Tippmix Férfi NB I: Debreceni siker a forduló rangadóján
04
Oct
2020
Tippmix Férfi NB I: Debreceni siker a forduló rangadóján
2020. október 4.  |  08:15
Hosszabbítás után, győzelemmel kezdte az idényt a Kecskemét
 
A mérkőzés első negyedében a pontszerzést a kaposvári Curry kezdte meg triplájával. A kaposváriak az első percekben elléptek, de a negyed közepére Djeraszimovics és Lewis ziccereivel visszajöttek a kecskemétiek 10-10-re. A kecskemétieknél a kispadról jövő Wittmann és Kucsera ziccereivel és a továbbá is remekelő Djeraszimovics kosaraival előnyre tett szert a csapat, melyet Krnjajski és Curry próbált meg ellensúlyozni, így előnnyel, 22-16-tal zárta az első negyedet a Kecskemét.
 
A második negyedben Fekete Ádám csapata kezdete megint a pontszerzést egy ziccerrel, melyet Rivers dobott. A negyed közepéig Karahodzsics, Horti, és Djeraszimovics jó játékával próbált fölényt  szerezni a kecskeméti gárda, de a kaposváriak Rivers 2 triplájával és néhány ziccerével, és Hendlein és Curry jó játékával tartották az iramot, így 36-36 volt az eredmény a negyed közepén. A negyed második felében továbbá is Rivers és Hendlein kosaraival menetelt előre a Kaposvár, de Karahodzsics nem hagyta ezt és csapattársával, Kucserával tartották a csapatukat játékban, így a félidőt 42-43-as vezetéssel zárta a Kaposvár.
 
A szünetről visszatérve a harmadik negyedben egy fault után kezdődött meg a pontokért történő harc, melyet a kaposvári Rivers 2 büntetővel kezdett el, erre Dramicsanin egy triplával válaszolt kis időn belül. A kaposvári oldalon Hendlein, Curry és Rivers volt aktívabb a játék során, addig a kecskemétiek oldalán Horti és Wittman volt az, és így a negyed felére 52-57 lett az állás. A továbbiakban Rivers és Krnjajski hozta a pontokat, melynek hatására 57-65-re vezettek a kaposváriak, a kecskemétiek ezt egy időkéréssel próbálták megtörni. Az időkérés után Wittmann és Dramicsanin tripláival 63-65-re zárkózni kezdett a kecskeméti együttes. A harmadik negyed végén a kaposvári csapat vezetett 63-67-re.
 
Az utolsó negyedre már szokássá vált, hogy a kaposváriak kezdték meg Rivers sikeres közeli kísérletével a pontszerzést. A kaposváriak a negyed elején Hendlein és Curry kosaraival ellépetek, de Dramicsanin sikeres triplájával és kosaraival - amiben Djeraszimovicsnak is volt kellő szerepe - sikerült kicsit felzárkóznia a kecskeméti együttesnek; 73-77-re a negyed közepére. Karahodzsics labdaszerzése után Thomas sikeres kosarával próbált még jobban felzárkózni Váradi Kornél csapata, de Krnjajski triplával ezt megakadályozta. Wittmann és Thomas összjátékának köszönhetően még meccsben tartották csapatukat 78-82-re. Djeraszimovics triplájának és Wittmann kosarának köszönhetően 82-84-re zárkózott fel a Kecskemét. Az utolsó percben Thomas sikeres büntetőivel 84-84-re egyenlített Váradi Kornél csapata. Hendlein sikertelen közeli kísérletével zárult a negyed és így hosszabbítás következett.
 
A hosszabbításban Dramicsanin ragadta meg az irányítást és egy sikeres triplával segítette csapatát a győzelem megszerzésében. Curry kiharcolt fault után érvényesíteni tudta mindkét büntetőjét, de erre Horti válaszolt egy sikeres közeli dobással, így 89-86-ra vezetésre tett szert a Kecskemét, de Curry triplával egyenlített a KKK. Horti sikeres közeli dobásával és Thomas kosaraival 95-89-re  növelte előnyüket. A kaposváriaknál még Sinovec dobott egy sikeres büntetőt, de Wittmann erre még válaszolt két sikeres büntetővel, így 97-90-re a Kecskemét együttese nyert.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kaposvári KK h.u. 97-90 (22-16, 20-27, 21-24, 21-17, 13-6)
 
Bajnokság, 1. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, péntek
V.: Papp P., Minár L., Pozsonyi L.
 
Kecskemét: Thomas 18/3, Dramicsanin 22/15, Lewis 2, Karahodzsics 10, Djeraszimovics 17/3, Csere: Wittmann 10/3, Kucsera 4, Horti 12, Pesakovics 2.
 
Kaposvár: Sinovec 5/3, Krnjajski 12/3, Rivers 32/15, Curry 24/12, Hendlein 15/3, Csere: Baki -, Bogdán 2, Veilandics -, Hock -.
 
 
Az OSE–Sopron is hosszabbításban dőlt el
 
Az OSE Lions és a Sopron KC is megkezdte a hosszú szünet utáni, 2020–2021-es bajnokságot az A-csoportban.
 
Takács duplájára Abell válaszolt, Wideman büntetőivel azonban rögtön visszavette a vezetést a Sopron. Ezzel a hat ponttal mintegy öt percig be kellett érnie a publikumnak, majd Bíró törte meg a kosárcsendet egy triplával – ezzel már az OSE vezetett (5-4). Percekig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a hazai gárda rázta meg magát, s előbb 10-6-ra, majd Boriszov triplája ellenére 14-9-re is elhúzott. Az eredmény a hajrára nem változott, az első tíz percet az OSE nyerte.
 
A második negyed elején Bíró passzából Bailey egy alley-ooppal ugrasztotta talpra a szünet nélkül buzdító hazai publikumot. Anderson is érezte, az ilyen jelenetekre igazán vevő az oroszlányi B-közép, az SKC kosarára szintén zsákolással válaszolt. Állandósulni látszott a négy-öt pont körüli hazai fór, majd nyolccal is elléptek a vendéglátók, de egy 7-0-s futással a Sopron 22-21-re zárkózott – Thompson első mezőnykosara rögtön három pontot ért. Sitku harcolt meg a támadó-lepattanóért, majd duplájával már a vendégeknél volt az előny – Garamvölgyi triplájáig (25-23). A hajrá viszont a vendégeké volt: a tíz-tíz ponttal és lepattanóval már dupla-duplánál járó Wideman mellett Boriszov és Thompson is betalált, így 29-27-es soproni vezetéssel zárult az első félidő.
 
Takács majd Dillard is triplával nyitotta a második félidőt, 0-6-tal kezdett az SKC. Thompson találatára rögtön időkéréssel reagált a hazai kispad. Lendületben maradtak a vendégek, már tíz feletti előnnyel bírtak, amikor éppen tízre hozta vissza az OSE-t Garamvölgyi triplája. Wideman alley-oopja növelte ismét a különbséget. Az OSE is megrázta magát, Abell révén 44-41-re jött fel. Jogéla is kintről talált be, 50-43-as vezetést ért ez a Sopronnak. Még egy tripla is behullt Dillard révén – 53-43-ról várta az utolsó tíz percet a Sopron.
 
Pontváltásba kezdtek a felek a negyedik etap elején, három ponttal közelebb is férkőzött ellenfeléhez az OSE (52-59). Dolgozott az Oroszlány keményen, de a Sopron sem adta előnyét. Alig két perccel a vége előtt Bíró triplát hintett, 60-64-re módosítva ezzel az állást. Sőt, újabb négy ponttal már egál volt a meccs – Anderson és Garamvölgyi kosarai után egalizált az OSE. Az utolsó percben is a házigazda támadhatott a győzelemért, de Abell, aztán Bíró is kihagyta a tripláját, így a komoly hátrányt ledolgozó OSE (egyelőre) nem tudta lezárni a meccset (64-64).
 
Abell és Anderson pontjaival 4-0-val kezdte a ráadást a hazai csapat, majd ismét Abell villant – elsőként lépte át az oroszlányi légiós a húsz pontot. Egy triplába is beleállt, ezzel végleg megtörve az ellenfelet – 73-64. Innen már nem volt visszaút a Sopronnak: 78-70-re nyert az Oroszlány.
 
OSE Lions – Sopron KC h.u. 78-70 (14-9, 13-20, 16-24, 21-11, 14-6)
 
Bajnokság, 1. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Nagy V. (Bogárdi J.)
 
OSE: Anderson 8, Abell 27/9, Bailey 7, Kucsora 3, Hayes 10. Csere: Bíró O. 10/9, Garamvölgyi 12/6, Anda 1.
 
SKC: Dillard 11/9, Thompson 15/6, Sitku 4, Takács N. 8/6, Wideman 19. Csere: Jogéla 7/3, Boriszov 6/3, Csátaljay -, Halász -.
 
 
Debreceni siker a forduló rangadóján
 
Az első játékrészben a hazai csapat játékosa, Tóth kezdte meg a pontszerzést két sikeres büntetővel. A center folytatta, amit elkezdett, mellette csapattársai Hines és Moody is triplákkal segítették a debreceni együttest elhúzni a negyed közepére, 17-8-ra, melyben Capers és Jackson próbálta őket megakadályozni. Az etap végéig még Hines dobott két triplát és még a padról jövő cserék is szereztek jó pár pontot, míg a paksi oldalon Lóránt és Shepard igyekezett csökkenteni a különbséget, így az első negyed vége 28-19 lett.
 
A második felvonásban is a debreceni együttes szerezte az első kosarat. Kis idő múltán Eilingsfeld elkezdte gyűjteni a pontokat és csapattársa, Valerio-Bodon is hozzátett a paksi csapat felzárkóztatásához, így 33-27 lett az állás. Molnár D. és Hines kosaraival a negyed felére 39-30-ra növelte fölényét a DEAC. Pár támadással később már 39-34 volt,Kovács Adrián pedig időt kért. Shepard, Capers és Valerio-Bodon sikeres dobásaival kezdtek felzárkózni a paksiak, de Drenonvac és Hines ezt nem engedte, így a második negyedet 50-41-re zárta a hazai csapat.
 
A szünet után a paksiak kezdték el halmozni a pontokat Kovács és Eilingsfeld kosaraival  50-47-re csökkentve a különbséget, de pár támadással később Tóth és Shepard sikeres dobásai miatt megtartotta előnyét a debreceni csapat, és 55-47-re növelték a fölényüket. A negyed közepéig a paksiak szereztek még pár kosarat, de Hines két triplával válaszolt, így 62-52-re nőtt a hazai csapat előnye. Tovább növelte a hazai csapat pontgyűjtését Moody két triplájával és Hines is sikeres kosaraival, de ezt próbálta ellensúlyozni Jackson, Capers és Eilingsfeld a vendégek oldaláról, így a mérkőzést továbbra is irányító hazai csapat vezetett 72-63-ra.
 
Az utolsó negyedben a Dzunics Braniszlav csapata szerezte meg az első kosarat, elkezdve ezzel felzárkózási kísérletüket. A hazaiak oldalán Drenonvac és Tóth kosaraival gyarapították csapatuk pontjait, míg a vendégek oldalán Valerio-Bodon, Lóránt és Jackson szorgoskodott, így a felvonás derekán 83-74-re vezetett továbbra is Kovács Adrián csapata. Polyák és Moody sikeres kísérleteinek köszönhetően tartotta az előnyt a hazai együttes és bár Lóránt, Kovács és Jackson is betalált, ez nem volt elégséges, a hazai csapat a mérkőzést megnyerte 97-83-ra.
 
DEAC - Atomerőmű SE 97-83 (28-19, 22-22, 22-22, 25-20)
 
Bajnokság, 1. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok,
V.: Benczur T., Frányó P., Fodor A. (Bodrogváry I.)
 
Debrecen: Moody 15/12, Somogyi 4, Drenovac 14, Hines 24/18, Tóth 17/3, Csere: Molnár M 2., Bognár -, Molnár D 5/3., Guyton 6, Polyák 10/9, Asszu -.
 
Paks: Capers 13/3, Shepard 13, Valerio-Bodon 7, Lóránt 9/3, Jackson 16, Csere: Kis -, Kovács 11, Eilingsfeld 12/6 , Pupp -.

Vármegyei szövetségek