Jövő héten játssza első felkészülési mérkőzését az Eb-re készülő női válogatottunk
22
May
2019
Jövő héten játssza első felkészülési mérkőzését az Eb-re készülő női válogatottunk
2019. május 22.  |  09:58
Mozgalmas másfél hét áll a magyar női kosárlabda válogatott mögött. A június végén kezdődő szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő csapat most néhány napos pihenőjét tölti.

- Az Európa-bajnokságig hátralévő időben a keret játékosainak fizikai állapotát nagyjából egy szintre kell hoznunk, így az első edzéseken az erőfejlesztő eszközökkel igen sokat találkoztak a lányok - mondta a Hunbasketnek Székely Norbert szövetségi kapitány. - Persze a labda is előkerült az edzéseken, ekkor elsősorban a védekezés szerepelt napirenden.

Székely Norbert és stábja igyekszik ötvözni a pihenést és a munkát.

- Egy Európa-bajnokságon rendkívül nagy szerepe van egy csapat mentális állapotának, márpedig nekünk rögtön a szlovénok elleni első mérkőzésen maximálisan oda kell tennünk magunkat, hiszen a továbbjutás szempontjából ez egy nagyon fontos összecsapás lehet. Így pihenési időszakot is beiktattunk a felkészülésbe, hogy a monotonabb fizikális munka után ne legyen senki fásult, töltődjenek föl a játékosok az otthoni környezetben, s mindenki a lehető legnagyobb bedobással tudjon dolgozni.

A női válogatott június első napjaiban játssza le első felkészülési mérkőzéseit, Raksányi Krisztáék Spanyolországban szerepelnek egy tornán.

- Elsőnek mindjárt Eb-csoportbéli ellenfelünkkel, Törökországgal találkozunk, majd az eredménytől függően vagy Lettország, vagy a házigazda Spanyolország vár ránk a második napon - mondta Székely Norbert.

A magyar lányok egy cseh tornán Csehország, Bosznia és Litvánia csapatával találkoznak, majd két hazai mérkőzés jön Fehéroroszország ellen a fehérvári MKOSZ-csarnokban, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt.


A magyar válogatott felkészülési mérkőzései:

Június 1. (Burgos, Spanyolország)
Magyarország - Törökország

Június 2. (Burgos, Spanyolország)
Magyarország - Spanyolország v. Lettország

Június 13-15. (Prága, Csehország)
Ellenfelek: Csehország, Bosznia-Hercegovina, Litvánia

Június 21. péntek, 18 óra (Székesfehérvár, MKOSZ-csarnok)
Magyarország - Fehéroroszország

Június 22. szombat, 16 óra (Székesfehérvár, MKOSZ-csarnok)
Fehéroroszország - Magyarország

Vármegyei szövetségek