Tippmix Férfi NB I: Kétszeri hosszabbítás után, dudaszós kosárral nyert a DEAC Zalaegerszegen
28
Dec
2020
Tippmix Férfi NB I: Kétszeri hosszabbítás után, dudaszós kosárral nyert a DEAC Zalaegerszegen
2020. december 28.  |  08:30
A hat meccs után is veretlen Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt fogadta a Sopron KC a bajnokság 16. fordulójában.
 
Egy-egy kosárral indult a meccs mindkét oldalon, majd a Falco kezdett meglépni, de Jogéla egy hármassal visszavett a vendégek lendületéből. Sorozatban öt újabb vasi pont következett, Jackson triplája is kellett a Sopronnak, hogy ne legyen túl hamar tíz közte (8-14), majd Jogéla talált be ezúttal közelről. Állandósult a 4-6 pontos Falco-vezetés, és amikor már-már megléptek volna a szombathelyiek, mindig jött egy pontos hazai tripla – 21-27-nél kezdték a második tíz percet a csapatok.
 
Anderson vezetésével kezdett ismét ellépni a hazaiaktól a Falco, Milosevics duplája és Perl büntetői után pedig már a tízet is átlépte a különbség (26-38). Jackson fújt riadót, ő kezdte és zárta a Sopron 9-0-s szakaszát, amivel rögtön egy kosárnyira jött fel a házigazda – időt is kértek a vendégek. A negyed közepére meglett mindkét oldalon az öt-öt fault, Váradi helyre is tett két büntetőt, de Borisov rögtön válaszolt egy hármassal (40-42). Ugyanő próbálkozott egy újabb triplával, de az kimaradt – egyelőre nem tudta átvenni a vezetést az SKC, viszont az egyenlítés meglett: Borisov a büntetővonalról nem hibázott. Maradt az előny a Falcónál a félidő utolsó másodperceiben is, de szoros folytatást vetített előre az 51-52-es állás.
 
A második félidő első perce három jó támadást hozott: két Sopron-pontra négy Falco-pont érkezett. Majd Anderson és Bruinsma is hintett egy-egy triplát – 53-62-nél ismét a tízet közelítette a különbség. Sőt, Bruinsma kettesével már át is lépte a tízes határt a differencia – időt kértek a soproniak. Jackson dobhatott három büntetőt, kettő sikerült is. Anderson tripláját azonban újabb soproni időkérés követte, 73-59-nél kezdte lehagyni ellenfelét a Falco. Azonban a Sopron Takács és Thompson tripláival gyorsan zárkózott, Bruinsma viszont a negyed hajrájában szintén egy hármassal szomorította a hazaiakat – 74-82-nél zárult a harmadik negyed.
 
Jogéla két gyors triplával nyitotta az utolsó tíz percet, Anderson igyekezett tartani vele a lépést. A Sopron magasabb sebességre kapcsolt, és Borisov hármasával át is vette a vezetést – Milosevics gyorsan reagált egy kettessel, így a fór egyelőre rövidéletű volt (89-90). Azonban a soproni légiós újabb kettest tett helyre, ráadásul támadásban is hibázott a Falco, amit Jogéla büntetett (93-90). Milosevics egy büntetőt dobott be, Thompson ellenben egy duplát – érett a meglepetés. Váradi és Milosevics gyorsan visszahozta a Falcót, 96-95-re már a vendégek vezettek. Fazekas is betalált, Anderson büntetői viszont ismét a Falcónak jelentettek előnyt (97-98). Két perc volt ekkor vissza, de a hajrát kíméletlenül lehozta a Sopron: két dupla érkezett a hazaiaktól úgy, hogy a Falco már nem tudott pontot szerezni, így 101-98-as hazai siker született.
 
Sopron KC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 101-98 (21-27, 30-25, 23-30, 27-16)
 
Bajnokság, 16. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Győrffy P. A., Minár L., Pozsonyi L. (Bodrogváry I.)
 
SKC: Jackson 12/6, Thompson 24/12, Fazekas 6, Jogéla 22/9, Bagó 2. Csere: Borisov 26/9, Takács N. 9/6, Halász -, Supola -, Werner -, Sitku -.
 
Falco: Anderson 22/12, Váradi 14/6, Doktor 2, Bruinsma 18/6, Searcy 6. Csere: Perl 12, Milosevics 10, Lake 7, Benke 7, Kovács B. -.
 
 
 
Az elmúlt tizenöt évben Kecskeméten dolgozott, most az Alba Fehérvár vezetőedzőjeként tért vissza a “hírös” városba Forray Gábor. A vendégeknél az eddig sérüléssel bajlódó Csorvási Milán is csatasorba állt.
 
Karahodzsics hat pontjával hamar magához ragadta a kezdeményezést a KTE, de a negyed derekára feljött egy pontra az Alba. Intő jel volt a fehérváriak számára, hogy a hazaiak mind a nyolc pontjukat a festékből szerezték az első percekben (8-7). A vendégektől elsősorban Vojvoda és Davis igyekezett lopni a távolságot, viszont a pontszegény első negyed végén Chester Lewis hátralépős triplájával továbbra is a Kecskemét járt előrébb. 18-14.
 
Hiába kezdték jól a második etapot Forrayék, rendre könnyű kosarakat engedtek az ellenfelüknek, így fordítani még nem sikerült, sőt, Karahodzsics 2+1-es akciójával a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége is kialakult (25-19). Bár Wittmann a tízpontos vezetésért büntetőzhetett, csak az egyiket dobta be, ami után megkezdte a felzárkózást az Alba, jött is az időkérés Váradi Kornéltól (31-29). Sikerült megállítani ezzel a vendégeket, stabilizálódott a különbség a nagyszünetre. 40-38.
 
Turner villámgyorsan megfordította az állást a fordulás után, volt azonban tartás a Kecskemétben, remekül elosztották a pontokat Váradi Kornél fiai. Kosárra kosár volt a válasz, fej-fej mellett haladtak a felek (49-51). Egy kis adok-kapok után feljebb kapcsolt a Fehérvár és egy hétpontos előnyt épített ki, nem sokkal a harmadik játékrész vége előtt. Hiába kértek időt is a hazaiak, egyre jobban kezdett kiütközni az Alba fölénye. 56-65.
 
Sokáig őrizte a tízpontos előnyét a vendégcsapat, de a záró felvonás utolsó négy percére egy nagy futással feljött háromra a Kecskemét, Forray Gábor kért időt (69-72). Ritmust tudtak váltani a fehérváriak, újra tíz volt közte, ezzel pedig eldőlni látszott a meccs. Innen már nem tudott visszakapaszkodni a KTE, az Alba Fehérvár egy kemény mérkőzés után vihette haza a két pontot. 73-85.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Alba Fehérvár 73-85 (18-14, 22-24, 16-27, 17-20)
 
Bajnokság, 16. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Praksch P., Goda L., Csabai-Kaskötő B.
 
KTE: Wittmann 11/6, Thomas 2, Djeraszimovics 13/3, Kucsera -, Karahodzsics 27. Cserék: Lewis 5/3, Dramicsanin 10/6, Horti 5.
 
Alba: Vojvoda 15/3, Curry 13/3, Lukács 2, Davis 18/3, Ahmad 20/3. Cserék: Turner 13/3, Takács Ma. -, Balsay -, Omenaka 4, Csorvási -.
 
 
 
A feldobást a jászberényiek hozták, majd a támadás végén Brbaklics szerzett belőle kosarat, melyre a hazaiaktól Dzeletovics válaszolt, utána csapattársa, Dickey zsákolt egyet pár támadás után. A csapatok fej-fej mellett haladtak a könnyű ziccereknek köszönhetően, 13-10-nél kért időt Szrecsko Szekulovics. Ezután a szegediek egy 10-0-as periódust vittek véghez, így komolyabb fölényre tettek szert. Hosszú jászberényi gólcsend után először Kaszás szerzett egy kosarat, majd Katona is a helyére küldött egy triplát. (29-15) Egy perccel a negyed vége előtt Kinney megszerezte első kosarát a Jászberény színeiben, Govens pedig a harmadik hármasát dobta, így 16 ponttal vezetett a hazai gárda. 37-21
 
A második etap első kosarát Kerpel-Fronius Balázs szerzete meg két büntetőjével, melyre Kinney egy ziccerrel és még egy sikeres büntetővel válaszolt, miután szabálytalankodtak vele szemben. Előbb Brown, majd a vendégektől Kinney talált be a hárompontosról. (42-27) A negyed közepéig a pontkülönbség nőtt, mivel a hazaiaknál a padról bejövő Olasz és Keller jól szállt be a mérkőzésbe. (55-35) Kerpel-Fronius Balázs a tripláról szerzett kosarat, mellyel már hét pontnál járt a második negyedben, majd kis időn belül testvére, Kerpel-Fronius Gáspár is megszerezte az első kosarát. A második etap közepe óta nem sikerült kosarat szereznie a Jászberénynek, így jelentős fölényre tett szert a hazai csapat. 69-35
 
A szünet után Mayer zsákolásával folytatódott a mérkőzés, majd a hazaiak egy 7-3-as periódust csináltak az első két percben. Dickey egy jó védekezés után könnyű kosarat szerzett gyorsindításból. A negyed derekán már kétszer annyi pontja volt a hazaiaknak, mint a vendégeknek. (84-42) A felvonás végéig komolyabb változás nem történt. 93-52
 
Az utolsó tízperc elején Brown szerzett kosarat a hárompontosról, majd Kaszás és Kinney válaszolt rá. Polányi kosarával a hazai csapat elérte a száz pontot. A negyed végéig a hazaiaknál főleg a cserék szereztek kosarakat, míg a vendégektől Kinney, Brbaklics és Frank talált be. A Szeged végül könnyedén húzta be zsinórban az ötödik győzelmét. 125-69
 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Jászberényi KSE 125-69 (37-21, 32-14, 27-17, 32-17)
 
Bajnokság, 16. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Ádám J., Győrfy R., Szilágyi B. (Bogárdi J.)
 
Szeged: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 11/9, Brown 21/9, Dzeletovics 24/3, Dickey 10, Csere: Mayer 10/3, Kerpel-Fronius B. 7/3, Olasz 13, Keller 5/3, Balogh 7, Polányi 11/3,
 
Jászberény: Frank 11/9, Katona 8/6, Füzi -, Brbaklics 24/3, Rékasi 1, Csere: Kinney 17/3, Kaszás 8, Kovács A. -, Szalkai -, Kovács V. -.
 
 
 
A 16. fordulót megelőzően odahaza 4-2-es mérleggel álló Pécsi VSK-VEOLIA vendégeként lépett pályára a vendégként 3-3 győzelmet és vereséget felmutató, legutóbbi két bajnokiját elveszítő Egis Körmend.
 
Taylor duplája után egy Ferencz-tripla következett, aztán Meleg Gergő kettesére ismét a Körmend ikonja dobott egy hármast – bekezdtek a csapatok, Lewis is egy hármast tett helyre (5-8). Mindkét oldal sikeres támadásokat vezetett, gyűltek a pontok, majd 12-12-nél a Pécs kapcsolt rá, s hat ponttal meglépett ellenfelétől. A vasi együttes Ferencz találataival gyorsan egalizált, de a negyed hajrája is a hazaiaké lett, akik 25-22-es előnyt harcoltak ki tíz perc alatt.
 
Nagyon gyorsan elfogyott a pécsi fór, 11-1-gyel nyitotta a második etapot a Körmend – Ferencz és Mosley volt főleg elemében. Szigorított védekezésén a PVSK, hat dobott pont lett a jutalma nulla kapott ellenében. Végül Németh törte meg a körmendi kosárcsendet, de Brkics rögtön visszahozta mínusz egyre a hazaiakat (34-35). Mócsán két triplát is elsüllyesztett, majd Tóth is betalált, így ismét fellélegezhettek a körmendiek, akik jó félidei hajrájuknak köszönhetően 45-40-es vezetéssel vonulhattak pihenőre.
 
Jobban kezdte a második félidőt a Körmend, Durázi hármasával már tíz is volt közte, de Lewis is távolról célzott hibátlanul. A Pécs is gyorsan felvette a ritmust, Budimir közelijével ismét egykosárnyi lett a különbség (51-54). Mócsán tripláját Budimir hármasa követte, de az Egis Körmend magyarja egy újabb távolit süllyesztett el, amivel már tízzel mentek a vendégek (54-64). Ruják-triplával kapaszkodott a Pécs, de a Körmend egy újabb Mócsán-hármassal ismét tízre növelte a vendég fórt (58-68), majd egy duplát is helyre tett az immár 21 pontos vasi játékos. Lewis is betalált, 60-70-ről jöhetett az utolsó tíz perc.
 
Gyors öt ponttal jelezte a Pécs, nem mondott le a győzelemről. Funderburk pontjait már körmendi időkérés követte, 71-74-nél ismét egyetlen támadásnyi különbség volt a felek között. Mócsán mellett Ferencz is remek napot fogott ki – előbbi adott utóbbinak gólpasszt, két pontot ért ez a csapatnak. Hiába: a Pécs – Lewis pontjaival – pillanatok alatt utolérte a Körmendet, és 76-76-nál már egál volt az állás. A körmendi találatokat mindig követte pécsi is, 80-80-nál is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Lewis büntetőzött (félig) jól, hosszú idő után ismét a PVSK vezetett (81-80). Mindkét csapatot megtorpant kissé, hibát hiba követett a következő támadásokban, így az utolsó percben is 81-80-at mutatott az eredményjelző. Funderburk viszont betalált, duplájával nőtt a különbség – újra időt kértek a vasiak. Támadásban rontott a Pécs, a Körmend ismét időt kért, de Thames csak egy büntetőt dobott be. Ruják is, de a Körmend is elrontotta támadását, ami után Lewis nem hibázott a vonalról, így szoros hajrában végül a Pécs nyert 86-81-re.
 
Pécsi VSK-VEOLIA – Egis Körmend 86-81 (25-22, 15-23, 20-25, 26-11)
 
Bajnokság, 16. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Földházi T., Tözsér D., Major Á. (Faidt M.)
 
PVSK: Ruják A. 5, Lewis 22/6, Funderburk 11, Budimir 16/6, Meleg G. 8/3. Csere: Brkics 14, Demeter 4, Biró L. 4, Dragasevic 2.
 
Körmend: Thames 15, Németh Á. 2, Ferencz 16/6, Mócsán 21/15, Taylor 9. Csere: Mosley 7/3, Tóth N. 6, Durázi 5/3, Takács K. -.
 
 
 
A 16. forduló rangadóján a Szolnoki Olajbányász látta vendégül a Lóránt Pétert továbbra is nélkülöző Atomerőmű SE gárdáját. Októberben már találkozott a két együttes, akkor az otthon játszó ASE győzött.
 
Az első percekben jól tartotta magát a Paks, aztán egy 13-0-ás futással meglépett a Szolnok. Eilingsfeld szinte egymaga próbálta meccsben tartani az övéit, de remekül tüzeltek távolról a hazaiak, akiknél Subotic már háromból három triplánál járt ekkor. A felvonás végére aztán felcsillant a vendég remény, Capers közelijével bejött tíz alá az ASE. 28-19.
 
Ellentétes utat jártak be a csapatok a második negyed elején, a Szolnoknak semmi, a vendégeknek minden összejött, szinte teljesen eltűnt az Olajbányász magabiztos előnye (30-27). Subotic továbbra is remekelt, tizennyolc pont állt a neve mellett, amikor még öt perc volt vissza a félidőig. Lendületben maradt a Paks, viszont a hazaiak újra elkezdtek betalálni kintről, 39-31-nél kért időt Braniszlav Dzunics. Hiába volt megint több, mint tíz közte, újra visszajött az ASE, rendkívül fordulatos és hullámzó volt az első félidő. 46-41.
 
A fordulás után kiegyensúlyozottabb játékot láthattunk minkét féltől, ennek köszönhetően pedig nem is alakult ki akkora különbség, mint az első két negyedben (53-51). Megint beestek a szolnoki hármasok, mondjuk ehhez a Paks könnyelmű védekezése is asszisztált, vendég időkérés következett (61-51). Braniszlav Dzunics jól megdorgálhatta a játékosait a szünetben, mert innentől kezdve csak három pontot kapott a negyed utolsó húsz másodpercéig az ASE, de Pongónak még benne volt egy hármas a kezében. 68-60.
 
Többször is ott volt a meccs a szolnokiak kezében, de a kihagyott helyzeteket rendre megbosszulták a vendégek, öt és fél perccel a vége előtt még semmi nem dőlt el (77-72). Shepard betörése után újra csak egy labda volt közte, kicsit rohanóssá vált a találkozó. A kulcspillanatokból mindig a hazaiak jöttek ki jobban, mindig volt valaki, aki labdát szerzett, vagy egy nagy dobással átlendítette a csapatot a hullámvölgyön (82-76). Warner és Pongó remekül komponálták meg a szolnoki támadásokat, ketten együtt végül tizenöt gólpasszt osztottak ki. Az utolsó percben újra hibát vétett a Paks, de még mindig nem dőlt el semmi, hiszen egy jó védekezés után, tizenegy másodperccel a vége előtt felcsillant a remény, 82-80-nál kért időt Gasper Potocnik. Warnernek ütöttek oda a paksiak, aki nem hibázott a vonalról. Nyolccal a vége előtt Baker kilépett a vonalon, ami azt jelentette, hogy a Szolnoki Olajbányász egy végletekig kiélezett, izgalmas meccset húzott be. 89-80.
 
Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE 89-80 (28-19, 18-22, 22-19, 21-20)
 
Bajnokság, 16. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Török R. (Gorka Sz.)
 
Szolnok: Pongó 7/6, Badzim 16/12, Rudner 9/9, Subotic 25/12, Cakarun 15. Cserék: Warner 14/3, Pallai -, Kovács 3/3, Zsíros -, Juhos -.
 
ASE: Baker 10, Shepard 20/3, Valerio-Bodon 3/3, Eilingsfeld 18, Jackson 12/3. Cserék: Kovács 3/3, Capers 11/3, Velkey 3/3, Kis -, Gulyás -.
 
 
 
Sűrű menetrendje van a ZTE-nek december második felében, 11 nap alatt már 3. mérkőzésükre készülhettek Szabó Zsolték a Debrecen ellen, akik továbbra is Heinrich Róbert irányításával léptek parkettre vasárnap este. Első egerszegi mérkőzésén az ünnepek közepette minden bizonnyal közel teltház előtt léphetett volna pályára Donovan Donaldson, ha nem 2020-at írna a naptár; de így is kíváncsian várták az egerszegi szimpatizánsok, hogy sikerült a 24 éves hátvéd beépítése az elmúlt hét során – a ZalaSportnak köszönhetően pedig meg is nézhetik 21 óra után.
 
A ZTE KK teljes kerettel állhatott ki 2020 utolsó hazai mérkőzésére, a DEAC-ból ezúttal is hiányzott a combhajlító-sérüléséből továbbra is lábadozó Stefan Moody, valamint a szintén régóta maródi Bognár Kristóf. Nem először fordult elő a szezon során, hogy a másodedző, Andjelko Mandics ült a hajdúságiak kispadján, ezúttal Kovács Adrián vezetőedző eltiltása indokolta mindezt – ez viszont eddig nem bizonyult rossz ómennek a fekete-fehérek számára, mert mindkét meccsüket megnyerték a szerb mester irányításával (A Pécs és az OSE ellen). Mindkét csapatnak fontos lett volna a siker, hiszen egyaránt 6-6 vereséggel állt a ZTE és a DEAC is – eltekintve attól a nem épp apróságtól, hogy Polyákék 12 meccsből érték el ezt az eredményt, – s egyik gárda vezetői, illetve szurkolói sem ezt tervezték a bajnokság első felére. Izgalmasnak ígérkezett tehát a találkozó, a kék-fehérek nagyon szerettek volna legyőzni végre egy topcsapatot is.
 
Tóth Ádám kezdte a gólgyártást, majd Polyák triplájával már 8-2-re lépett meg a DEAC. A lepattanókkal ismét hadilábon álltak a kék-fehérek, jött is Heinrich Róbert időkérése. A hazaiak első hét pontját Bonifert Bendegúz szerezte, 7-13-ra zárkóztatva övéit. A csereként beálló Donaldson is jól kapta el a fonalat, ő is hetet tett a közösbe, az első negyedben nem talált be másik hazai játékos a gyűrűbe, a túloldalon viszont Guyton hármasát követően Tóth Ádám szerzett labdát, majd zsákolt könnyedén. 14-25 lett az első 10 perc eredménye.
 
Több energiát kért a ZTE trénere játékosaitól, hogy elkapják a ritmust – ez elsőre még nem sikerült, 20-32-re ugyanis a Debrecen vezetett. Donaldson, Bonifert és Delas triplái után azonban összekapta magát kicsit a ZTE, Andjelko Mandics jobbnak látta magához hívni játékosait. 10-0-ás szériában volt ekkor a hazai gárda, Glenn zsákolása után pedig már csak egy volt közte. A félidő végi eredményt Völgyi Marcell buzzer-triplája jelentette, egyetlen pont maradt a hajdúsági előnyből: 37-38 állt az eredményjelzőn húsz percnyi játékot követően.
 
Glenn középtávolijával először vezetett a ZTE KK, Somogyi és Polyák azonban gyorsan eltüntette az előnyt. A zalaiak azonban meccsben maradtak, s innentől fogva teljesen nyílttá vált a találkozó. Donaldson adott forintos labdát Glenn-nek, ő pedig szépen bepöccintetteb a játékszert. A debreceniek egyre inkább faulthatáron védekeztek, két alkalommal pedig Vuko sínylette meg, hogy támadásban is meglehetősen keményen játszottak. Gyors egymásutánban két támadóhibát is vétettek a horvát középjátékos ellen – az elsőnél egy egész komoly – ám vétlen – könyököst vittek be neki, – aki egy triplával „bosszulta” meg a sérelmeket. Igazi ki-ki meccsé vált a találkozó, a DEAC a meccs ezen fázisában szinte csak hármasból talált be. 57-56-os ZTE előnnyel zárult a 3. negyed.
 
Moore elég nehéz szögből varázsolta be a játékszert, majd Guyton dobott egy extrát. Völgyi Marcell egy szép támadás végén egyenlített, a lepattanók azonban még mindig nem mentek a ZTE-nek, négy pontot is kaptak gyorsan második esélyekből. Hosszas videózás után a ZTE egy sportszerűtlen fault után dobhatott két büntetőt. 71-71-nél jártunk, fokozódtak az izgalmak a végjáték felé haladva, amikor Donaldson hármasával, ötpontos akcióval 74-71-re lépett meg a hazai csapat. Simon azonban labdát veszített, Drenovac pedig köszönte szépen – 26. pontját is megszerezte a mezőny ma esti pontkirálya. Az utolsó percben Duren tempójával ismét a ZTE-nél volt az előny, ám az ellentámadásból Guyton egalizálni tudott. A végén Duren hármasa leperdült, jöhetett a hosszabbítás, 76-76.
 
Hatalmas harc folyt a pályán minden labdáért, egyik csapat sem akart kikapni. Glenn szép ziccerére Guyton hármassal válaszolt, majd Vuko zsákolt szépen. Drenovan hatalmas sapkát adott Delasnak, majd a 4 faulttal játszó Tóth Ádám pillanatai következtek. Az Egerszegen továbbra is nagy népszerűségnek örvendő hazai nevelés előbb begyötörte a labdát támadásban – 80-81 a DEAC-nak, majd Vuko sapkázta őt. A túloldalon azonban Hines is betakarta Donaldsont, a következő támadásból azonban Szabó óriási triplát dobott. 51 másodperc volt hátra, a zalai kispad nagyon akarta már a győzelmet, érkezett azonban ismét Tóth Ádám és egy zsákolással egalizált. Következett a második hosszabbítás, 83-83.
 
45 perc után többen is 4 faulttal álltak a mezőnyben, kipontozódás azonban nem történt a későbbiekben sem. Szabó Zsolt csapatkapitányhoz méltóan hatalmasat küzdött, előbb Polyákot blokkolta, majd gyorsindítása után Delas rohant végig a pályán és szerzett duplát. „Szöszi” nagyon belejött, tempója is utat talált a gyűrűbe, néggyel ment a ZTE. Tóth Ádám azonban megkeserítette egykori csapata életét, előbb két büntetőt értékesített, majd betörésével előbb egalizált, a ráadásbüntetőt is a helyére küldte. Sokat jelentett ez az öt pont a DEAC-nak, amihez Moore még két büntetőből szerzett pontot tett hozzá. 9,5 másodperce maradt a ZTE-nek a csodára és hármas kellett az újabb egyenlítéshez… Durent faultolták, némi tanakodás után pedig hármat dobhatott – mindhárom dobása célba talált. 5,4 másodperc maradt az órán, s már-már vízionálhatták néhányan az újabb túlórát, amikor az egyébként pocsékul dobó Ronald Moore az utolsó pillanatban elhajította a játékszert, az pedig a dudaszó pillanatában a kosárba hullott... Az összes debreceni játékos berohant a pályára, mindenki a kisembert ünnepelte, a ZTE játékosai pedig rendkívül csalódottan konstatálták, hogy a vasárnap esti thriller vendég győzelemmel zárult.
 
Hihetetlen izgalmak után nyert a DEAC egy olyan meccsen, amit a ZTE többször is megnyerhetett volna. A DEAC is minden dicséretet megérdemel, mert nagyon akart nyerni. Nüanszok döntöttek, a találkozó jó hírverése volt a kosárlabdának.
 
Zalakerámia ZTE KK - DEAC kétszeri hosszabbítás után 90-93 (14-25, 23-13, 20-18, 19-20, 7-7, 7-10)
 
Bajnokság, 16. forduló
Zalaegerszeg
Cziffra Cs., Tóth C., Söjtöry T. (Forrai S.)
 
Zalakerámia ZTE KK: Duren 16, Delas 7/3, Bonifert 10/6, Szabó Zs. 10/3, Vuko 9/3. Cserék: Völgyi 5/3, Donaldson 20/9, Gleen 13, Simon -.
 
DEAC: Moore 9/3, Polyák 12/9, Somogyi 5, Drenovac 26/6, Tóth 16. Cserék: Hines 9/3, Guyton 14/9, Molnár D. -, Molnár M. 2.

Vármegyei szövetségek