Európai körkép: Filipovity megint dupla-duplával segítette újabb győzelemhez a Pesarót
24
Nov
2020
Európai körkép: Filipovity megint dupla-duplával segítette újabb győzelemhez a Pesarót
2020. november 24.  |  10:26
Heti rovatunkban végignézzük, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott külföldön játszó tagjai hogyan teljesítettek az elmúlt hét folyamán.
 
Az FC Barcelona hézközben, az Euroligában a Crvena Zvezdát, hétvégén, a spanyol élvonalban pedig a Zaragozát győzte le nagyobb izgalmak nélkül - előbbi találkozón az első, utóbbin pedig a harmadik negyedben lépett meg ellenfelétől a gránátvörös-kék alakulat, amivel el is döntötte az összecsapás sorsát. Hanga Ádám mindkét mérkőzésen szerepelt, a Zaragoza ellen 7 lepattanójával csapata legjobbja volt. A Barca az Euroligát 8-1-gyel vezeti, az ACB Ligában pedig 9-2-vel a harmadik helyen áll.
 
A WKS Slask Wroclaw az egyik sereghajtó, az MKS Dabrowa Górnicza otthonában tudott diadalmaskodni 88-82-re, ezzel a negyedik a lengyel első osztályban 9-4-es mutatójával - Keller Ákos 16 percnyi játéklehetőséget kapott ezúttal.
 
Az olasz bajnokságban a Carpegna Prosciutto Basket Pesaro nagyon simán, 84-63-ra verte az Unahotels Reggio Emilia együttesét, így a pesaróiak 5-3-mal továbbra is ott vannak a tabella élmezőnyében, jelenleg a negyedikek. Nem kis szerepe volt a mostani sikerben Filipovity Márkónak, aki 38 percet játszott, ezalatt pedig 16 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát ért el 2 szerzett labda és 1 gólpassz mellett. +22-es +/- mutatója, illetve 24 VAL-ja alapján is az egész mezőny legjobbja volt - mindemellett a Butangas "Legnagyobb energiával játszó játékos" díját is besöpörte a fordulóra.
 
A szlovén Cedevita Olimpija a hét közben 90-82-re kikapott a Gran Canaria otthonában, így 4-3-mal a csoportja harmadik helyén áll - Jarrod Jones 7 pontot és 2 pattanót rakott a közösbe. A hétvégén az Igokeát fogadta a ljubljanai együttes, és 103-92-es sikert aratott, így az ABA Ligában 5-1-gyel az ötödik - itt 7 pont, 3 pattanó és 2 gólpassz került az amerikai-magyar magasember neve mellé.
 
Több bajnokságban sem léptek már pályára csapatok, így Golomán György és Allen Rosco sem szerepelt klubjaikkal, Pongó Marcell és a Nürnberg Falcons pedig továbbra sem játszhat a koronavírus miatt.

Vármegyei szövetségek