 
A második etap első kosarát Karahodzsics szerezte meg, így a Kecskemét átvette a vezetést, először a mérkőzésen. Kis előnyre tett szert a hazai csapat, miután egymás után többször is visszaszedték a támadó lepattanót, majd az üresen álló Curryt megtalálták és ő kosarat szerzett a tripláról, ezután időt kértek a vendégek. (24-19) A következő támadás során Jaramaz megszerezte a vendégek első hárompontosát a mérkőzésen, ezzel kettő pontra zárkóztak fel a kecskemétiek három perccel a második etap vége előtt. Lewis triplájával megint átvette a vezetést a vendégcsapat egy perccel a nagyszünet előtt. (24-25) Vojvoda hármasával egyenlített a hazai együttes, majd Davis büntetőivel átvették a vezetést a hazaiak, de Lewis büntetőjével egy pontra zárkóztak megint a vendégek. (29-28) Húsz másodperccel a negyed vége előtt a kecskemétiek időt kértek. Thomas túllépte az öt másodperces bedobási időt, így jöhetett az Alba, ekkor Forray Gábor egyből időt kért.  Curry sokat cselezett és nem sikerült a gyűrűbe találnia, így továbbra is egy ponttal vezetett a hazai gárda. 29-28
 
Amilyen jól kezdték a mérkőzést a hazaiak, olyan jól sikerült ezt megismételniük a szünet után, mivel egy 6-0-ás futást vittek véghez, ezután a vendégek időt kértek. (35-28) A  negyed közepén kilenc ponttal vezettek a fehérváriak. (42-33) Wittmann triplájára Davis válaszolt egy ziccerrel, amivel a különbség a két csapat között tíz pont lett. A negyed végéig komolyabb változás nem történt, így nyolc pont vezetéssel zárták a negyedet a hazaiak. 50-42
 
Az utolsó tíz percet Dramicsanin jól kezdte, hiszen kétszer is betalált egymás után a triplából, így két pontra zárkózott a vendégegyüttes. A csapatok próbáltak gyorsan könnyű ziccereket szerezni, de mindkét csapat kihagyta a dobásokat. Thomas kosarával kiegyenlítettek a kecskemétiek, hét és fél perccel a negyed vége előtt. (52-52) Markovics kosarával négy ponttal vezetett az Alba, de Wittmann büntetőivel a Kecskemét két pontra zárkózott. Jaramaz triplájával négy perccel az etap vége előtt kiegyenlítettek a vendégek, majd Vojvoda ziccere után megint betalált Jaramaz, így átvette a vezetést a KTE, de Curry hármassal tudott rá válaszolni. (62-60) A végjátékban a Kecskemét többször hibázott, így hat ponttal nyert az Alba Fehérvár. 66-60
 
Alba Fehérvár - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 66-60 (14-13, 15-15, 21-14, 16-18)
 
Bajnokság, 3. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Nagy V., Kovács N.
 
Alba: Vojvoda 16/9, Curry 15/9, Turner 4, Davis 17/6, Omeneka 2. Csere: Markovics 3, Takács M. 1, Csorvási 4, Lukács N. -, Ahmad 4.
 
Kecskemét: Wittmann 10/6, Thomas 2, Djeraszimovics -, Kucsera 6, Karahodzsics 6. Csere: Jaramaz 13/9, Horti 4, Lewis 8/3, Dramicsanin 11/6.

Vármegyei szövetségek