Férfi NB I B: Pikáns csatákkal indul a második vonal
24
Sep
2020
Férfi NB I B: Pikáns csatákkal indul a második vonal
2020. szeptember 24.  |  10:05
Már persze, ha elindul... A férfi második vonal hétvégén pályára lépő csapatai nyilván már túl vannak a koronavírus teszteken, s az eredményekre várnak - Pécstől Nyíregyházáig, Soprontól Békésig. A sorsolás mindenesetre elkészült, s elvben pénteken 17 órakor a Cegléd-Pápa mérkőzéssel elindul az NB I B.
 
Egy évad nyitánya normál esetben is tele lenne bizonytalansággal, ám a jelenlegi szituációban - amelyre távolról sem áll a normál eset kitétel - mindez fokozottan áll. A jelenlegi névsora alapján légiós nélküli, ám Mészáros Máté személyében egy hosszú élvonalbeli múlttal rendelkező kosarassal erősödő ceglédiek azt a Pápát fogadják, amelynek szintén volt egy "nagy fogása": ők az előző, a csonka szezon zöld csoportjának legjobb, legértékesebb magyar kosarasát, a nyáron magát a 3x3-as válogatottal "karban tartó" Koma Dánielt igazolták le.
 
A piros csoport az előző évad eredményei alapján abszolút rangadó jellegű ütközettel indul: a Baja fogadja a Nyíregyházát. A csonka szezonban a két együttes szabolcsi találkozója sikerült fölöttébb emlékezetesre: két bajai kosaras egymással verekedett össze. Reméljük, ezúttal ilyesmire nem kerül sor, s a kosárlabdáért rajongó bajai közönség az előző évad két élcsapatához méltó, nagy csatát láthat.
 
A zöld csoportban az első hét végén teljes fordulót, hat mérkőzést rendeznek. A nyáron főleg a mezőnyposztokon hihetetlenül megerősödő Újpest Tiszaújvárosban kezd, a szezonnak egy roppant fiatal alakulattal nekivágó SMAFC a kapcsolatát a Pakssal az eddiginél is szorosabbá fűző Bonyhádot fogadja. Érdekesnek ígérkezik az újonc Pénzügyőr egri debütálása. A szintén jelentős átalakuláson átesett, a csonka szezon meglepetéscsapatától, a Budafoktól több kulcsjátékost is szerződtető Óbuda a hírek szerint az évadnak szintén igen fiatal együttessel nekivágó Békést látja vendégül. A nyitány "legnagyobb utazója" címet a győri együttes érdemelheti ki, amely a debreceni fiatalok otthonában próbálja győzelemmel kezdeni a szezont.
 
A piros csoportban a már említett Baja-Nyíregyháza "ütközet" mellett csupán két találkozót rendeznek az első hétvégén. A Vasas az újonc Rátgéber KA együttesét látja vendégül - nagy kérdés, mire lehet képes a fiatal alakulat. A másik Pécshez kötődő, s szintén fiatal társaság, a PVSK-Cargate hazai pályán kezd: az MTK látogat Pécsre vasárnap.
 
Bízzunk benne: az egészségügyi előírások betartása mellett péntektől "teljes lendülettel "beindul" a férfi második vonal. 

Vármegyei szövetségek