Férfi NB I: A második negyedben meglepte az OSE a DEAC-ot
11
Jan
2020
Férfi NB I: A második negyedben meglepte az OSE a DEAC-ot
2020. január 11.  |  14:15
Szoros, fordulatos első negyedet láthatott a debreceni publikum és a csapatukat elkísérő oroszlányi szurkolók. Sebastjan Krasovec csapata kezdte bátrabban a mérkőzést, időkéréssel kellett belenyúlnia a hazaiak szakmai stábjának, hogy ne tudjanak meglógni a vendégek. Borisov egyik, Bozsovics a másik oldalon játszott extrát. Két pontos vendégvezetéssel zárult az első tíz perc. 19-21.
 
A második negyedet is az OSE kezdte jobban, Kovács Adriánnak gyorsan időt kellett kérnie, mert hét ponttal meglógott az OSE. Frissebbnek, motiváltabbnak tűnt ebben a periódusban a vendégcsapat. A jól kosarazó Borisov egy triplával hozta fel öt pontra a csapatát, négy perc volt ekkor a nagyszünetig. Az oroszlányiak azonban begyújtották a rakétákat. Garamvölgyi triplát, Washington duplát dobott, pillanatok alatt tíz lett közte. Újra időt kellett kérnie a DEAC-nak. A hazaiak azonban nem tudták rendezni soraikat, az OSE nagyon elkapta a fonalat. Kis túlzással estükben is kosarat dobtak. Előbb Washington, majd Abell szerzet úgy kosarat, ahogy nem lehet. 30-50.
 
Borisov és Drenovac triplájával indult a második félidő. Azonnal időt kért az OSE. Hosszabb gólcsend, és gyors kosárváltás után a negyed derekán is tizennégy pont volt közte. Felváltva potyogtak a kosarak mindkét oldalon, nem volt túl jó egyik csapat védekezése sem. A negyed vége a hazaiaké volt. Moody triplája után időt is kértek a vendégek. 
54-62.
 
Oroszlányi kosárral indult az utolsó negyed is, így ismét tíz pontos hátrányba került a DEAC. Washingot duplája után pedig már az újabb hazai időkérés jött. Három perccel később már csak öt volt a hazaiak hátránya. A debreceniek energiáját azonban a felzárkózás felemésztette, ahogy közelebb értek, megrázta magát az OSE, és ismét tíz volt közte.
 
Az Oroszlány megérdemelten nyert, a DEAC nem tudott felállni az elrontott második negyed után - írta a BB1.hu.
 
DEAC - OSE Lions 71-87 (19-21, 11-29, 24-12, 17-25)
 
Bajnokság, 15. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
Cziffra Cs., Frányó P., Nyilas I. (Bogárdi J.)
 
DEAC: Moody 17/9, Manigat 5/3, Polyák, Borisov 21/6, Tóth Á 9. Cserék: Drenovac 9/3, Bognár 4, Polyák 5/3, Harrson -, Somogyi 1.
 
OSE Lions: Abell 17/3, Washington 13/3, Mohácsi 5/3, Bozsovics 15, Hayes 8. Cserék: Kucsora -, Garamvölgyi 5/3, Rizvic 21/12, Illés -, Anda 3.

Vármegyei szövetségek