Szalay Ferenc: A sportolók, edzők egészsége nem lehet alku tárgya
13
Mar
2020
Szalay Ferenc: A sportolók, edzők egészsége nem lehet alku tárgya
2020. március 13.  |  17:28
Meghozta a legnehezebb, ugyanakkor a felelősségteljes döntést a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetése: már szombaton sem rendeznek mérkőzést a magyar kosárlabdasportban. Szalay Ferenc, a szövetség elnöke a Hunbasket.hu-nak elmondta, ez nem érzelmi kérdés volt, a sportolók, edzők egészsége nem lehet alku tárgya.
 
- A napokban hosszasan egyeztettünk elnökségi tagokkal, játékosokkal, edzőkkel, klubvezetőkkel a mérkőzések megrendezését illetően – mondta az elnök. – Nagyon örülök annak, hogy mindenki felelősségteljesen állt a kérdéshez, s nem a pillanatnyi, vagy akár hosszú távú hasznot, a bajnoki helyezéseket nézte, hanem az egészséget.
 
A szövetség pénteken délelőtt kikérte az élvonalbeli csapatok véleményét arról, hogy miként állnak a szombati bajnokikhoz.
 
- A klubok mellett számos játékossal egyeztettem. Egyhangú volt a válasz, s ez csak megerősített abban: meg kell állítanunk a bajnokságot. Persze legalább ennyire fontos visszajelzés a csapatok részéről jött válasz a délelőtti kérdésünkre, ők is úgy döntöttek, nem kockáztatnak, nem utaznak el a soros mérkőzésükre.
 
Szalay Ferenc hozzátette: most mindkét nem valamennyi osztályában, az utánpótlásban is megállítják a bajnokságokat.
 
- Kedden összeül az elnökség, s áttekintjük a helyzetet, konzultálunk újra a klubokkal, majd döntünk az idei bajnokságról.

Megyei szövetségek