2021/2022 - NKA Pécs U20 - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20 – 85-55
23
Apr
2022
2021/2022 - NKA Pécs U20 - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20 – 85-55
2022. április 23.  |  18:00
Hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést a Rátgéber Akadémia csapata, a Falco sok hibával játszott a meccs elején. A folytatásban keményen védekezett a pécsi alakulat, ennek köszönhetően könnyű kosarakat szerzett gyorsindításból, és a negyed végére 14 pontos pécsi előnyt mutatott az eredményjelző. A második negyedben aztán magára talált a szombathelyi alakulat, és felzárkózott 7 pontra, jött is a pécsi időkérés. Sértő Ádám csapata rendezte sorait, és a 7 pontos előnyét meg is tartotta a nagyszünetig.
 
A harmadik negyedben felváltva este a kosarak, a szombathelyiek nem tudtak közelebb lépni. A Rátgéber Akadémia pontosabban célzott a negyed végén, és sikerült 13 pontra növelni az előnyét. Az utolsó negyedben is folytatódott a pécsiek jó játéka, 6 perccel a vége előtt 22 ponttal vezettek. Innen már nem volt vissza út a szombathelyiek számára, a Rátgéber Akadémia végig vezetve magabiztosan jutott a döntőbe. 
 
 
Sértő Ádám (NKA Pécs): Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Hatalmas energiákat mozgósítottak így a döntő harmadik napján, de nincs idő ünnepelni, mert holnap egy nagyon erős Honvéd ellen fogunk játszani az aranyért.
 
Svajda Gábor (Falco): Gratulálok a Rátgéber Akadémia csapatának! Fizikálisan elfáradtunk a mai mérkőzésre. A legfontosabb, hogy holnapra összeszedjük magunkat, és megszerezzük a harmadik helyet.

Vármegyei szövetségek