Férfi NB I: Soproni bravúr Kecskeméten is
17
Apr
2019
Férfi NB I: Soproni bravúr Kecskeméten is
2019. április 17.  |  23:05
Falco: hétből hét

Balmazovics triplájával indult a mérkőzés. Az amúgy sem egészséges Reddic másfél perc után megsérült, le kellett cserélni, így a Falco négy légióssal játszotta végig a mérkőzést, Tóth Norbert 34 percet kapott. Ennek ellenére is vezettek a hazaiak, uralták az első negyedet, de becsülettel küzdött a tartalékos Szolnok is. Malesevics hármasával például a nyolcadik percben ki is egyenlített, majd Tóth Ádám mesteri centermunkával fordított is (14-16). Malesevics büntetőivel az első negyed 20-18-as állással zárult.

Malesevics előbb kosarat szerzett, amivel kiegyenlített, majd összeakaszkodott Váradival, így kapott egy sportszerűtlen hibát is. Andric jól játszott, de nem bírt az idegeivel, folyamatosan reklamált, majd miután figyelmeztetést kapott, meg is tapsolta a játékvezetőket, jött a technikai, Alekszics pedig azonnal időt kért. Nem sokkal később Curry is technikait kapott a faultja után, jogosan, ezzel négy személyhibával rendelkezett az amerikai, így mehetett ő is a padra. Sok büntetőt kihagytak a hazaiak, hamar kétszámjegyű lehetett volna a különbség, de ez először csak a tizenhetedik percben, Govens középtávolijával következett be (37-27). Újabb időt kért a címvédő. Govensék „bedurvultak", pillanatok alatt lerohanták a vendégeket, 45-27-nél már majdnem húsz volt közte. Aztán villant párat az Olaj is, Malesevics dudaszós kosarával - a videóbíró után kiderült, hogy tripla lett - 48-37-es eredménnyel fordultak a csapatok.

Tóth Norbert köszönt be a folytatásban, majd Váradi küldött be egy hármast. Balmazovics vette vállára a csapatát, jól védekezett, ráadásul támadásban is jó döntéseket hozott, újra meglógott a Falco. Tizenkilencre rúgott a differencia. A hetek óta remek formában játszó Váradi egymás után három távolit emelt be, ezzel lett 76-50. A hátralévő időben újabb három szombathelyi kosár született.

Eldőlt a meccs. A záró felvonás már csak formalitás volt. Milosevics ziccerét Airington triplája követte. A Szolnok továbbra is becsülettel küzdött, de nem volt esélye. A Falco hétből hét győzelemmel várhatja a vasárnapi vasi rangadót - írta a BB1.hu.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 96-71 (20-18, 28-19, 31-19, 17-15)

Felsőházi középszakasz, 3. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2750 néző
V.: Kapitány G., Söjtöry T., Kulcsár T. (Várhalmi Zs.)

Falco: Govens 17/9, Váradi 21/12, Balmazovics 15/12, Bruinsma 13, Reddic -. Csere: Tóth N. 10, Perl 10, Curry 10/3, Bíró -, Hódi -.

Szolnok: Airington 10/6, Rudner 2, N. Milosevic 10/6, Andric 21/3, Tóth Á. 8. Csere: Malesevics 16/6, Frank 2, Csák -, Frikker -, Taiwo 2.

 

Ezúttal legyőzte a Szeged az Albát

Nem sok tétje volt a Naturtex-SZTE-Szedeák és Alba Fehérvár alsóházi találkozójának. A hazaiak gyakorlatilag már a TF elleni play-outra készülhettek, míg a biztosan bennmaradó vendégek számára csak presztízs jelentősége maradt a találkozónak.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a találkozó első negyedében. Egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. 11-13-nál még az Albánál volt az előny, ám ezután Krapic kiegyenlített, majd Wirth triplájával a vezetést is átvette a Szedeák. Előnyét már nem adta ki a negyed végéig, köszönhetően a ponterősen kosarazó Juhos pontjainak is (22-17).

Folyamatosan a hazai csapat vezetett a második játékrészben. A fehérváriak azért nem szakadtak le túlzottan, hol Zeno pontjaival, hol az ezúttal több lehetőséget kapó Peterson kosaraival próbálták tartani a lépést. Feljöttek három pontra vendégek, de Wirth büntetői és egy újabb Juhos-dupla zárta a játékrészt (42-35).

Ugyanaz maradt a forgatókönyv a folytatásban is. A szegediek pár ponttal vezettek, míg az Alba tíz ponton belül maradt. A játékrészben többször is Ponjavics és Zeno kosárváltásait láthattak a kilátogatók. Az utolsó percre több, mint tízzel meglépett a Szedeák, Peterson duplájával mentették egálra a negyedet a fehérváriak (61-54).

Ponjavics és Krapic egy-egy hármasával indult a negyedik negyed, ekkor újra tisztes lett a távolság a felek között. Mint később kiderült, a megszerzett előnyével a hátralévő szakaszban már jól gazdálkodott a Szeged, nem sikerült az Albának túlzottan közel kerülnie. A szoros alapszakaszbeli hazai vereség után így sikerült a Szedeáknak visszavágnia (75-68) - írta a BB1.hu.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 75-68 (22-17, 20-18, 19-19, 14-14)

Bajnokság, középszakasz, alsóház, 2. forduló
Szegedi Városi Sportcsarnok
V.: Ádám J., Pozsonyi L., Balogh Gy. (Farkas J.)

Szedeák: Boltics 5, Wirth 17/3, Ponjavics 18/6, Juhos 16, Sulovics 14. Csere: Krapic 5/3, Mike -.

Alba: Cabezas 5/3, Keller I. 6/3, Filipovity 3/3, Lóránt 7, Peterson 18. Csere: Heath 4, Zeno 16/6, Takács Ma. -, Varga M. -, Takács Mi. -, Tóth P. 7/3, Peringer -.

 

Egy félidő alatt kiütötte az ASE a DEAC-ot

Foghíjas kerettel érkezett a DEAC Paksra, hiszen két kulcsemberére sem számíthatott Berényi Sándor. Manigatra sérülés miatt, míg Ivosev eltiltását töltötte. A túloldalon is akadt hiányzó, az utóbbi fordulókban húzóemberré előlépett LaDontae Hentonra nem számíthatott a szakmai stáb Julian Norfleet mellett.

Noha a DEAC indította jobban a meccset Borisov és Kósa egy-egy triplájával, a mérkőzés csak az ötödik percig volt szoros. 15-10 után a paksiak állva hagyták a vendégeket. Tetszés szerint dobhatták a kosaraikat, Faust triplákkal gyújtotta be a rakétákat. A vendégek védekezése átjáróház volt, 21-2-es rohammal fejezte be a negyedet a hazai csapat (36-12).

Az már korábban is megszokott volt a hajdúságaiktól, hogy nem a védekezésükkel nyernek meccseket, de most a támadó oldalon sem jeleskedtek, míg az Atomerőműnek megmaradt a lendülete. Faust mellett Kovács, Jevtovics és Eilingsfeld is könnyen érte el a pontjait, így fordulhatott elő az a ritka eset, hogy a félidőben már 72 dobott pontnál járt az ASE, és összességében 42-vel vezetett (72-30).

A nagyszünet után megemberelte magát a DEAC és megnyerte a játékrészt. Már-már megszokott módon Borisov volt a vendégek egyik húzóembere, miközben a társaknak is beakadt egy-egy távoli. Tizeneggyel közelebb került a Debrecen, de csak az eredmény további kozmetikázásában bízhatott az utolsó tíz perc előtt (91-60).

A záró etapban lehetőséghez jutottak a csere játékosok is, öt perccel a vége előtt továbbra is 30 pont volt a paksiak előnye. A hazaiak részéről Faust szállította a csapat századik pontját. A végére már csak a különbség maradt kérdéses, 118-80-ra nyert az Atomerőmű - írta a BB1.hu.

Atomerőmű SE - DEAC 118-80 (36-12, 36-18, 19-30, 27-20)

Bajnokság, középszakasz, középház, 3. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Rácz Zs. R. (Hartyáni Zs.)

ASE: Kovács Ák. 14/3, Faust 27/15, Medve 14/9, Eilingsfeld 20/3, Jevtovics 16. Csere: Ruják 6, Williams 12, Pajor 2, Szalai 3/3, Kalmár 4.

DEAC: Dugat 10/6, Polyák 5/3, Kósa 6/6, Borisov 21/12, Amigo 7. Csere: Omenaka 4, Velkey 7/3, Bognár 12, Opre -, Tóth B. 3, Kozák 2.

 

Hozta a kötelezőt a Kaposvár

A mérkőzés elején meglepte a TF a Kaposvárt, de a somogyiak a rövidzárlat után rendezték soraikat, és simán hozták az újabb győzelmet.

A mérkőzés előtt Ales Pipan arról beszélt, hogy számukra ennek a mérkőzésnek nincs nagy tétje, de megpróbálnak csak magukkal foglalkozni. A TF beváltotta ígéretét, hogy nem feltartott kézzel érkezik Kaposvárra, a több gonddal is küzdő hazaiak azonban gyorsan ritmust váltottak, szigorítottak védekezésükön, és átvették a mérkőzés irányítását.

A második negyed már egyértelműen Johnson parádéjáról szólt, harminc egységig jutottak ebben a negyedben Fekete Ádám tanítványai, ledolgozták az elején összeszedett hátrányt, és már vezetéssel vonultak a nagyszünetre.

A második félidőben is kapaszkodott a TF, a Kaposvár egy percig sem lazíthatott, hiszen minden hullámvölgyüket kihasználtak a budapestiek, akik meg is nyerték a harmadik negyedet.

Az összecsapás szoros végjátékban dőlt el, de Kaposvár taktikus játékkal megőrizte az előnyét, és bennmaradt, sikerével jó esélye van megnyerni az alsóházat - írta a BB1.hu.

Kaposvári KK - Serco-TF-BP 86-81 (18-23, 30-19, 16-18, 22-21)

Alsóházi középszakasz, 2. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1000 néző.
Játékvezető: Török R., Boros T., Kovács N. (Nagy J.)

Kaposvári KK: Ubilla 25/15, Johnson 16/3, Baki -, Pustahvar 11/3, Hendlein 21/3. Cserék: Halász 3, Hock -, Bogdán -.

Serco-TF-BP: Rikalo 6/6, Clark 25/12, Buzás 6/6, McLane 15/12, Bergstedt 12.Cserék: Krnjaski 9/3, Beák 3/3, Filipovic 3, Szobi 2.

 

Soproni bravúr Kecskeméten is

Mindkét csapat előtt ott van még a lehetőség, hogy a play-off küzdelmeibe jutva, részt vegyen a bajnokság rájátszásában. A Kecskemét egy esetleges győzelmével azonban kettőre is elléphetett volna a Soprontól.

A tétnek megfelelően nagy küzdelem volt a pályán az első perctől. Nem hozott szép játékot a mérkőzés, de egyik tábor sem tehetett szemrehányást az övinek, mindkét együttes minden követ megmozgatott a siker érdekében.

A nagy dolgok nem is dőltek el az első félidőben. A 24-22-re megnyert első negyedet követően 25-21-re a Kecskemét nyerte a második etapot. A vendégek légiósai nagyon jól játszottak, a Sopron remekül dobta a triplákat, mint később kiderült, az egész mérkőzésen. Lemar konkrétan hat triplát süllyesztett el a kecskeméti kosárban a mérkőzés alatt.

A második félidőben is a küzdelem dominált, sokáig úgy tűnt, a ponterősen játszó Djeraszimovics vezérletével a hazaiak a maguk javára tudják billenteni a mérleg nyelvét, de a soproniak amerikai légiósai nagyszerű napot fogtak ki, sokszor bravúr-kosarakkal vitték előre csapatukat.

Az utolsó negyedben aztán még egy lapáttal rátett a "soproni pontgyár", és a 33 szerzett pontjukra, már nem is volt győzelmet érő válasza Wittmannéknak - írta a BB1.hu.

KTE-Duna Aszfalt - Sopron KC 96-105 (22-24, 25-21, 24-27, 25-33)

Középházi középszakasz, 3. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezető: Földházi T., Goda L., Lengyel Á. (dr. Gincsai J.)

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 14/12, Green 11/3, Djeraszimovics 21/3, Dramicsanin 15/3, Karahodzsics 16/3. Cserék: Mészáros 2, Dimics 4, Molnár 10.

Sopron KC: Warner 21/9, Lemar 25/18, Takács -, Wiggins 20/9, Gordon 25. Cserék: Supola 8/3, Molnár M. 6/6, Werner -.

Vármegyei szövetségek