Férfi NB I: A ZTE a Tiszaligetben verte a Szolnokot
31
Jan
2020
Férfi NB I: A ZTE a Tiszaligetben verte a Szolnokot
2020. január 31.  |  21:05
Darwin Davis mellett TJ Price is lebetegedett a hazaiaknál, ráadásul Juhos Levente sem állhatott Gasper Potocnik rendelkezésére. A másik oldalon is akadt hiányzó: Justin Bibbins.
 
Az első kosár Andre Jonesé volt, aki tegnap töltötte be a harmincadik születésnapját. Ezt követően a másik oldalról érkezett egy Williams-hármas, majd egy Agafonov dupla. A vendégek kapták el hamarabb a fonalat, négy perc után, 4-11-nél időt kellett kérnie Potocniknak. Tucker hármasa nagyon kellett a hazaiaknak, az amerikai hátvéd mellett Cakarun is rákapcsolt, fel is jött egyre az Olajbányász. Ekkor a ZTE kért szünetet. Tóth kosarával fordítottak is a hazaiak, éppen akkor, amikor Nazor az öltözőbe zavarta Williamset, mert játékosa a lecserélését követően nem volt hajlandó lepacsizni a horvát trénerrel. Az izgalmas, fordulatos első negyed végén még Kovács, illetve Johnson is elhelyezett egy-egy triplát, így 20-21-es állással zárult a nyitó tíz perc.
 
Mindkét oldalon lehetőséget kaptak a fiatalok is. Rudner folytatta a triplagyártást. Továbbra is fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A szünetre is döntetlennel fordultak, 39-39 állt a táblán húsz perc után.
 
A harmadik negyed elején megint elment a Zete. A huszonnegyedik percben, 43-49-nél időt kért Potocnik. Agafonov tarthatatlan volt, de hiába dobott húsz és fél perc alatt tizenhat pontot, le kellett cserélni, mert összeszedett négy faultot is. Jones és Tucker révén ismét megkezdte a felzárkózást az Olajbányász, utóbbi sikeres triplája mellé még egy faultot is kiharcolt, a büntetője előtt, 52-53-nál azonban időt kért a ZTE. Amint újra egál lett, rögtön érkezett Gulyástól egy hármas a jobb sarokból. Jól védekeztek a vendégek, a hajrára el is mentek héttel (55-62). Egy-egy büntető után, 55-63-ról indult a záró felvonás.
 
Nazor kapott technikait a kispadnál, Jones bedobta a büntetőt, de Cakarun is dobhatott kettőt, mert előtte őt faultolták. Ő sem hibázott (59-63). Kezdett egyre feszültebbé válni a mérkőzés. A harminckettedik percben a reklamáló Kovács is technikait kapott, de nem egyet, hanem rögtön kettőt, így kiállították, ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. Sokat esett a színvonal, sokat állt a játék a hajrában. 64-66-ra visszajöttek a piros-feketék, de 64-70-nél már Potocniknak kellett felmutatnia a T-betűt. Rengeteg labdát eladtak és sok büntetőt is kihagytak a piros-feketék. 1:41 volt vissza, amikor Cakarun pöcizése után felcsillant a remény a hazaiaknak, 70-72-nél Nazor lépett az asztal felé. Gulyás fontos ziccert szerzett, majd jól védekezett, Cakarun pedig eladta a labdát, amely után Krisztics csak sportszerűtlen fault árán tudta megállítani Gulyást. Ezzel eldőlt, a ZTE megérdemelten nyert a Tiszaligetben.
 
A Szolnok 2020-ban ötből négy vereségnél tart, a zalaiak viszont az edzőváltás óta háromból három győzelemnél - írta a BB1.hu.
 
Szolnoki Olajbányász KK - Zalakerámia ZTE KK 73-78 (20-21, 19-18, 17-24, 17-15)
 
Bajnokság, 18. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Farkas G., Nyilas I. (Bodrogváry I.)
 
Szolnok: Frank -, Jones 9, Tucker 25/12, Krisztics 3, Cakarun 20. Csere: Kovács P. 5/3, Tóth N. 3, Rudner 8/6, Pallai -, Taiwo -.
 
ZTE: Johnson 20/6, Williams 3/3, Djurics 8/3, Szabó 7, Agafonov 18. Csere: Bagó -, Simon 13/3, Gulyás 7/3, Doktor 2.

Vármegyei szövetségek