Buborékban folytatódnak az Eb-selejtezők
18
Sep
2020
Buborékban folytatódnak az Eb-selejtezők
2020. szeptember 18.  |  11:00

Közleményt adott ki a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA), miszerint mind a 2020 novemberi, mind a 2021 februári kontinenstornák selejtezőit "buborékban" rendeznék meg a hagyományos hazai - idegenbeli rendszer helyett. A tervek szerint négy vagy nyolc csapat (egy vagy két selejtezőcsoport) kerülne egy buborékba, vagyis elkülönített helyre, ahol szigorúbban betarthatóak a vírusvédelmi előírások. A helyszíneket egyelőre nem közölték.
 

A magyar válogatottakat is érinti természetesen a lépés. A Székely Norbert vezette, 1-1-es mérleggel álló női válogatott november 15-én hazai pályán, Szekszárdon fogadná Hollandiát, majd február 21-én Szlovákiába látogatna.
 

Az eddigi két találkozóját megnyerő férfi válogatottra két idegenbeli derbi várna a közeljövőben: november 27-én Ausztriába, november 30-án pedig Szlovéniába látogatnának Sztojan Ivkovicsék. Februárban újabb két mérkőzéssel folytatnák az Eb-selejtezőket, ekkor hazai környezetben fogadnák Ukrajnát (február 18.) és Ausztriát (február 21.).

Megyei szövetségek