Összetartáson a 3x3-as U18-as válogatott
01
Apr
2019
Összetartáson a 3x3-as U18-as válogatott
2019. április 1.  |  18:50
Az U18-as 3x3-as válogatott mozgalmas nyár előtt áll. Június 3. és 7. között Mongólia fővárosa Ulánbátor ad otthont a korosztályos Világbajnokságnak. A magyar válogatott a Világranglistán elfoglalt előkelő pozíciójának köszönhetően kivívta a részvételi jogot a tornára. A mieinket a B-csoportba osztották be, ahol a két legnagyobb nemzet képviselőivel is találkoznak Földi Attila tanítványai. A magyar lányok ugyanis egy ötösbe kerültek az Ifjúsági Olimpia aranyérmesével, az Egyesült Államokkal és Oroszországgal. A csoportot Új-Zéland és Lengyelország teszi teljessé.

Ezt követően augusztus 3-án és 4-én Szolnokon szurkolhatunk a magyar lányoknak. A jól megszokott helyszínen, a Tiszai Hajósok Terén rendezik a korosztályos Eb-selejtezőt. A kontinenstornára idén selejteznie kell a csapatunknak. Lettország, Svájc, Törökország, Litvánia és Görögország lesznek a lehetséges ellenfelek. A hat együttest két csoportba osztják, a csoportok 1-2. helyezettjei jutnak az elődöntőkbe. A két szolnoki elődöntő győztese jut ki az Európa-bajnokságra. A kontinesntornát szeptember 6. és 8. között Tbilisziben rendezik.

A magyar válogatott hétfőn Székesfehérváron Altmann Anna, Baczuk Virág, Dénes Anna, Mudra Viola, Révész Luca, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara és Varga Eszter összeállításban kezdte meg a munkát. Szirony Dorina igazoltan van távol a csapattól. A szakvezető továbbra is Földi Attila, míg a gyúró Tóth Ákos.

 

Forrás: wbasket.hu 

Vármegyei szövetségek