Szerdán kezdődik a 3x3-as U23-as világbajnokság
01
Oct
2019
Szerdán kezdődik a 3x3-as U23-as világbajnokság
2019. október 1.  |  12:45

Szerdán kezdetét veszi az idei 3x3-as idény utolsó nemzetközi megmérettetése, az U23-as világbajnokság. Hazánkat a Süle Krisztina vezette női válogatott fogja képviselni, vele a wbasket.hu készített interjút a torna előtt, amely ide kattintva olvasható el.

Nem telt eseménytelenül a magyar küldöttség első napja, a vasárnap éjszakai megérkezést követően a stáb hiába kereste az esemény helyszínét, semmit sem talált. Mint megtudták, a (valóban) Sárga folyó partján fekvő Lanzhou-ban a Kínai Népköztársaság alapításának 70. évfordulójának alkalmából tartott ünnepség, valamint a vb helyszíne ugyanazon a téren lesz - számolt be a helyszínen tartózkodó csapatvezető, Vereb József.

Szerencsére a szállástól öt percnyi sétára található az Olimpiai park, amely kiváló 3x3-as pályának ad otthont - ezen tartotta első edzését a Kováts Gabriella, Jáhni Zsófia, Tóth Orsolya, Doktor Anna összetételű magyar csapat, jókedvű másfél órát töltöttek a pályán a lányok.

 

A 0. nappal egyébként már meg is kezdődött a World Cup hivatalos programja, magyar válogatottra két edzőmeccs várt a franciák ellen - hatperces mérkőzésekben állapodtak meg a felek. A 12:30-as kezdés - tekintve a hőmérsékletet és a páratartalmat - rengeteget kivett a játékosokból, de végig becsülettel tették a dolgukat. Az első összecsapást a mieink nyerték három ponttal, míg a másodikat a franciák kettővel.

Kedden még a hivatalos fotózás várt a válogatottra, másnap már a mérkőzések következnek. Magyar idő szerint szerdán 14:15-kor Svájc, majd 15:35-kor Sri Lanka lesz az ellenfél. A csütörtöki pihenőnapot követően pénteken 10:00-kor Kína, 12:15-kor pedig Hollandia ellen lép pályára nemzeti csapatunk.

 

 

 

Vármegyei szövetségek