Hepp Kupa: A Veszprém már a döntőben
15
Feb
2019
Hepp Kupa: A Veszprém már a döntőben
2019. február 15.  |  12:05
Az NB I/B piros csoportjának veretlen éllovasa, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a zöld csoport második helyén álló Bajával nézett farkasszemet a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa első elődöntőjén.

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, a veszprémiektől Szabó Péter, bajai oldalon pedig a Kővágó-Laska – Jakab duó volt a pontfelelős. 15-15 után Jakab kapta el a fonalat, Pálkerti ziccerével pedig még növelni is tudta előnyét a Baja, ám a negyed utolsó másodperceiben előbb Körtélyesi zsákolt, majd gyors labdaszerzést követően Madár talált be – minimális előnnyel mehetett kisszünetre a Veszprém.

A második játékrészben is felváltva estek a kosarak, mindenre volt válasza a papíron kevésbé esélyes bajaiaknak (35-35). Az etap közepén azonban magára talált a Veszprém, Pavlovic és Kovács kosaraival 7-0-t futottak Mérész Csaba tanítványai – időt is kellett kérnie Cservék Csabának, hogy rendezze sorait. Ennek ellenére lendületben maradtak Körtélyesiék, tíz pont fölé tornázták előnyüket a negyed hajrájára (46-35). Bár Goldring és Jakab büntetőivel zárkózott a Bács-Kiskun megyei gárda, két triplányi fórja így is maradt a Veszprémnek nagyszünetre (46-40).

A fordulás után a Madár – Szabó hátvédpáros távoli találataira alapozva visszaállította 8-10 pont körüli vezetését a piros csoport listavezetője – kettejük mellé Völgyi Marcell hasznos játékkal nőtt fel, 13 pontjához 7 lepattanót is hozzátett az egykori Vasas-középjátékos. A Baját továbbra is a Jakab – Kővágó-Laska duó húzta, de nem sikerült közelebb férkőzniük a Mérész-legénységhez a játékrész végéig (64-55).

A lendületes betörésekre építő Veszprém remekül őrizte vezetését a záró tíz perc elején, hosszabb padjukat kihasználva mindig be tudtak vetni friss embereket Szabóék. Az Olaj-nevelés irányító tempójával 12 pontra nőtt a differencia, 5 perce maradt Jakabéknak a fordításra (75-63). Ez végül nem sikerült, bár a meccs nagy részében egyenrangú partnere volt magasabban rangsorolt ellenfelének a Baja – Mérész Csaba legénysége összességében megérdemelten nyerte meg a találkozót, így elsőként jutott be a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa fináléjába.

 

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Bajai Bácska FKE 83-72 (24-23, 22-17, 18-15, 19-17)

 

Veszprém: Szabó 17/9, Madár 19/9, Kovács Á. 12, Pavlovic , Völgyi .
Csere: Helmeczi -, Szücs 2, Lógár -, Körtélyesi 9/3, Kerkai -.

Baja: Pongó 10/6, Goldring 2, Nagy D. 9/3, Jakab 17/6, Kővágó-Laska 12.
Csere: Kovács B. 5/3, Pálkerti 7/3, Ágfalvi 10/6.

Vármegyei szövetségek