2021/2022 - Budapesti Honvéd SE U20 - Kaposvári KK U20 – 82-60
23
Apr
2022
2021/2022 - Budapesti Honvéd SE U20 - Kaposvári KK U20 – 82-60
2022. április 23.  |  16:00
Az első elődöntő mérkőzést a Honvéd csapata kezdete jobban. Sabáli Balázs együttese agresszívan védekezett, és ez megzavarta a Kaposvár csapatát. A somogyiak sok labdát adtak el, és ebből gyorsan tudott indulni a Honvéd (27-14). A második negyedben a kaposváriak rendezték soraikat, és elkezdték a felzárkózást, jött is a Honvéd időkérése. A szünet után ritmust váltott a budapesti csapat, és ismét 10 pont feletti volt az előnye, most Szőke Balázsnak kellet kikérni az idejét. A folytatást követően ismét a Honvéd játszott pontosabban, és ennek köszönhetően 19 pontos előnnyel mehettek az öltözőbe Sabáli Balázs tanítványai.
 
A fordulás után a Kaposvár kezdte jobban a második félidőt, de a Honvédnak ismét volt válasza. Innentől felváltva este a kosarak, a budapestiek így 18 pontos előnnyel vághattak neki az utolsó felvonásnak. A negyedik negyedben is magabiztosan játszott a Honvéd, és nem adta ki a kezéből az irányítást. Sabáli Balázs együttese elsőként jutott a döntőbe (82-60).
 
 
Sabáli Balázs (Budapesti Honvéd): Gratulálok a srácoknak! Maximálisan végrehajtották azt, amit kértem tőlük. A nagy különbség ellenére ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, de csapatként tudtunk játszani, és a védekezésünk volt a mai meccs kulcsa. 
 
Szőke Balázs (Kaposvári KK): Sajnos nem úgy játszottunk ma, ahogy tegnap a Körmend ellen. Nagyon puhán védekeztünk, rengeteg eladott labdánk volt, hamar kialakult egy nagyobb különbség, és csak futottunk az eredmény után. Gratulálok a Honvéd csapatának!

Vármegyei szövetségek