Alpok Adria Kupa: Megvan a ZTE második győzelme
07
Nov
2018
Alpok Adria Kupa: Megvan a ZTE második győzelme
2018. november 7.  |  22:00
A második félidőben felőrölte a Decín a Körmendet

Szerda este az egy győzelemmel és egy vereséggel álló cseh Decín fogadta az Egis Körmendet az Alpok Adria Kupa második fordulójában.

Az első félidőben két ellentétes negyedet láthatott a közönség. Az első perc végén McNeail kezdte meg a pontgyártást, a túloldalon pedig Grunt válaszolt zsákolással. Nem sokkal később Delas és Hammonds is megszerezte az első pontjait, de a hazaiak sem maradtak le, a hatodik perc közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 11-10-nél aztán meglépett a Körmend, McNeail és Delas 4-4 pontjának köszönhetően 8-0-s rohammal indult meg a vendégcsapat, így alakult ki a 11-18, ez a hétpontos előny pedig a negyed végére is megmaradt (14-21).

Bradford triplájával már tíz volt közte rögtön a második etap első percében, ám a hazaiak támadójátéka is felpörgött, ezt először egy 6-0-s sorozattal jelezték (20-24). Ekkor azonban ennél közelebb még nem engedte ellenfelét a Körmend, sőt Delas és Németh kosaraival négy perccel a félidő előtt újra tíz volt közte (22-32). Az utolsó három perc viszont egyértelműen a Decíné volt, 10-2-es periódussal zárkózott, így egy perccel a nagyszünet előtt már csak eggyel vezetett a Körmend. A negyedet Hammonds kettő plusz eggyel, míg a Sopronból ismert Autrey triplával plusz egy büntetővel zárta, így 42-42 állt az eredményjelzőn.

Jezek duplája és Kroutil hármasa nyitotta a második félidőt, a Körmend két perc elteltével Delas révén talált be először (47-44). Ezt követően Bradford egy perc alatt öt pontot is szórt, majd Constantinidesre fújtak rá egy technikait 48-49-nél. A negyed utolsó két percéig nem tudott elszakadni egyik csapat sem a másiktól, akkor viszont a hazaiak feljebb kapcsoltak egy sebességi fokozattal és 11-0-val zárták az etapot, így 66-55-nél jött el a záró felvonás.

Ferencz duplájával indult az utolsó tíz perc, ám a folytatásban nem tudott közeledni a Körmend, a különbség folyamatosan két számjegyű volt, Festr és Krakovic büntetői után pedig három perc elteltével már 76-62, de néhány másodperccel később már Pomikalek triplája szomorította a vendégeket. Izgalmas hajrára nem igazán volt esély, az utolsó három percre 83-66-tal fordulhattak Ferenczék. Itt is elég sokat hibázott támadásban a Körmend, már csak Delas és Bradford kísérlete volt pontos, végül a 25 pontig jutó Autrey állította be a végeredményt büntetőkkel – írta a BB1.hu.

BK Armex Decín - Egis Körmend 87-70 (14-21, 28-21, 24-13, 21-15)

Alpok Adria Kupa, A-csoport, 2. forduló
ARMEX Sportcentrum.

Decín: Kroutil 5/3, Siska 2, Jezek 8/3, Carlson 9, Grunt 9. Csere: Pomikalek 3/3, Landa 5/3, Krakovic 4, Festr 15/6, Zikla 2, Autrey 25/12.

Körmend: McNeail 13, Németh 4, Price 11, Hammonds 7, Delas 14. Csere: Bán -, Csorvási 4, Ferencz 6/3, Oroszi -, Bradford 11/3.


Megvan a ZTE második győzelme

A Zalakerámia ZTE KK és a Klosterneuburg is egy-egy győzelemmel és vereséggel indította az Alpok-Adria Kupa csoportküzdelmeit. A ZTE előbb Horvátországban szenvedett kis különbségű vereséget, majd meggyőző fölénnyel lépte le a Brnót október 22-én.

Durázi Krisztofernek a kedd esti edzésen kiment a bokája, így ő a kispadra kényszerült.

Bavcic szerezte az első pontokat a találkozón, amit Szabó egyenlített ki. Gliebov hármasával még vezetett a ZTE, ám ezt követően mindig a vendégek jártak előrébb néhány ponttal. Nem ment a védekezés a ZTE-nek, az osztrák ellenfél pedig Bavcic zsákolása után már öt ponttal vezetett, sőt, a bosnyák center betörése után már nyolcra nőtt a differencia. 20-28-cal zárult az első negyed.

Ware hármasa és Szabó 2+1-es akciója indította a második negyedet, majd, Ware gyorsindításából Agafonov talált be, s máris kettőre zárkóztak a hazaiak. Vendég időkérést követően – Bencze Tamás gyors döntéseket kért övéitől – Thompson kosarával ismét a ZTE-nél volt az előny, ám a vendégeknek mindenre volt válaszuk. Szabó hármasával öttel lépett el a ZTE, de a félidő vége a Klosteneuburgé volt, így 46-44-el vonultak az öltözőbe a csapatok. Agafonov és Bavcic, a két center voltak a mezőny legjobbjai az első játékrészben, előbbi 12, utóbbi 16 egységig jutott.

Jól kezdte a második félidőt a ZTE, Ware, majd Szabó is betalált kintről, s máris meglett a megnyugtatóbbnak tűnő tízpontos előny. Bavcic azonban ismét jelezte, miért igazolta le annak idején az SKC, újabb hármasával már 21 egységnél járt. Jól támadott a ZTE a harmadik negyedben, s megőrizte tízpontos előnyét, 73-63-al zárult a 3. tíz perc.

Ötre zárkózott a vendéggárda, így Bencze Tamás ismét tartott egy rövid fejmosást. Hatottak az intelmek, Ware hármasa után megint tízre nőtt a különbség. Sorra szerezte a könnyű kosarakat a ZTE a második félidőben, Szabó negyedik hármasánál felsejlett, hogy meglehet a száz pont is. 2:30-cal a vége előtt Gliebov is hintett egy trojkát, majd az utolsó másfél percben csak fiatalok voltak a pályán, szólt is a „Ria, ria Hungária!”, Az i-re a pontot Bagó Martin tette fel, ő szerezte a 101. pontot – írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - BK Klosterneuburg Dukes 101-86 (20-28, 26-16, 27-19, 28-23)

Alpok Adria Kupa, C-csoport, 3. forduló
Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok

ZTE: Ware 13/9, Thompson 20, Gliebov 15/9, Szabó 17/12, Agafonov 26/3. Csere: Gulyás 2, Bagó 6, Farkas -, Papp -, Doktor -, Kis 2.

A Klosterneuburg legjobb dobói: Bavcic 21/6, Blazevic 14/12, Bas 13/6.


Fotó - Bálizs Zsuzsa, ztekosar.hu

Vármegyei szövetségek