Megyei U11 Fiú Válogatottak Tornája: Szoros meccsek, nagy izgalmak
27
May
2022
Megyei U11 Fiú Válogatottak Tornája: Szoros meccsek, nagy izgalmak
2022. május 27.  |  17:30

Május 21-én, Szolnokon, a Zöld Házban, hat megye képviseltette magát a X. Megyei U11 Válogatottak fiú tornáján. Két csoportban kezdődött meg a selejtezők sorozata, majd következtek a helyezésekért folytatott küzdelmek, amelyek szoros csatákat hoztak. Kemény nap várt a játékosokra, hiszen három találkozót is kellett játszaniuk, még ha a szabályok speciálisak voltak. Már a selejtezők során is láthattunk színvonalas összecsapásokat, igaz, nagyobb különbségek is becsúsztak. A legfontosabb az eredményen túl az volt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és megismerkedjenek más kosárlabda műhelyekből induló játékostársakkal, hova tovább, barátságok is szövődjenek. A napot az eredményhirdetés zárta. Eredmények:

 

Selejtezők:

 

Jász-Nagykun-Szolnok  -  Hajdú-Bihar                           24-64

Csongrád-Csanád  -  Bács-Kiskun                                 43-24

Borsod-Abaúj-Zemplén  -  Jász-Nagykun-Szolnok         61-32

Baranya  -  Csongrád-Csanád                                        8-76

Hajdú-Bihar  -  Borsod-Abaúj-Zemplén                           52-47

Bács-Kiskun  - Baranya                                                 48-49

 

Az V. helyért:

 

Jász-Nagykun-Szolnok  -  Bács-Kiskun                         30-37

 

A III. helyért:

 

Borsod-Abaúj-Zemplén  -  Baranya                                40-37

 

Az I. helyért:

 

Hajdú-Bihar  -  Csongrád-Csanád                                  38-48

 

1. Csongrád-Csanád  2. Hajdú-Bihar  3. Borsod-Abaúj-Zemplén  4. Baranya  5. Bács-Kiskun  6. Jász-Nagykun-Szolnok

 

Kozák István (Hajdú-Bihar): „Köszönjük a meghívást. A torna jól illeszkedett a jövő évi U12-es csapat felkészüléséhez. A lebonyolítás megfelel a hat csapatos rendnek. A torna rendezése gördülékeny, a játékvezetés jó színvonalú volt. A saját csapatom most játszott először ebben az összeállításban, meccsről-meccsre egyre jobban összeszoktak a gyerekek.”

 

Rausch Gergő (Baranya): „Köszönjük a meghívást! Az U12-es leányok után az U11-es fiúk is képviselhették Baranya megyét. Az első mérkőzésen megilletődötten játszottak a fiaink, fejben még a buszon ültünk. A második mérkőzésen a végén hittük el csak, hogy van keresnivalónk a pályán. Döntetlenre hoztuk a találkozót, a három büntetődobó játékos szíve a helyén volt és így megnyertük a találkozót. A bronzmérkőzésre sajnos elfáradtunk. Mindent megtettünk a győzelemért, de most ennyire futotta.”

 

Fejes Anita (Borsod-Abaúj-Zemplén): „Köszönjük a meghívást, nagyon színvonalas mérkőzéseket játszhattunk. Amit hiányoltunk, az az érmek az első három helyezettnek, valamint az All Star csapat díjazása. A rendezéssel elégedettek voltunk, köszönjük, hogy itt lehettünk.”

 

Fekete Imre (Bács-Kiskun): „Saját csapatunk sajnos alulmúlta várakozásainkat, nem tudtunk egy csapattá összeérni. Az egyéni teljesítmények ingadoztak. Köszönjük a meghívást, a rendezéssel kapcsolatban elégedettek vagyunk, a helyszín megfelelt minden elvárásnak.”

 

Utasi Gábor (Csongrád-Csanád): „Örülünk, hogy idén is itt lehettünk, nagyon élvezték a gyerekek. Hibátlan volt a rendezés. A játékosaink megmutatták, hogy egy számukra új szituációban is megállják a helyüket. Jövőre is szívesen jövünk.”

 

Gyenge Gábor (Jász-Nagykun-Szolnok):Csapatunknak ezen a három mérkőzésen csak felvillanásai voltak. Ízelítőt kaptunk más megyék hasonló korú játékosaitól, csapataitól, hogyan kell fegyelmezetten támadni, agresszíven védekezni és az utolsó leheletig küzdeni. Köszönjük szépen a Szövetségnek a rtemek szervezést! Reméljük, a következő ilyen megmérettetésen jobb teljesítményre leszünk képesek.”

Vármegyei szövetségek