Európa-bajnokságon kerekesszékes válogatottunk
14
Jun
2022
Európa-bajnokságon kerekesszékes válogatottunk
2022. június 14.  |  11:42
Új lebonyolítási rendszer szerinti Eb-re utazott Szarajevóba kerekesszékes kosárlabda válogatottunk. Nemzeti csapatunk egy amolyan összevont B és C divíziós Eb-n képviseli a magyar színeket.
 
Amint arról Czupi Márton csapatvezető honlapunkat tájékoztatta, a szarajevói kontinensviadalon négy - két hármas és két négyes - csoportban összesen 14 válogatott szerepel. Egy-egy csoporton belül vannak korábban a B és C divízióban szereplő válogatottak egyaránt - a mieink mint C divíziósok indulnak.
 
Magyar András legénysége két B divíziós válogatott, a horvát és a házigazda bosnyák együttes, valamint Bulgária mellé a D csoportba került, és első két meccsét a két favorit ellen fogja majd lejátszani.
 
A csoportban a két B divíziós együttes ellen a tisztes helytállás lehet a reális cél, valamint a tanulás, szakmai kapcsolatok kialakítása, hiszen kerekesszékes válogatottunk ilyen erősségű, tudású, "kaliberű" ellenfelekkel még nem találkozott. Nemzeti csapatunk szakvezetői láthatják, játékosai pedig közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek, hová is lehet eljutni a szakágban.
 
A mezőny a csoportmérkőzések után majd alsó és felsőházra osztódik: a csoportok első két helyezettjei folytathatják a felső, a többi hat csapat pedig az alsó ágon. Reálisan nézve az esélyeket, Magyar András legénységének inkább a torna második felében lehet esélye szebb eredmények elérésére. A felső ágon egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek, míg az alsón a csoportmérkőzések után körmérkőzést játszanak a csapatok.
 
 
A magyar válogatott csoportmérkőzései
 
Június 15., szerda
11:00   Horvátország - Magyarország
 
Június 16., csütörtök
13:15   Magyarország - Bosznia-Hercegovina
 
Június 17., péntek
16:00   Magyarország - Bulgária

Vármegyei szövetségek