Jogosulatlanul játszott az új győri légiós!
31
Dec
2019
Jogosulatlanul játszott az új győri légiós!
2019. december 31.  |  10:47
Megsemmisítette a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Versenybizottsága az Uni Győr MÉLY-ÚT – ZTE NKK női A-csoportos bajnoki mérkőzés pályán elért eredményét (71-68), s azt 20-0-s különbséggel a ZTE NKK javára igazolta. Az ok: a bizottság szerint jogosulatlanul szerepelt a győriek új játékosa, Rachel Hollivay.
 
Óvással ért véget a Győr és a Zalaegerszeg közötti bajnoki mérkőzés december 29-én. Az egerszegiek, amint pályára lépett a hazaiak új légiósa, azonnal jelezték: mivel a szabályok szerinti időhatárig, azaz a mérkőzést megelőző második munkanap 12 óráig nem került föl Hollivay klubja csoportos játékengedélyére, így nem léphetett volna pályára a vasárnapi bajnokin.
 
A Versenybizottság megállapította, hogy ahhoz, hogy Hollivay jogszerűen lehessen csapata meccskeretében, a munkaszüneti napokat figyelembe véve december 20-án délig kellett volna beérkeznie a játékengedély iránti kérelemnek, amit, az átigazolás valamennyi feltételével együtt csak december 24-én tudott regisztrálni az MKOSZ. Ennek ismeretében pedig helyt adtak a ZTE óvásának.
 
Így a döntés értelmében a Győr nem csupán a mérkőzést veszítette el, hanem a kiállásért járó egy pontot is. Mivel a döntés ellen nem érkezett be fellebbezés, így a Versenybizottság határozata jogerőre emelkedett.

Vármegyei szövetségek