Férfi NB I: A Körmend nyerte a forduló rangadóját
26
Jan
2020
Férfi NB I: A Körmend nyerte a forduló rangadóját
2020. január 26.  |  12:35

Négy légióssal is hozta a kötelezőt a Falco

A Falco 2008-as bajnokcsapatának egyik legnagyobb kedvence, Arnas Kazlauskas is a helyszínről tekintette meg a sárga-feketék ma esti, Kecskemét elleni hazai bajnokiját.

Djuraszovics triplájával indult a mérkőzés, egyáltalán nem ijedtek meg a vendégek, agresszíven kezdtek, két perc után 5-1-re vezettek. Nagy volt az iram, eleinte a Falco játékába sok hiba csúszott. A hazaiaknál főként Krivacsevics iparkodott, 9-9-nél ki is egyenlített a bajnok. A pontszegény első negyed végén 15-14 állt az eredményjelző táblán.

Filipovity tett vissza egy lepattanót a folytatásban, majd Karahodzsics szerezte meg hatodik pontját. Sebességet váltott a Falco, 22-16-nál kénytelen volt időt kérni Forray. Pillanatok alatt kiegyenlítettek, sőt fordítottak is a lila-fehérek. Megakadt a szombathelyi gépezet, három perccel a félidő vége előtt 22-26 volt az állás. Aztán amint kezdtek visszarázódni a hazaiak, 28-26-nál lépett is az asztal felé Forray. 35-27-tel ért véget az első félidő.

2-8-as szériával továbbra is tapadt ellenfelére a KTE, de megint hamar villantak a „sólymok”, először lett tíz a különbség, 45-35-nél magához hívta játékosait Forray. Ezúttal hiába, innen már állandósult a differencia. 57-48-ról indult a negyedik negyed.

Az utolsó etapot is le kellett játszani. Nagyot küzdött, tisztességgel helyt állt és kihozta magából a maximumot a Kecskemét, de ma este nem volt benne a levegőben a vereség. A Falco négy légióssal – Washington pihent –, megfelelő rotációval is könnyed győzelmet aratott, érvényesítve ezzel a papírformát - írta a BB1.hu.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 75-63 (15-14, 20-13, 22-21, 18-15)

Bajnokság, 17. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2720 néző

Falco: Váradi 7, Perl 9/6, Benke 11/6, Krivacsevics 12/6, Reddic 6. Csere: Curry 3/3, Hooker 9/6, Lake 6, Bíró 6/6, Filipovity 6.

KTE: Lewis 4, Wittmann 17/6, Thomas 11, Djuraszovics 9/3, Karahodzsics 18. Csere: Molnár 4, Kucsera -, Révész -, Vukcsevics -.



Lánykérés, Kaposvár-győzelemmel

Igazi kosárünnepként tekintettek a csapatok erre a találkozóra, a két együttes szurkolótábora már a délután folyamán is közösen készült az összecsapásra.

A hazaiaknál végül bemelegített a sérüléssel bajlódó Norfleet és Ponjavics is, sőt, mindketten a kezdőben kaptak helyet.

A várakozásoknak megfelelően remek hangulatban kezdődött a meccs, Lalic szerezte meg az első pontokat, amire egyből jött Abell válasza. Krnjajski tette vissza a saját támadólepattanóját, majd az ő betörése után 6-2-re vezetett a Kaposvár. Mohácsi triplája talált utat a gyűrűbe, Washington pedig megfordította az állást. Baki a padról beállva egyből egy hármassal köszönt be, míg Abell büntetőből volt eredményes. Norfleet is a helyére küldött egy trojkát, Bozsovics gyorsan reagált, de Dramicsanin kosara is hármat ért (6. perc: 15-11). Erre Baki is rápakolt egy távolit, Sebastjan Krasovec időt kért. Egy szerzett labdát követően Davis is megszerezte az első pontjait a hazaiaknál, majd megismételte még egyszer, ezzel tíz fölé nőtt a különbség (22-11). Rizvic volt hibátlan a vonal mögül, aztán Lalic maradt üresen a gyűrű alatt. Hayes büntetőivel zárkózott az OSE, de Hendlein révén egyből kosarat kapott. Davis pedig újabb labdát szerezve dobhatott üres ziccert, Hayes duplája pedig lezárta a negyedet. 28-16.

Közel egy percet kellett várni az első pontokra a második játékrészben, Bozsovics szerezte őket büntetőből. Zónavédekezésre váltottak a vendégek, Hendleint viszont ez sem zavarta, távolról talált be (31-18). Rövid videózás után Bozsovics dobhatott kettőt, hibátlanul. Krnjajski célzott jól a sarokból, Washington pedig középtávolról. Mohácsi harcolt nagyot, két pont és egy faul volt a jutalma, de a büntetőt nem dobta be. Nem úgy, mint Norfleet, aki kettőből kettőt küldött a helyére, majd Krnjajski adott egy gyönyörű labdát Lalicnak, Bozsovics válaszolt. Lalic egy pontja után Hendlein dobott kosarat közvetlen közelről (41-26). Bozsovics ezúttal csak egyszer talált be a megítélt kettőből, míg Dramicsanin kis szünettel közte négyből négyet küldött a helyére. Szép oroszlányi összjáték után Bozsovics dobott ismét kosarat, majd Bogdán csinált egy 2+1-es akciót. Anda is szabaddobásból volt eredményes, majd Davis is a vonal mögé állhatott, mindkettőt bedobta (50-31). Újabb két dobás következett, ezúttal Washington szerzett egy pontot. Davis hosszú percek után dobott egy akciókosarat, amihez Adna is kedvet kapott, igaz, ő még egyszer a vonal mögül is próbálkozhatott, sikeresen. Davis hármasa lejött, még maradt tíz másodperce a vendégeknek, ami Rizvicnek elég is volt egy ziccerre. 52-37.

A félidőben is folytatódott az ünneplés, egy kaposvári szurkoló a félidei dobójáték keretein belül kérte meg a barátnője kezét.

A fordulás után Washington szerezte az első kosarat, majd egy büntetőt is, majd Norfleet kettese hullott be, aztán Davis állt bele egy saroktriplába (57-40). Mohácsi szedett vissza egy lecsorgót, aztán Garamvölgyi ziccerezett. Lalic faulttal együtt küldte a gyűrűbe a labdát, a büntetője is sikeres volt. Krnjajski is hibátlan maradt a vonal mögül, aztán Garamvölgyi Ákos duplázta meg a pontjainak a számát (62-46). Egy eladott labdát követően Krnjajski futhatott végig a pályán, vendég időkérés következett. Rizvic törte meg a hazai lendületet, de Krnjajski ismét üresen maradt a festékben. Illés sarokhármasa után még egy támadási maradt a Kaposvárnak, amiből nem sikerült kosarat szerezni, tizenöt pontos kaposvári vezetéssel fordultak rá az utolsó negyedre a csapatok. 66-51.

Rizvic szép betörése nyitotta a záró etapot, Bozsovics büntetőivel pedig már tizenegyre zárkózott az OSE, Sztojan Ivkovics kért időt ezúttal. Ezúttal Abell állt a vonal mögé, hosszú idő után újra tíz alatt volt a különbség. Davis dobhatott hármat, kettő faultért, egyet pedig technikai hibáért, mindháromszor pontos volt (69-57). Washington találta üresen magát a festékben, a túloldalon pedig Hendlein járt ugyanígy. Abell révén zárkóztak az oroszlányiak, Bozsovics is betalált, nyolc volt közte. Davis hármasa és Bozsovics újabb duplája következett, aztán Hendlein 2+1-es mozzanata ugrasztotta talpra a hazai közönséget. Hayes után Washington is szerzett egy kosarat, majd Abell pontjaival már hatra jöttek fel a vendégek kevesebb, mint három perccel a vége előtt (77-71). Lalic egy duplát és egy büntetőt értékesített, Bozsovics válaszolt. Norfleet kettese és Garamvölgyi hármasa után Bozsovics kipontozódott, Norfleet pedig hétre növelte a kaposvári előnyt, Krasovec kért időt 77 másodperccel a vége előtt. Eladták a labdát a piros-feketék, a következő támadásból pedig Davis büntetett a sarokból, amivel gyakorlatilag lezárta a meccset. A Kaposvár tehát az oroszlányi győzelmét követően otthon is megverte a piros-feketéket - írta a BB1.hu.

Kaposvári KK - OSE Lions 91-83 (28-16, 24-21, 14-14, 25-32)

Bajnokság, 17. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 2048 néző
V.: Benczur T., Goda L., Kulcsár T. (Forrai S.)


Kaposvár: Krnjajski 13/3, Norfleet 12/3, Ponjavics -, Dramicsanin 8/3, Lalic 13. Csere: Davis 22/9, Baki 6/6, Bogdán 3, Hendlein 14/3.

OSE: Washington 12, Abell 10, Mohácsi 7/3, Garamvölgyi 7/3, Bozsovics 19. Csere: Illés 3/3, Demeter -, Zsíros -, Rizvic 13/3, Hayes 7, Anda 5.



Újabb izgalmas rangadót húzott be a Körmend

Vérbeli rangadót játszott egymással a második helyezett Körmend és az őt üldöző Paks.

Taylor köszönt be először, amit Coleman kiegyenlített. A negyedik percben már a paksiak vezettek. Coleman hármasa után, 3-10-nél, a negyed derekán időt kért Zollner. Jól tette, csapata elkapta a fonalat: Edwards egy, Varnado két hármast vágott be villámgyorsan, 12-12-nél ki is egyenlítettek a piros-feketék. Távolról mindkét csapat jól dobott, 18-21-es ASE-vezetéssel ért véget az első felvonás.

Putney hármasára Taylor válaszolt közelről. A folytatásban őrizgette pár pontos előnyét a tolnai együttes. A tizennegyedik percben, 28-34-nél újra időt kért a Körmend. Evans hármasával zárult az első félidő, de 51-47-re a vasiak vezettek. Varnado és Coleman valóságos dobópárbajt vívott egymással.

A harmadik negyedet is Putney nyitotta egy duplával, Faust pedig kiegyenlített. Nem sokkal később újra fordult a kocka. Fej-fej mellett haladtak az együttesek, izgalmas csatát hozott a derbi, megjósolhatatlan volt a győztes kiléte. Taylor kosara zárta a harmincadik percet (69-65). Semmi sem dőlt el.

Továbbra is elképesztően tüzeltek a csapatok, a nézők legnagyobb örömére. A hajrára már leszakadt az ASE, nem bírta tartani a lépést Varnadóékkal. A Körmend ezzel zsinórban hetedszer nyert, egymás után második rangadóját is hozta, továbbra is tartja a lépést a megyei riválissal - írta a BB1.hu.

Egis Körmend - Atomerőmű SE 93-84 (18-21, 33-26, 18-18, 24-19)

Bajnokság, 17. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Balog Gy., Pozsonyi L. (Valovics I.)


Körmend: Turner 14, Edwards 18/9, Ferencz 3/3, Varnado 33/27, Taylor 17. Csere: Németh 2, Oroszi -, Filipovic 3, Kozma -, Kastrati 3/3.

ASE: Evans 20/12, Coleman 24/12, Faust 12/3, Lóránt 6, Jackson 3. Csere: Kovács –, Velkey 5/3, Kis 8/6, Putney 6/3.

Vármegyei szövetségek