Hiába készültek a franciák Dombai Rékára
14
Jul
2019
Hiába készültek a franciák Dombai Rékára
2019. július 14.  |  01:26

A magyar kosárlabda egyik legnagyobb ígérete Dombai Réka. A csapat legfiatalabb tagja már most a gárda kulcsembere, 18 pontos átlagával az egész mezőny egyik legjobbja. Az elődöntő legjobbjaként kulcsszerepe volt a magyar sikerben.

- Rád mindig külön készül az ellenfél. A franciák ellen is megkaptad a megkülönböztetett figyelmet?

- Volt bennem egy érzés a mérkőzésen, hogy jobban odafigyeltek rám, de ez nem járt sikerrel, mert egészen remek volt a csapat, s meg kellett osztaniuk a figyelmet.

Milyen tudni, hogy tőled elvárják a pontokat is minden meccsen? A torna előtt a Fiba is rád hívta fel többek között a figyelmet.

- Nagyon jó érzés, egyáltalán nem érzem tehernek. Ráadásul vannak igazán remek társaim, akik segítenek mindenben a pályán. Ha rám jön ki a dobás, én igyekszem megtenni minden tőlem telhetőt.

Mitől ennyire jó ez a csapat? Az eddigi meccsek alapján kiemelkedtek a mezőnyből.

- Elég régóta együtt játszunk ez azért fontos dolog, ennek is köszönhető, hogy a nálunk erősebb csapatokat is le tudjuk győzni.

Holnap az olaszok jönnek az aranyéremért. Miben másak, mint a franciák?

- Elsősorban szerkezetileg mások, nincs klasszikus palánk alatti centerük. De a délelőtti videón alighanem erre is pontos választ kapunk, felkészülünk becsülettel, aztán megpróbáljuk veretlenül zárni az Európa-bajnokságot.

Megyei szövetségek