Férfi NB I: A Falco a bajnok!
21
Jun
2019
Férfi NB I: A Falco a bajnok!
2019. június 21.  |  20:23
A döntő harmadik felvonása előtt elmarat a himnusz, a Falco tábor azonban így is elénekelte. A körmendi B-közép a „Lehet, hogy most kezdődik minden.” feliratú molinót feszítette ki a kezdés előtt.
 
A négy légiós mellett Csorvásival próbálkozott ezúttal a kezdőben a Körmend. Perl alig tizenöt másodperc után megszerezte a vezetést. Thames egyenlített, majd Curry dobhatott kettőt, de csak a másodikat dobta be. Két perc után azonban így is 4-10 állt a táblán, Zollner időt kért. Azonnal jött két körmendi tripla, máris egál. Váradi vette vállára csapatát, egy trojka után labdaszerzésből szerzett ziccert. Ment az adok-kapok rendesen, potyogtak a kosarak mindkét oldalon. Bradford kosara zárta a rendkívül pontgazdag első negyedet, amely után kettővel álltak jobban a vendégek (28-30).
 
Hammonds extra kosarával folytatódott a játék. Felváltva vezettek a csapatok, izgalmas volt a meccs. A 14. percben Bradford szerzett labdát, teljesen egyedül mehetett a gyűrűre, ám akkorát akart zsákolni, hogy végül a gyűrű tövére húzta. Hiába vezetett már öttel is a Falco, hamar fordult a kocka, három perccel a félidő vége előtt, 44-42-nél Okorn is felmutatta a T-betűt. Ezúttal sokkal jobban figyeltek a lepattanókra a hazaiak. A hajrából az MTE jött ki jobban, az eddigiektől jóval szellősebb volt a sárga-feketék védekezése, 50-45-tel fordultak a csapatok.
 
Reddic egy középtávolival nyitott, Perl pedig egy triplával kiegyenlített. Ferencz is beköszönt távolról. Pattanásig feszültek az idegek a pályán és a lelátón egyaránt, ráadásul a nagy tét a színvonalra is rányomta a bélyegét. 64-63-ról indult a záró felvonás. Semmi nem dőlt el. Price-nak már négy faultja volt ekkor.
 
Csorvási értékesített két büntetőt, Balmazovics viszont a sarokból egy hármassal újra kiegyenlített. A szenzációsan játszó Bradfordtól azonnal jött a válasz, aztán Curry is bevágta kintről (69-69). Mindkét csapat sokat kapkodott, továbbra is nagy volt a rohanás, megjósolhatatlan volt, hogy ki lesz a higgadtabb a végére. A 35. percre mindenesetre Govens hármasával elment hattal a Falco (71-77). Bruinsma faulttal együtt szerzett kosarat, a büntető előtt időt kért Zollner. Az amerikai négyes a plusz egyet is bedobta, a tízet súrolta a differencia. A Körmend természetesen nem adta fel, kockáztatott, és extra dobásokkal meccsben maradt. Egy perc volt hátra, amikor 84-91-nél újra a hazaiak kértek időt. Hiába, innen már nem volt visszaút. Tizenegy év után újra Körmenden ünnepelt bajnoki címet a Falco - írta a BB1.hu.
 
Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 89-96 (28-30, 22-15, 14-18, 23-33)
 
Döntő, 3. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok, 2002 néző
V.: Cziffra Cs., Papp P., Goda L. (dr. Gencsev P.)
 
Körmend: Thames 17, Bradford 27/15, Price 17/9, Hammonds 17/9, Csorvási 6. Csere: Ferencz 3/3, Németh -, Lajsz 2.
 
Falco: Curry 9/6, Perl 18/6, Váradi 12/6, Bruinsma 17, Reddic 15. Csere: Govens 13/6, Tóth 4, Balmazovics 8/6.
 
 
Fotó - Mészáros D. Zsolt, nyugat.hu

Vármegyei szövetségek