Vojvoda Dávid szerezte az európai vb-selejtezők legtöbb pontját
27
Feb
2019
Vojvoda Dávid szerezte az európai vb-selejtezők legtöbb pontját
2019. február 27.  |  10:58
Hétfőn este véget értek a világbajnoki selejtezők, kiderült, hogy mely 32 együttes lesz ott majd a kínai tornán. Mint ismert, a magyar férfi kosárlabda válogatott Sztojan Ivkovics irányításával 19 pontos győzelmet aratott Horvátország ellen az utolsó fordulóban, így 6-6-os mérleggel a J csoport negyedik helyén végzett - összesítésben Európában a 14. pozícióban, csak a 12 vb-résztvevő és az I csoport negyedikje, a 7-5-ös mérleget elérő Lettország zárt jobban a mieinknél.

Még egy nagy eredményt ért el csapatunk, illetve egyik tagja: Vojvoda Dávid 202 pontot szerzett a 12 világbajnoki selejtező során, a legtöbbet Európában - világviszonylatban is csak két honosított amerikai, a dél-koreai Ra GunA (Ricardo Ratliffe, 267), illetve a jordániai Dar Tucker (240) dobtak nála többet, mindketten az ázsiai selejtezőkben. Vojvoda pontátlaga (16.8) az ötödik helyre volt jó Európában, a büntetőknél (89.7%) a negyedik lett azok között, akiknek elég kísérletük volt a vonalról ahhoz, hogy felkerüljenek a listára, és ő lett a legjobb VAL alapján is a magyar csapatból (14.3), itt a 20. helyen végzett holtversenyben az orosz Dmitrij Kulaginnal és az amerikai-lengyel AJ Slaughterrel.

Rosco Allen lepattanózásban (6.4) épphogy nem került be a Top10-be, 11. lett, míg Keller Ákos a blokk kategóriában (0.8) lett Top20-as, a 19. pozícióban zárt.

 

Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek