2018/2019 - Csata DSE – DVTK Akadémia 95-51
09
Mar
2019
2018/2019 - Csata DSE – DVTK Akadémia 95-51
2019. március 9.  |  18:20
Az első elődöntőt remekül indította a Csata DSE a két magas emberével, Kiss Angelikával és Vég-Dudás Annával kezdő DVTK Akadémia ellen, Mányoki 2+1-e után 5-0-ra vezetett a fővárosi gárda. Vég-Dudás révén megszerezte első kosarát a DVTK is, de a pontosabban célzó Csata őrizte előnyét (4. perc, 11-7). Fokozatosan léptek el Angyalék, három triplájuk is a gyűrűben landolt, 18-11-re vezettek. Jól védekezett a Csata, amely egy 8-0-s szériát produkált, amelyet Szegeczky tört meg, és állította be a 26-13-as eredményt az első negyed végére.

A fővárosiak a 14. percig mindössze két-két dobást hibáztak el a hárompontos és a kétpontos kísérleteikből, Magyar Gergely második idejét is kikérte 32-16-os állásnál. A 18. percben érte el a Csata vezetése a 20 egységet (44-20), a nagyszünetre Mányoky büntetőjével alakult ki a 48-26-as állás, a Csata minden téren fölényben volt a 12 eladott labdát jegyző miskolciak ellen.

Rakita bevágott hárompontosa jelezte, hogy nem vett vissza a tempóból a Csata, amely tovább tudta növelni előnyét. A 24. percben Rakita második triplakísérlete is sikeres volt, az állás pedig 60-30 volt a Csata javára. Minden játékosának lehetőséget adott a fővárosiak vezetőedzője, akik éltek is a lehetőséggel, a Csatások szinte minden pályára lépője feliratkozott a pontszerzők közé. Nem volt ez másképp miskolci oldalon, itt is mély rotációval dolgozott Magyar Gergely szakvezető, érthetően a másnapi bronzcsatára tartalékolva. Tovább hízott Borosék előnye, a rengeteg labdát szerző Csatások a támadásaikat pedig igyekeztek gyorsan befejezni, egyre erőteljesebben kidomborodott a két csapat közötti különbség (30. perc, 81-39).

Az utolsó felvonásban sem változott sokat a játék képe, a végére már csak az volt a kérdés, hogy eléri-e a száz dobott pontot a Csata, amely másfél perccel a lefújás előtt öt pontnyira volt ettől. A százas végül nem jött össze, 95-51-nél szólalt meg az utolsó dudaszó, így a várakozásnak megfelelően a Csata DSE jutott be elsőként a vasárnapi fináléba.

Tursics Krisztián (Csata DSE): Gratulálok a csapatomnak, mert nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ahogy a tornán még nem sikerült, koncentráltan, jól védekezve és jól támadva tudtunk magabiztos győzelmet aratni. Örülök, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott, és hozzá tudott tenni a győzelemhez.

Magyar Gergely (DVTK Akadémia): Gratulálok a Csatának, ők tényleg a döntőbe valók! Mi még sajnos nem, remélem, egy bronzéremért mindent megteszünk.

Vármegyei szövetségek