Férfi NB I: Hatalmas bravúr, a TF idegenben verte a Pécset
10
Feb
2019
Férfi NB I: Hatalmas bravúr, a TF idegenben verte a Pécset
2019. február 10.  |  00:05
Ráijesztett a ZTE a Szolnokra

Foghíjas kerettel utazott el a Zalakerámia ZTE KK Szolnokra. Szabó Zsolt vírusos megbetegedés miatt nem lehetett ott társaival, míg a frissen igazolt Tyrell Bellot-Green papírjai még nem voltak rendben. A túloldalon a hosszú ideje maródi Jaylin Airington játékára nem számíthatott Dragan Alekszics.

Tóth Ádám zsákolásával indult a meccs, majd több támadás is kimaradt mindkét oldalon. 6-8-ig haladtak fej-fej mellett csapatok, ezután viszont Agafonov duplájával és Ware triplájával megléptek a zalaiak. Már 10-20 is volt az állás, innen sikerült öt pontra felkapaszkodnia az Olajnak (17-22).

A második negyedben sem sikerült magához térnie a bajnoki címvédőnek, Ware és Thompson két triplája után 19-33 volt az állás. Nagyon sült a zalaiak keze, a padról beszálló Doktor is helyére küldött egy trojkát. Ekkor már 17 pont volt a vendégek előnye. Andric és Benke kosaraival jött közelebb a Szolnok, de így is nagy volt a különbség a félidőben (35-48).

A nagyszünet után elkezdett némi életjelet mutatni az Olaj. A ZTE azonban visszaverte ezeket a próbálkozásokat, mielőtt túl közel jött volna ellenfelük. Hosszú idő után, a 26. percben volt újra tíz ponton belül Dragan Alekszics csapata. Nem estek össze a vendégek, de a nyolc pontos előnnyel még nem nyerték meg a meccset (57-65).

A záró tíz percben aztán minden tartalékát elővette az Olaj. A 32. percben Vojvoda révén 66-66-nál sikerült egyenlíteniük a Tisza-partiaknak, majd a kezdeményezést is átvették. Andricot nem tudták tartani a vendég védők, a horvát center tetszés szerint érte el a kosarait. 83-79-re még visszajött a ZTE, ám innen már nem volt visszaút. Végül hattal nyertek a hazaiak (85-79) – írta a BB1.hu.

Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK 85-79 (17-22, 18-26, 22-17, 28-14)

Bajnokság, 19. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Papp P., Ádám J., Balog Gy. A. (Farkas Z.)

Szolnok: Vojvoda 14/3, Kovács P. -, Sz. Milosevics 8/3, N. Milosevics 4, Tóth Á. 12. Csere: Rowsey 8, Benke 12/3, Andric 27.

ZTE: Ware 12/12, Gulyás 4, Thompson 24/12, Bagó 2, Agafonov 22/3. Csere: Doktor 8/6, Kis R. -, Durázi 7.

A Körmend megállította a Berény menetelését

Visszaszerezte a tabella második helyét az Egis Körmend a szezon meglepetés-csapatától, a Jászberénytől. A találkozó elejétől fogva a piros-feketék akarata érvényesült, hol jobban, hol szorosabban, de szinte végig a vasiak vezettek, teljesen megérdemelten nyertek. Remekül felkészültek az ellenfélből a körmendiek, a vendégek a második félidőre elveszítették a ritmusukat, elkészültek erejükkel, így sima lett a vége.

A mérkőzés egyik emlékezetes pillanata az volt, amikor az első negyed végén Bradford a dudaszó pillanatában, a saját büntetőterületéről szerzett egy triplát.

A kapitány, Ferencz Csaba ismét nagyot játszott, de döntő volt az is, hogy a palánk alatti csatát is Matthias Zollner csapata nyerte. A Rába-partiak ezzel továbbra is őrzik hibátlan hazai mérlegüket.

A Jászberénynek pedig, bár megszakadt szép sorozata, továbbra sincs miért szégyenkeznie, ráadásul Nikola Lazics együttese még így is dobogós maradt.

A Körmend tehát eddig oda-vissza legyőzte a JKSE-t, a két csapat jövő héten folytatja egymással, ezúttal már semleges pályán, csütörtökön, Győrben, a kupadöntőn – írta a BB1.hu.

Egis Körmend - JP Auto-Jászberényi KSE 90-72 (19-15, 25-23, 25-19, 21-15)

Bajnokság, 19. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, 2000 néző
V.: Cziffra Cs., Söjtöry T., dr. Mészáros B. (Dr. Gencsev P.)

Körmend: Price 6, Németh 6/3, Bradford 11/3, Hammonds 13/9, Delas 14. Csere: Thames 7, Ferencz 15/6, Csorvási 12, Takács 6/3, Oroszi -, Lajsz -.

JKSE: Pitts 13/6, Rakics 11/3, Coleman 21, Alekszandrov 6/6, Pantelics 7/3. Csere: Czirbus 6, Kerpel-Fronius 2, Brbaklics 4, Cseh 2, Ruják -.

Megint eggyel verte a Kecskemét a Sopront

Ahogyan arra számítani lehetett, óriási izgalmakat, nagy taktikai csatát hozott a két rivális, a Sopron és a KTE összecsapása. Forray Gábor meglepőt húzott, ezúttal kihagyta a kezdőcsapatból Marko Djeraszimovicsot és Kemal Karahodzsicsot, helyükre Milos Dimics és Molnár Márton került.

A váltás az elején még nem jött be, villámrajtot vett a Sopron – ez nem újdonság hazai pályán Sabáli Balázs együttesétől -, és az első negyed után, közel harminc pontot szórva, már több mint tízzel vezetett.

A folytatásban szigorítottak védekezésükön a lila-fehérek, elsősorban a hazaiak amerikai hátvédpárosára fókuszáltak, sikerrel. Támadásban is aktívabbak lettek Wittmannék, így bár a félidőre sikerült faragniuk a hátrányon, még húsz perc után is az SKC állt jobban (47-40).

Forray mester rendezte a sorokat a szünetben. Nem lett jobb a találkozó a fordulás után, inkább a küzdés, mintsem a szép játék dominált. A KTE rá tudta erőltetni akaratát és stílusát a hazai csapatra, mindössze tíz pontot szereztek Takácsék a harmadik negyedben.

A vége teljesen nyílt volt, akárcsak novemberben, ezúttal is a Kecskemét mellé állt a szerencse, amely a Messzi István Sportcsarnok után a Novomatic Arénában is egy ponttal verte a Sopront. A kék-fehérek tehát nem tudtak talpra állni a kaposvári pofon után, lecsúsztak a tizenegyedik helyre, a KTE viszont lendületben maradt a Körmend legyőzését követően, életben tartva ezzel felsőházi reményeit – írta a BB1.hu.

Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt 72-73 (28-19, 19-21, 10-16, 15-17)

Bajnokság, 19. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Győrffy P. A., Farkas G., Fodor A. (Balogh)

Sopron: Warner 13/3, Lemar 12, Takács 16/12, Dénes -, Gordon 16. Csere: Supola 5, Wiggins 5, London 2, Molnár M. 3/3.

KTE: Wittmann 20/12, Green 15/3, Dimics -, Dramicsanin 9/3, Molnár M. 4. Csere: Djeraszimovics 8, Karahodzsics 5, Mészáros 12/6, Kucsera -.

Nagy csatában nyert otthon a Kaposvár

Érdekes találkozóra volt kilátás Kaposváron, ahol az egyre jobb formába lendülő Kaposvári KK fogadta azt az Atomerőmű SE-t, ahol előzetesen azt várták, hogy a csapat még magasabb célokért is küzdhet, mint jelenleg. A bajnokság első körében Pakson nagyon szoros meccset játszottak a felek, akkor 83-81-es hazai siker született.

5-0-val indult a találkozó, majd Ruják vezérletével egyenlített az ASE. A negyed közepén átvették a kezdeményezést a vendégek, de a 9. percre Spica duplájával visszavette a vezetést a Kaposvár. Mivel az utolsó megmozdulások nem eredményeztek kosarat, így Kovács kettesével a paksiak tartottak előrébb (19-20).

A második negyed sem hozott változást, nagyon kiegyenlített játék folyt a pályán. Hazai részről beesett néhány tripla, így sikerült némi előnyre szert tennie a Fekete-legénységnek. Ugyanúgy, ahogy az előző játékrészben, az atomvárosiak magukra találtak és végül Eilingsfeld kosarával megtartották előnyüket (38-39).

Hiába ment el hat ponttal az ASE a nagyszünet után, ez az etap már a somogyiaké volt. Főként köszönhető volt ez Hendleinnek, aki az utolsó percben több kosarat is szerzett, amire nem érkezett válasz a vendégek részéről. Norfleet triplája kimaradt, így hatpontos kaposvári vezetést mutatott az utolsó tíz perc előtt az eredményjelző (64-58).

Várható volt, hogy a paksiak fel fognak állni: az extrán játszó Faust, majd Jevtovics pontjaival a 33. percben kiegyenlítettek. Hiába ragadták magukhoz újra meg újra a kezdeményezést a hazaiak, Faust továbbra is ihletett formában játszott. Johnson közelije után az utolsó két perc 80-77-ről indult. Ubilla csapata szempontjából a legjobbkor dobott be előbb egy triplát, majd egy duplát is ezzel gyakorlatilag eldöntve a meccset. A végére tizenegy pontos lett a differencia (88-77) – írta a BB1.hu.

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 88-77 (19-20, 19-19, 26-19, 24-19)

Bajnokság, 19. forduló
Kaposvári Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Minár L. B., Lengyel Á. (Várhalmi Zs. L.)

Kaposvár: Ubilla 15/3, Johnson 18/3, Markovics 12, Hendlein 16, Spica 12. Csere: Halász 3/3, Pustahvar 5/3, Baki 7/3.

ASE: Kovács Ák. 12/3, Ruják 11/3, Faust 26/18, Eilingsfeld 9/3, Jevtovics 12. Csere: Norfleet -, Henton 7, Medve -.

Hatalmas bravúr, a TF idegenben verte a Pécset

A hazai pályán imponáló (7 győzelem – 1 vereség) mérleggel rendelkező PVSK a sereghajtó, mindössze egy sikerrel rendelkező TF-Budapestet fogadta a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A baranyaiakhoz visszatért a sérülése után Andrija Csirics, a másik oldalról viszont hiányzott az eltiltott Donte Clark, akit a játékvezetők az Alba Fehérvár elleni mérkőzésen, egy rúgásért kiállítottak.

“Nem szabad, hogy úgy álljunk a mérkőzéshez, mintha meglenne a győzelem. Fontos lesz, hogy az első pertől kezdve koncentráltan játsszunk. A sok pozíciós játékukat kell elsősorban megállítani.” – nyilatkozta röviden a találkozó előtt Csirke Ferenc vezetőedző.

Nos, ebből végül szinte semmit nem sikerült megvalósítani, hiszen bár az első negyedet ponterős játékkal még megnyerte a PVSK, a szünetre már 44-40-es állással mentek pihenőre a csapatok. Ráadásul éppen az egyik palánk alatti játékos, McLane volt a TF pontfelelőse.

A harmadik etapra visszaestek a játékosok a pontgyártással, sok volt a hiba mindkét oldalon. Nem volt túl magas a színvonal, a Vasút rátett újabb három pontot a különbségre.

A fővárosiak azonban nem adták fel. Megérezték a vérszagot, rákapcsolt Rikalo, és továbbra is ott loholtak a hazaiak nyakán. Egyre idegesebbé, feszültebbé vált a hazai csapat, a TF viszont legjobbja nélkül is egál meccset játszott. Sőt, a legvégén jött a slusszpoén, az ex-pécsi Boris Krnjajski triplájával először nyert idegenben a TF, Ales Pipan első sikerét aratta a sereghajtó kispadján. Meglepő, de a ZTE után a Tethetséges Fiatalok a második vendég csapat, amely boldogan távozhatott a Lauber Dezső Sportcsarnokból – írta a BB1.hu.

Pécsi VSK-Veolia - Serco-TF-BP 76-77 (29-16, 15-24, 15-12, 17-25)

Bajnokság, 19. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1600 néző
V.: Török R., Boros T., Kulcsár T. (Faidt M.)

PVSK: Pongó 7/3, Taylor 18/6, Csirics 17/9, Budimir 15, Horti 4. Csere: Antóni 6/3, Wright 7, Bíró, Demeter 2.

TF-BP: Krnjajski 14/12, Buzás -, Kozma 5/3, McLane 12/3, Bergstedt 21. Csere: Szobi 2, Rikalo 21/15, Beák -, Filipovic 2.

Vármegyei szövetségek