Három NB I B-s meccsel indul a 2019/20-as felnőtt idény
13
Sep
2019
Három NB I B-s meccsel indul a 2019/20-as felnőtt idény
2019. szeptember 13.  |  09:00
Az utóbbi két-három héten még edzőmeccseken, felkészülési tornákon mérhették le a másodosztályú együttesek, hol is tartanak a felkészülésben, az új csapatok építésében. Ma azonban már tétre megy a játék, a férfi NB I B piros csoportjában három mérkőzéssel a felnőtteknél is elkezdődik a 2019/20-as évad. A nyitó játéknapon lesz egy pikánsnak ígérkező összecsapás, pályára lép az élvonalból kieső TF-BP, és a fővárosi ütközet is érdekesnek ígérkezik.
 
Időrendi sorrendben nézve az évad a MEAFC-Miskolc - BKG-Príma SE összecsapással indul. Ez a találkozó Austin Thornton játéka miatt lehet érdekes. Az amerikai bedobó az előző évadot még a szigetszentmiklósiak csapatában kezdte, majd szezon közben távozott onnan, később a miskolciak igazolták le, és a most induló évadra is megtartották. 
 
A Budafok - Honvéd összecsapás lesz időrendben a következő. Mindkét együttestől távoztak kulcsemberek, érkeztek meghatározóaknak szánt új játékosok. kérdés melyik fél halad gyorsabban a csapatépítéssel.
 
A 2017/18-as szezon végén az élvonalba feljutó, majd onnan kieső TF-BP a hozzá hasonlóan jelentős "vérátömlesztésen", sőt "keresztelőn", azaz névváltáson is áteső MTK-Elite Basket együtteséhez látogat a nyitány legkésőbb kezdődő találkozóján. Az új évadnak új szakvezetővel nekivágó két együttes, ha nem is találkozott, de felmérhette egymást a múlt hét végi, veszprémi felkészülési tornán - kérdés kinek sikerült ez jobban, vagy megfordítva, kérdés melyik félnek sikerült többet "eltitkolni" játékából riválisa elől. Ahogy a másik két összecsapáson, valószínűleg még ezen a meccsen sem lesznek csúcsformában a felek, de az biztos, hogy mind a hat, nyitányon pályára lépő gárda szeretné győzelemmel indítani az új évadot, így Miskolcon, Budafokon és Törökbálinton is óriási küzdelem várható. 
 
Az NB I B nyitó játéknapjának programja
 
Piros csoport
 
Szeptember 13. péntek
 
17:30  MEAFC-Miskolc - BKG-Príma SE
18:00  Budafok - Budapesti Honvéd SE
19:15  MTK-Elite Basket - TF-BP
 
 
Fotó - meafc.hu

Megyei szövetségek