Férfi NB I: Szombathelyre látogat a listavezető
26
Oct
2018
Férfi NB I: Szombathelyre látogat a listavezető
2018. október 26.  |  14:40
Csütörtökön a Pécs-Jászberény találkozóval indult az 5. forduló a férfi élvonalban, Csirke Ferenc együttese egál félidő után sima győzelmet aratott. Pénteken újabb két, szombaton pedig négy mérkőzést rendeznek.

Péntek délután jön a Körmend-Kecskemét találkozó. Mindkét együttes 2-2-es mérleget mutathat fel eddig, az MTE legyőzte az Albát és a Sopront, de kikapott a Debrecentől és a Pécstől. A lila-fehérek a DEAC-ot és a Pécset verték meg, vereséget szenvedtek viszont a ZTE-től és az Albától. Az összecsapást az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Pénteken este az Alba Fehérvár a SERCO-TF-Budapestet látja vendégül az Alba Regia Sportcsarnokban. Braniszlav Dzunics legénysége a magyar bajnokságban legutóbb egy ponttal nyert a Jászberény vendégeként (82-81), majd 84-80-ra győzte le a bolgár Rilski Sportist együttesét a FIBA Europe Cupban. Az újonc TF továbbra is nyeretlen, de az előző körben majdnem megtréfálta a DEAC-ot idegenben (70-74). Peringer Balázs továbbra is sérült, Jacobi Boykins pedig megbetegedett, biztos, hogy egyikük sem fog játszani.

Szombaton este az egy győzelemmel és három vereséggel álló Szeged fogadja az 50 %-os mutatóval rendelkező debrecenieket. Mindkét csapatra ráférne a siker, előbbi Zalaegerszegen maradt alul legutóbb, míg a hajdúságiak ha nehezen is, de legyűrték az újonc TF-et. A Szedeák még otthon, a DEAC pedig idegenben nyeretlen.

A Sopron és a Kaposvár is javítani készül, de csak egyikük örülhet szombaton este. Előbbi körmendi veresége után állna fel, utóbbi – mindössze két légióssal felállva – a bajnokkal szemben maradt alul legutóbb. Az SKC 2-2-es mutatóval, a somogyiak 1-3-as mérleggel állnak.

A szerdai, olaszországi vesztes FIBA-meccs után csütörtök éjszaka ért haza a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK, szombaton pedig a Paksot fogadja. Az ASE egy hazai pályán elbukott, Falco elleni mérkőzésről érkezik a Tiszaligetbe. A tolnaiaknál Nikola Jevtovicsnak kellett megbirkóznia egy kisebb-nagyobb influenzával, de a hét második felében már 100%-ban részt tudott venni az edzéseken, így ő is bevethető lesz a hétvégére.

A forduló egyik rangadóját Szombathelyen rendezik, ahol az ezüstérmes Falco a listavezető Zalaegerszeget fogadja az Aréna Savariában. A sárga-feketék két vereséggel kezdték a szezont, de aztán játszottak egy egál meccset Szolnokon a FIBA-kupában, legyőzték a Kaposvárt, majd idegenben nyertek Pakson, szerdán pedig az angol bajnok Leicester Riders hajtott fejet Gasper Okorn együttese előtt. A zalaiak egyedüliként veretlenek a bajnokságban, négyből négy a mérlegük. Ráadásul legutóbb a nemzetközi kupában, az Alpok Adria-sorozatban is örülhettek, miután könnyedén verték a cseh Brnót.

NB I. A-csoport, 5. forduló:

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt (péntek 17:00)
Alba Fehérvár - Serco-TF-BP (péntek 18:30)
Sopron KC - Kaposvári KK (szombat 18:00)
Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE (szombat 18:00)
Naturtex-SZTE-Szedeák - DEAC (szombat 18:00)
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK (szombat 19:30) 

Vármegyei szövetségek