Egyre összeszokottabb női válogatottunk
15
Jul
2020
Egyre összeszokottabb női válogatottunk
2020. július 15.  |  21:28
Ma délután az MKOSZ edzőközpontjában harmadik felkészülési mérkőzését is lejátszotta felnőtt női válogatottunk. Ezúttal a múlt pénteki mérkőzéshez hasonlóan csapaton belüli találkozóról volt szó, de ezúttal 8-8 ember alkotta a két együttest - Zele Dorina nem tudta vállalni a játékot, Horváth Bernadett és Pusztai Petra viszont felépültek, Török Ágnes és Katona Szidónia pedig Debrecenből, a 3x3-asoktól érkeztek meg a csapathoz.
 
A meccs rendhagyó módon zajlott, ezúttal négy nyolcperces negyedben és egy ötperces "ráadásban" mérték össze tudásukat a lányok. A B jelű együttes 14-0-val kezdte a találkozót, ami meghatározta az egész mérkőzés menetét. Az A jelű, Cziczás László és Iványi Dalma irányította csapat többször is megpróbálta megközelíteni ellenfelét, próbált 10 ponton belülre kerülni, de egészen a negyedik "ötöd" végéig nem tudott tartósan ott loholni ellenfele nyakán. 66-60-ra vezetett a B csapat a negyedik játékrész után, az utolsó, rövidebb felvonásban pedig már nem fordult meg az állás, végül 72-65-re győzött a pirosban játszó "B" gárda.
 
Magyarország A - Magyarország B 65-72 (4-17, 17-17, 18-17, 21-15, 5-6)
 
Magyarország A: Horváth -, Lelik 14/6, Raksányi 10/9, Mérész 7, Barnai 16. Csere: Dubei 6, Kányási 4, Török 8.
 
Magyarország B: Studer 10/9, Aho 5/3, Pusztai 8, Bálint 18/9, Kiss 4. Csere: Katona 8/6, Weninger 8, Kiss 11.
 
Iványi Dalma: Azt gondolom, hogy ahogyan az előző meccsek, úgy ez is egy nagyon-nagyon hasznos mérkőzés volt. Szerintem jó ritmusban játszott mind a két csapat. Látszik, hogy napról napra, illetve mérkőzésről mérkőzésre lépünk előre taktikailag és összeszokottságban is. Úgy érzem, mindkét együttes, de különösen a pirosak nagyon jó százalékkal dobtak. Bár ezúttal mi voltunk a szenvedő alanyai, de olyan szempontból jó ezt látni, hogy most már a dobóforma is kezd néha visszajönni. Jó, izgalmas és lüktető találkozó volt, jó volt látni. Nagy pozitívum, hogy mindig meg tudott újulni mind a két együttes. Dolgozunk tovább, és lesz még két mérkőzés, biztosan jó meccseket fogunk egymással vívni.
 
Székely Norbert szövetségi kapitány: Öröm látni, ahogyan ez az egész csapat dolgozik, egyrészt az edzéseken. A tegnapi tréning életem egyik legnagyobb élménye volt edzés tekintetében a színvonal miatt. Egyre jobban játszunk, egyre összeszokottabban, egyre összecsiszoltabban kosarazunk, és ez egy nagyon jó érzés. Most már nagyon sok taktikai dolgot be tudunk építeni a játékunkba, és ezért játsszuk ezeket a meccseket, mert van még mit gyakorolnunk, és ezeket a dolgokat a játékosok nagyon nagy százalékban meg is csinálják. Ez így nagyon jó volt, én ennek megint örültem.

Vármegyei szövetségek