Összefogja a csapatot, és visz mindenkit előre - interjú Pfeiffer Virággal
20
Jan
2020
Összefogja a csapatot, és visz mindenkit előre - interjú Pfeiffer Virággal
2020. január 20.  |  10:30

Bár még csak 15 éves, már sok nagy csatát megélt a kosárpályán a Soproni Darazsak játékmestere, Pfeiffer Virág. Hamar magával ragadta a hangulat a nagyok kosármeccsein, innen egyenes út vezetett a sportághoz - az első lépések egyelőre biztatóak. 

 

- Második helyen végeztetek a közelmúltban lezajlott Olimpiai Reménységek Versenyén, ahol 11.7-es átlaggal a magyar válogatott legjobb pontszerzőjének bizonyultál. Milyennek ítéled saját, illetve csapatod szereplését ezen a tornán?

A rövid felkészülési idő ellenére igyekeztünk magunkból kihozni a legtöbbet. Nyilván van hova fejlődnünk, de azt gondolom nem szerepeltünk rosszul. Számomra nem volt ismeretlen ez a torna, hiszen előző évben is részt vettem rajta, és nagyon sok tapasztalatot szereztem.

 

 

- 2018 végén már letetted a névjegyedet az U16-osok között, hiszen a Balkán Kupát megnyertétek a nemzeti csapattal, te pedig a torna MVP-jeként zártál. Mi változott az eltelt egy évben, hogy érzed, miben fejlődtél?

Nagy öröm volt számomra a nálam idősebb U16-os korosztályba bekerülni. Örülök, hogy a Balkán kupán jól szerepelt a csapat. Azt gondolom, hogy mind támadásban, mind védekezésben sokat fejlődtem, és ezért külön köszönetet mondanék a Soproni Darazsak Akadémia edzőinek, akik az elmúlt egy évben mind a csapatedzéseken, mind az egyéni képzéseken segítették munkájukkal a fejlődésemet.

 

 

- Alaposan átalakult az U16-os gárda, tavalyhoz képest több kulcsjátékos is kiöregedett a korosztályból. Hogy érzed, milyen lehet az idei együttes? Mik a kitűzött célok?

A pályán együtt eltöltött idő alapján úgy gondolom, ha több felkészülési időnk lesz és összekovácsolódik a csapat, akkor szinte bármilyen célt kitűzhetünk magunk elé. Számunkra az Eb-n való szereplés lesz a legfontosabb, ahol reméljük, hogy a sok befektetett munka megtérül. Úgy érzem, egy nagyon jó csapat fog összeállni.

 

 

-Sopronban pattogtatsz, a helyi Darazsakban. Mikor jártál először kosármeccsen? Hamar magával ragadott a hangulat?

Életem első kosármeccsét 7 évesen láttam. Maga a csarnok, a szurkolók tömege és a szurkolás mély benyomást tett az akkori énemre, és motivált a későbbiekben arra, hogy ezt a sportágat válasszam.

 

 

-Van kedvenced a „nagyok” közül?

Természetesen van, méghozzá Aleksandra Crvendakic és Fegyverneky Zsófia. Mindketten a Sopron Basket meghatározó játékosai, akik kemény munkájukkal és szorgalmukkal kivívták, hogy sokunk példaképei legyenek.

 

 

-A Sportdarázs színeiben apránként ismerkedsz a felnőtt bajnokság szintjével is. Mitől lehetsz majd jó élvonalbeli kosaras, mik az erősségeid?

Irányítóként erősségemnek tartom a gyorsaságomat, azt, hogy jól átlátom a pályát, valamint a lelkesedésemet, ami összefogja a csapatot és visz mindenkit előre. Ezeket a későbbiekben is szeretném megtartani.

 

 

-Mesélj kicsit a tavalyi bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról!

Számomra egy nagy lehetőség volt az, hogy részt vehettem az Ifjúsági Olimpián. A nagyjából 5 órás repülőút után a csapat a helyszínen is folytatta a felkészülést. A látványos megnyitót követően számos ellenféllel kerültünk szembe, akikkel nagyon jó meccseket játszottunk. Itt a döntőig jutottunk, ahol második helyen zártunk a Francia válogatott után.

 

 

-A múltidézés után most szaladjunk kicsit előre az időben: Hol lesz 5, majd 10 év múlva Pfeiffer Virág, mik a célok?

Szeretnék a Sopron Basket meghatározó játékosa lenni, és mint minden kosarasnak, nekem is az a vágyam, hogy egykor majd a felnőtt válogatottban szerepelhessek.

 

Vármegyei szövetségek