2021/2022 - Budapesti Honvéd SE U20 - NKA Pécs U20 – 71-81
24
Apr
2022
2021/2022 - Budapesti Honvéd SE U20 - NKA Pécs U20 – 71-81
2022. április 24.  |  17:00
A Pécs kezdte jobban a mérkőzést, de a Honvéd is jelezte: nem feltartott kézzel érkezett a döntőre. Kemény védekezés jellemezte a csapatokat, már az első perctől fogva nagy küzdelem folyt a pályán. Fej-fej mellett haladtak a felek, felváltva este a kosarak. A második negyedben pontosabban játszott a pécsi alakulat, ennek köszönhetően a negyed felénél már 10 pont volt az előnye. Sabáli Balázs együttese a félidőig csak 1 pontot tudott faragni a hátrányából, így 9 pontos pécsi előnnyel mehettek a csapatok a nagyszünetre.
 
A harmadik negyedben sok hibával kezdett a fővárosi gárda, és ezt rendre büntették a Rátgébert Akadémia játékosai. A negyed végére 17 pontos előnyre tett szert a mecsekaljai alakulat. A negyedik negyedből csak 4 perc telt el, de a pécsiek már 20 ponttal is vezettek, Sabáli Balázs kénytelen volt ismét időt kérni. Ezután ritmust tudott váltani a budapesti gárda. Egy 6-0-s rohammal jelentkeztek a fővárosiak, Sértő Ádám kért időt 4:20-szal a vége előtt. A Honvéd még egy utolsó rohamot indított, fel is jött 7 pontra, de fordítani már nem tudott. A Rátgéber Akadémia végig vezetve, magabiztosan nyerte a mérkőzést, és ezzel elhódította a bajnoki címet.
 
 
Sabáli Balázs (Budapesti Honvéd): Először is gratulálok a Rátgéber Akadémiának! Azt gondolom, hogy a négy nap alapján megérdemelten nyertek. Mi sajnos nem tudtuk hozni az a formát, amit eddig a torna során. Nem lehetünk szomorúak, hisz célunk a négybe jutás volt. Nagyon büszke vagyok a srácokra! Tényleg mindent megtettek, ma sajnos ez ennyire volt elég.  
 
Sértő Ádám (NKA Pécs): Gratulálok a srácoknak! Bajnokok vagyunk! Nagyon büszke vagyok rájuk, és köszönöm a stábnak is, mert mindenki emberfelettit nyújtott! Azt gondolom, hogy az egész torna során jól játszottunk, megfelelő mentalitással álltunk minden mérkőzéshez. 

Vármegyei szövetségek