Férfi NB I: A DEAC esélyt sem adott a Kaposvárnak
16
Nov
2018
Férfi NB I: A DEAC esélyt sem adott a Kaposvárnak
2018. november 16.  |  21:10
Eggyel verte a Zete a Paksot

Pénteken este a TV nyilvánossága előtt fogadta a ZTE a Paks gárdáját. A hazaiak a bajnokságban sorozatban három vereséget szenvedtek, így mindenképpen szerettek volna győzni Szrecsko Szekulovics együttese ellen, amely szintén nem lehetett maradéktalanul elégedett a szezon első felében elért eredményeivel. Jó meccsre volt kilátás, kis híján meg is teltek szépen a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok lelátói, az atomvárosból is érkeztek szurkolók.

A bajnokság blokktáblázatát vezető Agafonov pontjaival 5-0-ra lépett meg a ZTE, ám az ASE gyorsan egalizált. Ware elkapta a fonalat, három hármasával, majd Szabó duplájával tízzel mentek a hazaiak. Szabó is "belőtte magát", igazi triplazápor kezdődött: a ZTE ötöse kétszer talált be kintről, a túloldalon pedig Evans tartotta meccsben csapatát: a 16 paksi pontból négy tripla fűződött a nevéhez. Faust is hozzászólt a meccshez, majd Agafonov utolsó pillanatos ziccerével alakult ki a 34-21-es első negyed eredménye.

Pontatlanul kezdtek a csapatok, majd Eilingsfeld duplájával a Paks kezdett közelíteni. Pláne azok után, hogy a ZTE két labdát is eladott, Faust pedig ismét egy hármassal köszönt be. Bencze Tamás pályára küldte fiataljait, Gulyás Milán meg is hálálta a bizalmat: triplát jegyzett. Faust azonban ismét hintett egy hármast, a Paks pedig egyre jobban lepattanózott. Parázs csata volt a pályán, Thompson és Eilingsfeld is trojkát szerzett, majd Faust extra, hát mögötti passzából ismét a válogatott játékos volt eredményes. A félidőt Szabó hátradőlős buzzer-dobása zárta, 54-49-cel zárult az első húsz perc. Az ASE kintről remekül dobó amerikai játékosainak köszönhetően nyolc triplát jegyzett, de a ZTE is eljutott hétig - Szabó és Ware nem tétlenkedtek távolról.

Evans vezérletével zárkóztak az atomvárosiak, majd Thompson lopott labdát a paksi 0-ás mezű játékostól, és zsákolt látványosan. "Bosszúból" Evans szép kosárral válaszolt. Thompson hármasa nyugtatta a zalai kedélyeket, majd Eilingsfeld küzdött ki egy támadólepattanót a ZTE védőinek gyűrűjében. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy akció végén Dustin Ware a kígyótérről hintett hármast, azonban korai volt a kék-fehér öröm, mert egy labdalopást követően Faust egykezes zsákolásánál a paksi különítmény tombolhatott. Egyre paprikásabb lett a találkozó, a negyed végén a Paks átvette a vezetést, a távolról remeklő Faust triplájával.

73-71-es vendég vezetésről indult a záró negyed. Kovács triplájára Szabó válaszolt kintről, majd Trajkovski is betalált a 6,75-ösön túlról. Belejött a Paks, Kovács floaterével öt pontos volt már a tolnai előny, amikor Doktortól jött egy saroktripla. Hét pont volt a legnagyobb vendég vezetés, az utolsó két percnek 94-90-es piros-kék fórral indultak neki a csapatok. Hatalmas izgalmak közepette Agafonov pontjaival zárkózott fel a ZTE. A Paks hibázott, s csak egy pont volt a ZTE hátránya, amikor húsz másodperccel a vége előtt a győzelemért támadhatott. Az egész meccsen gyengébben dobó Gliebov révén ment a mennybe a ZTE: az ukrán bedobó 1,2 másodperccel a vége előtt szerezte a győztes találatot. Hatalmas ünneplés vette kezdetét az időkérés alatt, az ASE nem tudott élni a hátralevő minimális idővel, így a ZTE megszerezte ötödik győzelmét.

A találkozót követő sajtótájékoztató végén lemondott Szrecsko Szekulovics edző, aki úgy érzi, csapatának új impulzusokra van szüksége - írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 99-98 (34-21, 20-28, 17-24, 28-25)

Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,
V.: Papp P., Farkas G. Kulcsár T. (Faidt M.)

ZTE: Ware 21/15, Thompson 20/6, Gliebov 10, Szabó 15/9, Agafonov 25. Csere: Gulyás 5/3, Bagó -, Doktor 3/3, Papp -, Durázi -.

ASE: Ruják 5/3, Kovács 13/3, Evans 19/12, Eilingsfeld 13/3, Trajkovski 8/3. Csere: Jevtovics 21, Faust 19/12.

 

A DEAC esélyt sem adott a Kaposvárnak

A bajnokság nyolcadik fordulójában a Kaposvárt látta vendégül a DEAC. Spica pontjaival indult a találkozó, majd két perc játék után Boriszov dobta a DEAC első kosarát. Spica folytatta a pontgyártást, 4-10-es állásnál máris időt kért a hazaiak trénere. A rövid szünet után hamar kiegyenlített, sőt fordított is a Debrecen. Az első negyed végén a DEAC vezetett négy ponttal (19-15).

A második tíz perc elején már 7 pontra nőtt a hazaiak előnye, Ivosev süllyesztett el egy trojkát. A folytatásban tovább duzzadt a különbség, a nagyszünetben már 14-el ment a DEAC (44-30).

A harmadik etap első perceiben felváltva estek a kosarak, majd még jobban elhúzott a debreceni együttes, 54-35-nél érkezett a vendég időkérés. Hiába, Boriszov duplája után már a húszpontos határt is átlépte a DEAC és úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó.

A zárófelvonás már csak a formaság jegyében zajlott, az első perceken kívül a Kaposvárnak esélye sem volt az összecsapáson. A DEAC megszerezte negyedik győzelmét, a somogyiak pedig hatodszor kaptak ki - írta a BB1.hu.

DEAC - Kaposvári KK 80-65 (19-15, 25-15, 22-16, 14-19)

Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V: Győrffy P., Minár L., Hervay T. (Balogh L.)

DEAC: Dugat 10, Manigat 7/3, Ivosev 20/6, Boriszov 21/3, Amigo 8 Csere: Bognár 9/3, Velkey -, Polyák -, Omenaka 5, Tóth -, Kósa -, Opre -.

KKK: Sheperd 4, Johnson 7/3, Lilov 6, Hendlein 11/3, Spica 15 Csere: Markovics 11, Baki -, Harazin -, Halász 7/3, Hock -, Bogdán 4.

 

Fotó - deacbasket.hu 

Vármegyei szövetségek