Tippmix Férfi NB I: Hazai pályán győzött a Kaposvár és az ASE
24
Oct
2020
Tippmix Férfi NB I: Hazai pályán győzött a Kaposvár és az ASE
2020. október 24.  |  23:25

Kaposvári KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 79-63 (21-18, 21-11, 21-20, 16-14)
Bajnokság, 14. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Benczur T., Goda L., Boros T.

Kaposvár: Curry 12/6, Krnjajski 12, Rivers 10/6, Hendlein 15/3, Jukic 8. Csere: Hock 3/3, Miliszavljevics 11/3, Bogdán 2, Révész 6.

Kecskemét: Wittmann 8/6, Thomas 18/12, Djeraszimovics 7, Kucsera -, Karahodzsics 8. Csere: Pesakovics 4, Körmendi -, Dramicsanin 14/3, Horti 4.

 

A nyitó fordulóban már találkoztak egymással a felek, akkor hazai pályán a Kecskemét győzött hosszabbításban.

Az első percek a festéken belüli játékról szóltak, aminek köszönhetően a Kaposvár centere, Jukic hamar összeszedett két faultot. A helyére beálló Révész gyorsan megszerezte első pontjait a somogyiak színeiben, akik kontrollált támadásokkal vették magukhoz a vezetést (8-2). Ahogy a Szeged ellen is - legalábbis az első félidőt tekintve -, most is érezhető volt a küzdeni akarás a kaposvári játékosokon, ezt szépen mutatta például Curry saroktriplája, akinek Hendlein estében adott gólpasszt. Dramicsanin közel öt perc után szerzett kosarat a Kecskemétnek, de a túloldalon pont ő maradt le Hendleinről (13-4). Krnjajski betörésével már a tízet is átlépte a különbség, szinte ajtó-ablak helyzeteket engedélyezett ellenfelének a KTE. A negyed végére sikerült rendeznie a sorokat a vendégeknek, egy 14-3-as futással feljöttek egálra, de Miliszavljevics az utolsó másodpercben óriási hármast vágott be faulttal együtt. 21-18.

A második felvonást is a hazaiak kezdték jobban, míg a Kecskemét két és fél perc elteltével talált be először (27-22). Ismét eljátszották a csapatok azt, amit az első negyedben; ellépett közel tízzel a Kaposvár, majd feljött egy labdára a KTE. Aztán kezdődött megint minden elölről, könnyű, gyors kaposvári kosarak, kétszámjegyű különbség, viszont most nem tudott visszakapaszkodni a Kecskemét a nagyszünetig. 42-29.

A fordulás után úgy tűnt, hogy rendezte a sorokat hátul a vendég csapat, de Jukic erre gyorsan rácáfolt, teljesen üresen maradt a gyűrű alatt, majd Thomas 3+1-es akciójával tízen belülre jött a KTE, aztán Wittmann is jól célzott egy oda-vissza rohanós időszak után, időt kért a KKK (46-40). Ezúttal azonban nem omlottak össze a hazaiak, hanem még egy fokozattal feljebb kapcsoltak, meggyőző előnyt alakítottak ki a záró negyed előtt, amit a Kecskemét öt gyors ponttal reagált le. 63-49.

Az utolsó felvonás elején megpróbált visszajönni a meccsbe a Kecskemét, de Rivers két demoralizáló hármassal jelentkezett, így már tizenhét volt közte. Ez sem szegte a vendégek kedvét, akik mindent egy lapra téve próbáltak felzárkózni, ami ideig-óráig sikerült, de a kulcspillanatokból jobban jöttek ki a hazaiak. Az utolsó percek már nem feltétlenül a látványról szóltak, megérdemelten, az elmúlt bajnokihoz képest kiegyensúlyozottabb játékot hozva győzte le a Kecskemétet a Kaposvár. 79-63.

 


 

Atomerőmű SE - OSE Lions 90-84 (25-20, 26-18, 20-23, 19-23,)
Bajnokság, 7. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., dr. Mészáros B., Török R.

Paks: Capers 12, Shepard 18, Valerio-Bodon 12, Eilingsfeld 10, Jackson 27/3, Csere: Pajor 3/3, Gulyás 3/3, Kalmár 2, Velkey 3/3.

OSE: Anderson 12/6, Bíró 7/3, Abell 13, Bailey 30/3, Anda -, Csere: Hayes 11, Kucsora 5/3, Garamvölgyi 2, Morgan 4/3, Illés -.

 

A mérkőzés első kosarát a vendégektől Bailey szerezte meg. A negyed közepéig a hazaiaktól Jackson, Shepard, Capers és Eilingsfeld talált be, míg a vendégektől Bailey és Anderson szerezett kosarakat, így 12-12 volt az állás az első öt perc elteltével. Az első negyed végéig Jackson, Eilingsfeld, Pajor és Valerio-Bodon is eredményes tudott lenni, míg a vendégcsapatból Hayes és Bailey célzott jól, így 25-20 volt a hazaiak javára.

A második tíz percet Eilingsfeld kezdte meg kosarával. Az etap első öt percében a hazai oldalról Carpes, Shepard és Jackson szerzett pontokat csapatának, hogy az előnyt megtartsák; de a vendégeknek mindig volt válaszuk, nem hagyták elszakadni a Paksot, így 37-34 lett az állás. A szünet előtt aztán nagyot hajrázott a Paks, és egy 14-4-es futással ellépett az Oroszlánytól.

A pihenőről visszatérve a mérkőzés Bailey kosarával folytatódott. Shepard sikeresen érvényesítette büntetőit, míg Jackson és Valerio-Bodon a közeli dobásait. A vendégektől Abell, Hayes és Bailey szerzett pontokat csapatuknak, így a negyed közepén 64-52-re vezetett a hazai gárda. A paksiak próbálták növelni az előnyüket, Velkey triplájával, Jackson közeli dobásaival és Eilingsfeld sikeresen érvényesített büntetőivel, de Bíró, Anderson és Bailey vezérletével egy kicsit faragott a hátrányából az OSE, így 71-61 volt a harmadik negyed végén az állás a hazai gárdának.

Az utolsó felvonást Capers nyitotta meg sikeres közeli találatával. Abell és Garamvölgyi próbálta az elején elindítani a felzárkózást, ebben segítette őket még Bailey. A hazaiaktól Shepard jól büntetőzött, míg Jackson és Capers sikeresen találtak be közelről. A vendég gárdától Bailey és Abell volt aktívabb. A záró játékrészben hiába próbálkozott az OSE, végül tartalékosan, magabiztosan győzött a Paks.

Vármegyei szövetségek