Férfi NB I: Óriási kiütéssel nyert a Paks az Alba ellen
11
Jan
2020
Férfi NB I: Óriási kiütéssel nyert a Paks az Alba ellen
2020. január 11.  |  21:35
A Szegedet is kipipálta a Falco
 
Szrecsko Szekulovics, a Falco első bajnokcsapatának edzője ezúttal ellenfélként tért vissza Szombathelyre, de a hazai szurkolók nem felejtették el, hatalmas tapsot kapott a bemutatáskor.
 
A bajnoknál Juvonte Reddic és DeVaughn Washington sem játszott, a Szegedben viszont kezdőként lépett pályára az új igazolás, Morris Curry.
 
Asbury kezdte meg a pontgyártást, majd két perccel később Váradi egyenlített, de aztán 2-7-re, majd 4-9-re is vezetett a Szedeák. 12-9-nél viszont már a Falcónál volt az előny. Az első negyed után 24-18 volt az állás.
 
A második negyedet is Asbury nyitotta, kétszer is betalált, és ezzel elérte a tíz pontot. Egy hazai 6-0 után Szekulovics kikérte a mérkőzés első idejét (12. perc: 30-22). Nem sokkal később kétszámjegyűvé vált a különbség. Miliszavljevics négyből négy triplát bevágott, visszahozva övéit a meccsbe (37-35). A félidőben 45-38 állt az eredményjelzőn.
 
Ron Curry duplájával és triplájával, valamint Lake és Filipovity centerkosaraival ismét nyílt az olló (54-38), még két perc sem telt el, amikor időt kért Szekulovics. Három percet követően, 13-0 után talált be ismét a Szedeák, Morris Curry távolról volt eredményes. Megrázták magukat a vendégek, és bejöttek tízen belülre, aztán a harmadik etap végére újra meglépett a Szombathely.
 
71-57-ről indult a záró felvonás. Asbury elérte a húsz pontot, Benke hármasával 79-59 állt a táblán, amikor a hazai közönség Szekulovicsot éltette. A Falco prádézott, nem született meglepetés, érvényesült a papírforma - írta a BB1.hu.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 99-66 (24-18, 21-20, 26-19, 28-9)
 
Bajnokság, 15. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2720 néző
V.: Győrffy P. A., Söjtöry T., Hervay T. (Gorka Sz.)
 
Falco: Váradi 14/6, R. Curry 8/6, Bíró 9/3, Filipovity 16/6, Lake 17. Csere: Perl 13/3, Benke 8/3, Hooker 2, Krivacsevics 10/3, Verasztó –, Körmendi 2.
 
Szeged: Miliszavljevics 12/12, Wirth -, M. Curry 13/6, Krapic 13/6, Asbury 20. Csere: Vágvölgyi 2, Olasz 4, Kerpel-Fronius B. 2, Balogh –, Mayer –, Polányi -.
 
 
 
Fokozatosan őrölte fel a Kecskemétet a Pécs
 
Foghíjasan érkezett a kecskeméti csapat a mérkőzésre, ugyanis egy betegséghullám söpört végig a csapaton.
 
Csirke Ferencet éltették a pécsi szurkolók a feldobás előtt, majd többen ki is vonultak tüntető jelleggel.
 
Diggs szerezte a meccs első kosarát, majd Karahodzsics és Smith is feliratkozott a pontszerzők közé (4-2). A Kecskemét centere egy 2+1-es akciót is csinált, ezzel átvették a vezetést a vendégek. Budimir tripla, Thomas dupla, az állás pedig egyenlő volt négy perc játék után. Wittmann percei következtek, aki 5 pontot szerzett zsinórban, ezzel ellépett a KTE. Pongó triplájával zárkóztak a hazaiak, egészen Vukcsevics két büntetőéig. Sulovics közelije után egyre zárkózott a Pécs a negyed végére. 16-17.
 
Pongó hármasával már az első támadásban átvette a vezetést a PVSK. Nem volt egyébként túl pontgazdag a meccs, sok hiba csúszott a kivitelezésekbe. Horti állhatott a vonal mögé, aki mindkettőt értékesítette is, majd rá egy percre már csak egyet dobott be, 22-17-re vezetett a Pécs. Pongó újfent betalált kintről, ezzel már 9-0-ra álltak a hazaiak a felvonásban, időt is kért Forray Gábor. Meg is lett az eredménye, Karahodzsics centerezett szépen, Budimir viszont gyorsan reagált, öt pontot szerzett egymás után (30-19). Hosszú idő után szerzett újra hárompontost a vendég együttes, Thomas talált be, majd közelről is eredményes volt, feljött hatra a KTE (33-27). Smith duplájával újra elkezdett ellépni a PVSK, aztán Sulovics ugrasztott el két embert egy dobócsellel (37-27). Lewis triplájával és Thomas büntetőivel zárkózott a Kecskemét a negyed végén, viszont az utolsó szó Sulovicsé volt. 40-33.
 
Hegedűs triplája indította a második félidőt, Csirics gyorsan válaszolt. Továbbra is pontszegény volt a találkozó, majd Smith és Budimir kosaraival újra kétszámjegyű volt a különbség, időt kért a KTE (49-37). Ezután zsinórban hét pécsi pont érkezett, elkezdett nyílni az olló. Karahodzsics törte meg a hosszú vendég gólcsendet, Diggs közelivel reagált (59-41). A negyed végére tovább nőtt a tekintélyt parancsoló hazai előny végül, már a húszat súrolta. 64-46.
 
A záró etapot is a pécsiek kezdték jobban, egy 8-3-as futásnak köszönhetően (72-49). Innen még próbálkozott felzárkózni a KTE, Wittmann triplája után újra bejött húsz alá, öt perc volt ekkor hátra. Csirics és Horti közelije után kellett időt kérnie Forray Gábornak (75-65). A továbbiakban sem csökkent lényegesen a különbség, magabiztosan verte meg a Pécs az erősen tartalékos Kecskemétet. 84-62 - írta a BB1.hu.
 
PVSK-VEOLIA - KTE-Duna Aszfalt 84-62 (16-17, 24-16, 24-13, 20-16)
 
Bajnokság, 15. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Benczur T., Frányó P., Balogh Gy. (dr. Gincsai J.)
 
Pécs: Ruják 3, Diggs 9, Smith 12, Budimir 12/3, Horti 7. Csere: Pongó 14/12, Bíró 3/3, Antóni 3/3, Csirics 11/6, Sulovics 10, Dragasevics -.
 
Kecskemét: Wittmann 10/6, Thomas 15/3, Molnár -, Kucsera -, Karahodzsics 18. Csere: Vukcsevics 4, Lewis 6/6, Plézer -, Hegedűs 9/6, Révész -.
 
 
 
Végig kiélezett meccsen verte a Körmend a Sopront
 
A bajnokság két legjobb formában lévő csapata, a sorozatban négy-négy győzelmet számláló Egis Körmend és a Sopron KC találkozott a 15. fordulóban.
 
Négy perc után még nem volt pontjuk a házigazda vasiaknak, míg a Sopron Carter és Jogéla révén már hatnál járt. Varnado egy triplával törte meg a hazai kosárcsendet, de a különbség gyorsan visszaállt: Kinney szintén hárompontossal felelt. Cartert nehezen tartották a házigazdák, újabb pontjaival már 11-4-re vezetett a Sopron. Viszont pillanatok alatt eltűnt a vendég fór: Varnado dupláját Ferencz toldotta meg egy távolival, Németh közelije már egyenlítést ért, Turner révén pedig a vezetést is átvette a Körmend a negyed hajrájában (13-11).
 
A második tíz perc elején is kimaradtak az első körmendi próbálkozások, de Edwards gyorsan javított (15-11). A Körmend 17-13-ig tartotta is a négypontos vezetést, Rivers két büntetője és Jogéla triplája viszont már a Sopron vezetését jelentette. Egy hazai kosárra Rivers most kintről felelt, nem sokkal később viszont Varnado is megmutatta: távolról is jól céloz, második tripláját is elsüllyesztette (23-23). A folytatásban is felváltva estek a kosarak, Carter akcióival egy perccel a félidő vége előtt ismét fordított a Sopron (30-31). Amire újfent volt hazai válasz: 34-32-vel mentek pihenőre a csapatok.
 
Rivers 5-0-s rohammal húzta a Sopront, gyorsan átvették a vendégek a vezetést. A Körmend válaszolt – ott folytatódott a meccs, ahol az első félidőben abbamaradt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 46-45-ös körmendi vezetésnél ismét csak egy pont volt közte, de Varnado akcióból, Turner pedig büntetőből növelte a hazai vezetést. Kicsivel több mint egy perccel a harmadik negyed vége előtt Varnado megdobta huszadik pontját is – a Sopron viszont ezt a negyedet is egálra hozta, 19-19 pont esett, így 53-51-nél fordultak az utolsó tíz percre a felek.
 
Gyorsan egyenlített a Sopron, de úgy tűnt, a Körmend érhet révbe: 58-55 után Ferencz dobott zsinórban két triplát, amivel először közelítette a tízpontos különbséget a házigazda. A Sopron azonban 10-0-s futással gyorsan visszavette a vezetést: Rivers triplája zárta le a gyors zárkózást. Ismét Ferencz köszönt be távolról 66-67-nél, Edwards és Turner pontjaival pedig nőtt a különbség. Az utolsó nagy körmendi rohamra már nem tudott reagálni a Sopron: 76-71-es körmendi győzelem született a végig nagyon kiélezett találkozón - írta a BB1.hu.
 
Egis Körmend – Sopron KC 76-71 (13-11, 21-21, 19-19, 23-20)
 
Bajnokság, 15. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
Kapitány G., Farkas G., Török R. (Várhalmi Zs.)
 
Körmend: Turner 10/3, Edwards 12, Takács K. 3/3, Varnado 26/12, Taylor 4. Csere: Ferencz 15/15, Durázi 4, Németh Á. 2.
 
Sopron: Kinney 8/6, Rivers 21/9, Supola 2, Jogéla 13/6, Carter 19. Csere: Thompson 8, Werner -, Molnár M. -.
 
 
 
Pontgazdag meccsen kaposvári siker Zalaegerszegen
 
A vendégeket népes szurkolósereg kísérte el, a „somogyi bicskások” nagy hanggal biztatták csapatukat. Triplaesővel indított a ZTE, Williams háromszor, Szabó egyszer köszönt be távolról, Sztojan Ivkovics máris időt is kért. Egy 3+2-es akcióval tovább növelte előnyét a ZTE, majd Szabó ismét betalált kintről, így már tíz feletti volt a zalai előny. Lalic tartotta a lendületet a vendégekben, a KKK centere tarthatatlannak bizonyult, bárki is fogta. Mindkét csapat jól dobott, Djurics nagyon elkapta a fonalat, hét pontot szerzett zsinórban, többek között Hendleinről is triplát dobott. Davis egyre jobban játszott, szép betörése után Agafonovra fújtak faultot, s az amerikai kisember a megítélt büntetőt is a helyére küldte. Nagyon jól fogta a Kaposvár a ZTE pontkirályát, a tavaly még „Somogyországban” pattogtató Johnsont, akinek dobáskísérlete sem igazán lehetett az első félidőben. Az utolsó percben közelebb jött a KKK, Krnjajski Boris buzzer-triplája révén, így hét ponttal vezetett a ZTE, mely kiválóan célzott: nyolcból hét hármast értékesített az első tíz percben.
 
37-30-ról folytatódott a játék, Krnjajski újabb tempója már a nyolcadik pontját jelentette az ezúttal a kezdőben helyet kapó fiatal játékosnak. Potyogtak a kosarak, a tizennegyedik percben a ZTE már elérte az ötven pontot is, továbbra is 80 %-al célozva távolról. Bibbins estében is betalált távolról, ám a vendégeknél Norfleet is elkapta a fonalat és vezérletével a KKK elkezdte a felzárkózást. Johnson mindössze az utolsó percben szerezte meg első kosarát, a ZTE nyolc pontot még így is őrzött előnyéből. 63-55-el zárult az első félidő.
 
Norfleet-Dramicsanin összjátékkal indított a Kaposvár, majd Lalic szerezett támadólepattanót és kosarat. Norfleet taktikusan kiharcolta Agafonov negyedik személyi hibáját, majd a kígyótérről szerzett triplát. Válaszul Bibbins is betalált kintről, ám a ZTE-szurkolók mégsem örülhettek sokáig, ugyanis Szabó is a kipontozódás közelébe került. Johnson jött vissza irányítani, egymás után kétszer forintos passzt is adott Williamsnek, aki aztán Szabó passzából zsákolt, robbant is a csarnok, újra tízre nőtt a hazai előny, amikor Johnson hármasból is betalált. A harmadik negyed végére a Kaposvár ismét visszajött a meccsbe, 85-81 állt az eredményjelzőn 30 percnyi játékot követően.
 
Davis, majd Djurics hármasa indította a zárónegyedet, majd Davis ismét triplát dobott. A kaposváriak irányítója nagyon elkapta a fonalat, az ő dobásával egalizált Sztojan Ivkovics csapata, majd az egerszegi csarnokot jól ismerő Norfleet saroktriplája után már a KKK vezetett. Négy perc volt hátra, amikor Agafonov megkapta ötödik hibáját, Davis pedig bevágta a somogyiak 100. pontját – természetesen szintén hármasból. Amikor Norfleet is megszerezte újabb trojkáját, már öttel ment a Kaposvár, Bencze Tamás időt kért. Három perc volt hátra, a vendégek pedig már nem engedték ki kezükből az irányítást. Davis negyedik hármasa verte be a szöget a ZTE koporsójába, ekkor már nyolcra hízott a vendégelőny. A ZTE-nek a negyedik negyedben semmi nem jött össze, a Kaposvárnak minden: 17-32 lett az utolsó negyed eredménye, 102-113 pedig a végeredmény, így egymás elleniben is jobb lett a KKK - írta a BB1.hu.
 
Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK 102-113 (37-30, 26-25, 22-26, 15-32)
 
Bajnokság, 15. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Papp P., Minár L., Boros T. (Bodrogváry I.)
 
ZTE: Bibbins 23/12, Johnson 12/3, Williams 25/9, Szabó 12/6, Agafonov 13. Csere: Djurics 12/6, Simon 2, Doktor 2, Gulyás -, Bagó -.
 
Kaposvár: Krnjajski 10/6, Norfleet 29/12, Ponjavics 12/3, Dramicsanin 12, Lalic 15. Csere: Davis 23/12, Hendlein 10, Bogdán -, Baki 2.
 
 
 
Óriási kiütéssel nyert a Paks
 
Kiss és Guyton triplaváltásával indult a találkozó, majd Ljubicsics is hozzátett egyet. Molnár zsákolt, Coleman válaszolt, aztán Faust is betalált, Guyton pedig középtávolról is eredményes volt. Kis Raúl második hármasával egyenlített a Paks (10-10), rangadóhoz méltóan indult a találkozó. Faust tett vissza egy támadólepattanót faulttal együtt, Guyton viszont továbbra is ihletett formában játszott, ő tartotta a vendégeket (5. perc: 13-13). Lóránt és Faust révén öttel ellépett az ASE, Guyton egyből meg is szerezte a tizedik pontját. Szinte fej-fej mellett haladtak a felek, de egy kicsivel azért a Paks járt előrébb (21-17). Jött Markovics és újfent Guyton, fordított az Alba a negyed vége előtt egy perccel. Jackson először egyenlített, majd a vezetést is átvette az ASE, Evans pedig egy szerzett labda után négyet pakolt közé. Újra megszerezte a játékszert a hazai csapat, hat másodperc alatt azonban nem sikerült újabb kosarat szerezni. 26-22.
 
Govens dobta a második játékrész első pontjait, majd Coleman állt bele egy nehéz középtávoliba. Velkey János egy triplával már hatra növelte a paksi előnyt, sőt, Jackson zsákolása után időt is kellett kérnie a vendégeknek (33-25). Egy perc gólcsendet követően Coleman vágott be egy trojkát, ezzel a tízet is átlépte a különbség. Faust triplájával 12 volt közte a negyed derekán, Ramirez kért időt. Ehhez képest megint az ASE volt eredményes, sokkal jobban eloszlottak a labdák Dzunics fiainál. Evans hármasa után elkezdett nyílni az olló, közelebb volt a húszhoz a különbség, mint a tízhez (49-32). csorvási szerezte meg az első pontjait, közte tizenöt volt ekkor, de Coleman a következő támadásból faulttal együtt dobott egy duplát. Faust gyorsindítása után már a húszat is átlépte a differencia, jobban játszott a Paks ebben a játékrészben. 60-37.
 
McDuffie két zsákolása nyitotta a második félidőt, aztán Markovics és Csorvási is betalált, feljött tizenhatra az Alba. Evans szerezte meg az első paksi kosarat a harmadik negyedbe, majd beindult az ASE henger, húszas hátránynál kért időt az Alba (66-46). McDuffie zsákolt egy nagyon szépet, Coleman pedig nagy lepattanócsata után dobott be egy triplát, majd az azt követő támadásból még egyet. Lóránt harcolt ki egy faultot, miközben a közelijét is értékesítette, a büntetőt viszont kihagyta, továbbra sem tudott mit kezdeni az extázisban játszó Pakssal az Alba, huszonnyolc is volt közte. Innen hacsak minimálisan is, de kozmetikázott a játékrész végére a Fehérvár. 79-55.
 
Lóránt kosarával már nyolcvan felett járt a Paks, Csupkovicstól jött a válasz. Govens hármasával újra húsz volt közte, de Kovács szintén távolról talált be a túloldalon. Csupkovics kiállítása borzolta a kedélyeket, videózás után küldték ki a játékvezetők a játékost. Innentől igazi paksi öröm kosárlabdát láthatott a hazai publikum, a Paks valósággal kiütötte az Alba Fehérvárt. 109-80 - írta a BB1.hu.
 
Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 109-80 (26-22, 34-15, 19-18, 30-25)
 
Bajnokság, 15. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Praksch P., Nagy V., Ádám J. (Fekete L.)
 
Paks: Evans 23/6, Faust 15/6, Kis 12/9, Coleman 25/12, Lóránt 16/6. Csere: Kovács 5/3, Velkey 6/6, Jackson 5, Szalai 2.
 
Alba: Ljubicsics 7/3, Guyton 13/9, Csupkovics 9/6, McDuffie 20, Molnár 7. Csere: Govens 7/3, Takács Mi. -, Markovics 7, Lukács 2, Csorvási 8.

Vármegyei szövetségek