Nehéz mérkőzés vár ránk Ukrajnában
23
Feb
2020
Nehéz mérkőzés vár ránk Ukrajnában
2020. február 23.  |  07:45
A magyar férfi kosárlabda-válogatott ma este 17:00-tól Ukrajnában, Zaporizzsjában lép pályára a 2021-es Európa-bajnokság selejtező-sorozatában. A hazaiak a mieinkhez hasonlóan megnyerték első fordulós mérkőzésüket: Ausztriában végig vezetve győztek 15 ponttal (73-88).
 
Nem lesz egyszerű dolga Sztojan Ivkovics együttesének, ha két meccs után is veretlen akar maradni, mert bár az ukránoknál nincsenek olyan nagy sztárok, mint pár éve, a 2013-as Eb-n hatodik helyen végző alakulatban Sergiy Gladyr, Viacheslav Kravtsov vagy a honosított Pooh Jeter, a jelenlegi gárda is masszív, ráadásul nem igazán van kiemelkedő embere, ennek minden előnyével és hátrányával.
 
Denys Lukashov a VTB Ligás, orosz Jenyiszejnél, a Szolnokon is megforduló Oleksandr Lipovyy most már három éve a görög Promitheas Patrasnál, Vyacheslav Bobrov a spanyol élvonalban, a Montakit Fuenlabradánál, Artem Pustovyi egyenesen a Barcelonánál, Volodymyr Herun pedig szintén az ACB Ligában, a Malagánál kosarazik, jegyzett bajnokságokban játszanak tehát. Az osztrákok ellen használt aktív rotációból a Budivelnyik kosarasa, Vitaliy Zotov, illetve a Kyiv-Baskettel Körmenden is megforduló Bogdan Bliznyuk, Pavlo Krutous, Maksym Pustozvonov, Viacheslav Petrov kvartett otthon keresi a kenyerét.
 
Az az osztráok ellen is világossá vált, hogy az ukránok esetében nem egy-egy ember kikapcsolása lesz a feladat, nem lehet csak egy-két játékosra készülni. Emellett azonban ki kell emelni, hogy bár magasan jegyzett ligákból érkeznek, közülük nem sokan játszanak igazi megoldóembert a csapataikban. Legyőzhető ellenfélről lesz szó, de masszív gárda az ukrán, amelyet főleg idegenben nagyon nehéz lesz két vállra fektetni a kiegyensúlyozottsága miatt.
 
A mieinknél egyetlen változás van a keretben, mint arról már beszámoltunk: Darrin Govens helyett Tóth Norbert került be a csapatba.
 
A találkozót az M4 Sport 16:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek