Férfi NB I: A Paks bejutott a rájátszásba
12
May
2019
Férfi NB I: A Paks bejutott a rájátszásba
2019. május 12.  |  08:40
Nem hibázott a Szolnok a Jászberény ellen

A Szolnoki Olaj KK és a JP Auto - JKSE összecsapásán egyértelműen a bajnoki címvédő számított a találkozó esélyesének. Noha a jászberényieknek a szezon során már többször is összejött, hogy legyőzzék Vojvodáékat, ezúttal meghatározó légiósaik közül nem volt ott a csapatban Alekszandrov és Pantelics sem. Pitts viszont vállalni tudta a játékot. Az Olaj kerete sem volt teljes, ráadásul újabb rossz hír is érkezett, miután Benke Szilárdra már nem számíthat a szakmai stáb az idei szezonban.

Pitts triplája nyitotta a meccset, majd Vojvoda válaszolt rá. Nem esett sok kosár az első percekben, a negyed felénél még csak 8-7 állt az eredményjelzőn. A Jászberény nem akart leszakadni, így először Malesevics triplája után tudott meglépni hat ponttal az Olaj. Innen még visszajött a JKSE, de a hajrát a szolnokiak kapták el jobban. Airington büntetői után tízpontos különbség alakult ki (23-13).

Továbbra is lendületben maradtak Dragan Alekszics tanítványai, Airiginton és Vojvoda pontjai révén már 39-21-re is megléptek. Nagyon kellett Kerpel-Fronius hármasa, hogy ne szakadjon le jobban a JKSE. Összekapta magát Nikola Lazics csapata, és visszajött a meccsbe. Az utolsó percekben a vendégek domináltak, így még csökkenteniük is sikerült az első negyedben összeszedett hátrányukat (43-36).

A nagyszünet után sem fagyott alább a jászberényi lendület, bő két percet követően Pitts hármasa után egyenlő volt az állás. Tóth még visszavette a vezetést csapatának, ám Kerpel-Fronius hármasa után 49-50-nél a vendégeknél volt az előny. Nem hagyta magát az Olaj, nem engedte jobban meglépni a JKSE-t. A hátralévő percekben pontosabb lett a szolnokiak játéka, aminek köszönhetően még két ponttal növelni is sikerült az előnyüket (62-53).

Az utolsó negyed első perceiben nem született sok kosár, ami a hazaiaknak kedvezett. Öt perccel a vége előtt tíz pont körül állandósult a vezetésük. Ezután teljesen beragadt a JKSE, az utolsó percekben képtelenek voltak a vendég játékosok a gyűrűbe találni. Végül a szolnoki drukkereknek egyáltalán nem kellett izgulniuk, mert csapatuk magabiztos győzelmet aratott (85-68) - írta a BB1.hu.

Szolnoki Olaj KK - JP Auto - JKSE 85-68 (23-13, 20-23, 19-17, 23-15)

Felsőházi középszakasz, 9. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
V.: Györffy P. A., Pozsonyi L., Lengyel Á. (Gencsev P. Dr.)

Szolnok: Vojvoda 14/6, Kovács P. 2, Frank 2, N. Milosevic 14, Tóth Á. 18. Csere: Airington 12, Malesevics 16/9, Rudner -, Frikker 1, Taiwo 4, Csák 2.

Jászberény: Pitts 19/9, Rakics 9/9, Kerpel-Fronius 12/6, Brbaklics 16/3, Czirbus 7. Csere: Novák -, Szabó -, Szigedi 1, Mondi 1, Fekete -, Ruják B. 3.

 

Ezúttal is meggyőző volt hazai pályán a Paks, be is jutott a play off-ba

A Paksnak még egyet nyernie kellett ahhoz, hogy matematikailag is biztosítsa részvételét a legjobb nyolc között.

Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok az elején. Jevtovics és Kovács volt ponterős a hazaiaknél, a másik oldalon Karahodzsics és Green. Eilingsfeld utolsó másodperces horgával alakult ki az első negyed végén a 18-17-es részeredmény.

Williams zsákolásával folytatódott a játék, amire Green válaszolt. Meglépett öt ponttal az ASE, 27-22-nél azonnal időt kértek a vendégek. Továbbra sem szakadt le egyik csapat sem a másiktól, a második negyedben jóval több kosár született, mint az elsőben. Az utolsó szó Jevtovicsé volt, 44-40 a félidő.

Dramicsanin tette vissza Karahodzsics kimaradt tripláját, majd Henton hármasára is ő felelt kintről. Henton viszont a másik oldalról is bevágta (50-45). Jevtovics tett rá a különbségre a palánk alól, majd a kezdeti pontgyártás után visszavettek a csapatok. A 26. percben, 56-48-nál időt kért Forray, aztán nem sokkal később, 61-48-nál újra.
Hiába, a harmadik negyed egyértelműen a Paksé volt, 65-53-ról indult a záró felvonás.

Megint rákapcsolt az ASE, és lerohanta ellenfelét. Már majdnem húsz volt közte, egy 8-3-as szériát próbált megtörni Forray mester az újabb időkérésével. Ezúttal sem sikerült: Horváth hármasával már a húszat is átlépte a differencia. Innentől már megvolt a meccs a hazaiaknak, csak arra kellett figyelniük, hogy okosan beosszák erejüket a hajrára. Sikerült, szoros első félidő után végül sima győzelmet aratott a Faust és Medve nélkül felálló tolnai csapat a Djeraszimovicsot nélkülöző vendégek ellen - írta a BB1.hu.

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt 92-69 (18-17, 26-23, 21-13, 27-16)

Középházi középszakasz, 9. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok,
V.: Kapitány G., Praksch P., Boros T. (dr. Páli K.)

ASE: Kovács 21/9, Norfleet 7/3, Henton 15/9, Eilingsfeld 6, Jevtovics 15. Csere: Ruják 12/6, Williams 9, Horváth 5/3, Szalai -, Kalmár 2.

KTE: Wittmann 11/9, Green 19/9, Dimics 6/6, Dramicsanin 13/6, Karahodzsics 12. Csere: Molnár D. -, Mészáros -, Molnár M. 4, Kucsera -, Plézer 4, Fülöp -, Lukács -.

Vármegyei szövetségek