Villámrajtot vettek a németek, legyőzték férfi válogatottunkat
16
Aug
2019
Villámrajtot vettek a németek, legyőzték férfi válogatottunkat
2019. augusztus 16.  |  21:50

Két NBA-ben patogtató játékossal, Dennis Schröderrel (Oklahoma City Thunder) és Daniel Theisszel (Boston Celtics), valamint a Chicago Bullsnál is megforduló Paul Zipserrel a kezdőben fogadta a vb-re készülő német válogatott a magyarokat a hamburgi felkészülési tona első mérkőzésén. Villámrajtot vettek a házigazdák, a fentebb említett trió gyors tíz pontjával 10-0-ra vezettek alig négy perc játékot követően - a mieink öt kihagyott dobással indították a derbit. A folytatásban sem igazán javult a helyzet, 15-0 után Pongó Marcell triplájával iratkoztunk fel az eredményjelzőre, de ezt újabb német pontok követték (20-3). Csakúgy mint a görögök elleni mérkőzés kezdetén, itt is beragadt a rajtnál a magyar csapat, 23-4-gyel ért véget a játékrész. 

Váradi hárompontosával indult a második etap, majd a Falco kapitánya egy duplát is szerzett. A hazaiak sem maradtak adósaink, tartották korán megszerzett előnyüket, sőt növelték is azt (32-11). Schröderrel nehezen bírtunk, 12 pontja mellé 3 gólpassznál járt már - mind a négy triplakísérlete sikeres volt a tengerentúlon nem éppen "vajkezéről" ismert játékmesternek. A magyar csapatkapitány, Keller Ákos is beszórt egy hármast, érezhetően felvette a meccs ritmusát a magyar csapat, bár a hátrány így is tetemes volt (41-18). Daniel Theis aktív volt a palánk alatt, de Ferencz Csaba négy pontjával tartottuk a lépést a házigazdával, a csúnyán elbukott nyitónegyedet követően a második játékrészt csak kettővel nyerték a németek (46-25). 

Honfitársaink jöttek ki jobban a térfélcseréből, Keller és Váradi pontjaival egy 7-0-s sorozattal kezdtük a harmadik felvonást. Lassan éledeztek a németek, hat perc alatt mindössze 7 pontot szereztek, igaz, a magyarok is megálltak 11-nél a kezdeti lendület után (53-36). Govens ziccerével 55-41-re jöttünk fel, a második után a harmadik negyedet is megnyomta Sztojan Ivkovics legénysége. Keller újabb trojkájával tíz közelébe zárkóztunk, ám Zipser is betalált távolról, 58-44-gyel ért véget a játékrész. 

Ez a tripla úgy meghozta a hazaiak játékkedvét, hogy gyorsan újfent húsz pont környékére növelték előnyüket - Mo Wagner volt ekkor főként elemében (70-52). Váradi és Filipovity dupláival még egy utolsó rohamra indultak a magyarok, de a rutinos német válogatott kézben tartotta a végjátékot, csakúgy mint a mérkőzés nagy részét - a két középső negyedben remekül játszottak honfitársaink, a gyenge első játékrész azonban rányomta bélyegét az egész találkozóra, így megérdemelt hazai siker született.   

 

Felkészülési torna, Hamburg

Németország - Magyarország 83-62 (23-4, 23-21, 12-19, 25-18)

Magyarország: Govens 8/3, Váradi 10/6, Filipovity 2, Juhos 5/3, Keller 12/6. 
Csere: Horti 2, Ferencz 10/9, Perl 4, Pongó 9/3, Karahodzic -. 

Németország legjobb dobói: Schröder 19/12, Theis 11, Wagner 8.

Vármegyei szövetségek