Tippmix Férfi NB I: A Szedeák könnyed sikert aratott Jászberényben
11
Oct
2020
Tippmix Férfi NB I: A Szedeák könnyed sikert aratott Jászberényben
2020. október 11.  |  20:38
A harmadik fordulóban lejátszhatta első tétmérkőzését a Szeged, amely az eddig egy vereséggel álló Jászberényhez látogatott.
 
Pontatlan támadások után Milicsevics három pontjával – egy büntető és azonnal egy dupla – a Jászberény szerezte az első kosarakat, amire Dickey zsákolása érkezett válaszként. Hamar átvette a vezetést a Szeged, amely három gyorsindítást is véghez vitt, majd Katona hűtötte le a kedélyeket egy triplával (6-8). Govens centereket megszégyenítő módon forgatta be az emberét, Milicsevics lábáról pedig kipattant a labda. Az első percekben jellemző volt a Jászberényre, hogy sok ki nem kényszerített hibát vétett. Dzeletovicsnak csak az egyik büntetője volt jó, de Donaldson kosara után egy kettessel javított a magasember. Az újabb hazai hibát Govens büntette egy tempóval, Csurovics kért időt (8-15). Brbaklics harcolt nagyot az alapvonalon, de Dzeletovics újfent pontot szerzett. Filipovic Stefan szép mozdulattal ugrasztotta el az ellenfelét és Radukics is megszerezte az első találatát, háromra jött fel a JKSE, ezúttal Szrecsko Szekulovicsnak kellett magához hívni az övéit. Dickey faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát, majd a megítélt plusz egy is a helyére került. Donaldson betörése és Brown hármasa következett, a negyedet pedig Radukics és Brbaklics büntetői zárták le. 19-23.
 
Brown a vonal mögül nyitotta meg a második felvonás pontgyártását, igaz, csak az egyik ment be. Filipovic erőszakosan tette fel a labdát, meg is lett az eredménye, majd egy támadólepattanót is visszapöcizett a center, feljött egyre a Jászberény (23-24). Kerpel-Fronius Gáspár ziccerére Milicsevics reagált, majd Dickey volt harcos a palánk alatt. Milicsevics 50%-kal célzott a vonal mögül, nem úgy, mint Dickey, aki mindkétszer hibázott. Keller Iván távolija behullott, hazai időkérés következett (26-31). Bónuszban volt már mindkét csapat, így Milicsevics és Brown is dobhatott két-két büntetőt, de míg előbbi jól célzott, utóbbi csak a másodikat küldte a helyére. Donaldson és Kerpel-Fronius Balázs is bedobott egy hármast, majd a magyar kosaras egy ziccerrel növelte csapata előnyét. Radukics keze emberrel az arcában sem remegett meg, ami után a kisebbik Kerpel-Fronius találta magát üresen a festékben. Katona egy pontját követően négy volt a szegedi előny, amihez Kerpel-Fronius B. tett még hozzá hármat. Radukics brusztolása kosarat ért, ahogy Govens kiharcolt faultja is két pontnak felelt meg, ez ráadásul a félidő utolsó momentuma volt. 37-44.
 
A fordulás után Milicsevics volt eredményes, Dickey egy zsákolással válaszolt. A center egy gólpasszt is kiosztott, kilenccel ment a Szedeák, ekkor Donaldson vert be egy trojkát. Dickey és Radukics 2-2, míg Dzeletovics három pontot tett bele a közösbe, amikor újfent Donaldson lopta a távolságot. Milicsevics közelije után öt volt közte, Brbaklics kosarával pedig bejött háromra a Jászberény, időt kértek a vendégek. Zsinórban hét szegedi pont érkezett, tíz pont lett közte, szünetet rendeltek el a hazaiak (50-60). Penn egy hármassal nyugtatta az övéit, de Dickey erre is válaszolt. Donaldson kihagyott egypontosa után még úgy tűnt van ideje egy kosárra a Szegednek, de a videózás után kiderült, hogy a dudaszó pillanatában még kézben volt a labda. 54-62.
 
A záró etapot Dickey belépése nyitotta, majd Govens harcolt ki egy sportszerűtlent, két szabaddobással büntetett. Brown triplája csont nélkül ment be, aztán ismét Govens volt eredményes, kezdett kinyílni az olló a két gárda között (54-71). Elöl és hátul is energikusan játszottak a vendégek, főleg Dickey volt elemében (aki egyébként az egész mérkőzésen remekül teljesített, brutálisan mutat a 18 pont, 17 lepattanó, 5 blokk, 3 gólpassz, 1 szerzett labda, 43 VAL számsor). Keller Iván hármasával már húsz volt a különbség, ahonnan nem is volt már visszaút a hazaiaknak. Bár az első három negyed szorosabb volt, végig kontrollálta a történéseket a Szeged, amely végül fölényes győzelmet aratott. 67-89.
 
Jászberényi KSE - Naturtex-SZTE-Szedeák 67-89 (19-23, 18-21, 17-18, 13-27)
 
Bajnokság, 3. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V.: Földházi T., Farkas G., Major Á. (Fekete L.)
 
JKSE: Donaldson 15/6, Katona 4/3, Penn 3/3, Radukics 12/3, Milicsevics 15/3. Csere: Ruják -, Brbaklics 6, Füzi -, Filipovic 12.
 
Szeged: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 19, Brown 12/6, Dzeletovics 18/3, Dickey 18. Csere: Kerpel-Fronius B. 8/6, Balogh -, Polányi -, Keller 8/6, Mayer -, Olasz -.
 
 
Fotó - Naturtex-SZTE-Szedeák facebook

Vármegyei szövetségek