2020/2021 - Vasas Akadémia/A - NKA Pécs 50-68
23
May
2021
2020/2021 - Vasas Akadémia/A - NKA Pécs 50-68
2021. május 23.  |  18:28
Laczkó Sára pontjaival indult útjának a Nemzeti Leány Junior “A” Döntőjének bronzmérkőzése, feszült küzdelmet hoztak már az első percek. Dúl Terka volt eredményes a túloldalon, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Olawuyi büntetőivel el tudott húzni az NKA, hétpontos pécsi vezetésnél kért időt Igor Skocovski. Kötő Luca két hármasával tíz pont fölé duzzadt a Vasas hátránya, amiből csak komoly munka árán tudtak faragni a vendéglátók a negyed végére.
 
Kuncz Petra duplájára két pécsi válasz is érkezett, támadásban újra beragadt a pasaréti gárda. Nem volt ez elmondható az NKA-ról, Habling és Kötő vezérletével kíméletlenül használták ki a hazai gárda hibáit. Kuncz Petra a második negyed derekán összegyűjtötte negyedik faultját, így Igor Skocovski kénytelen volt pihentetni centerét. Hámori Bernadett és Dúl Terka triplájával kimászott a gödörből, nyolc pontra zárkózott a Vasas Akadémia - a hazaiak szemében újra kigyulladt a tűz. Nem engedték azonban sokáig örülni a hazaiakat a pécsiek, Laczkó hárompontosával újra tíz fölé nőtt a különbség.
 
Habling Lara büntetői nyitották meg a harmadik negyedet, továbbra is komoly küzdelem volt látható a pályán. Kun Rita dupláját Kuncz Petra ziccere követte, a felzárkózási kísérletekre azonban mindig volt válasza az NKA-nak. Ezúttal Habling Lara hárompontosa volt az, amire Igor Skocovski időkéréssel reagált. Azonnali labdaszerzés eredményezte a Vasas védekezésváltását, az induló Dúl Terkát csak szabálytalanul lehetett megállítani. A tizenkét pontos különbség továbbra is soknak tűnt, a harmadik negyed utolsó perceiben azonban nagyon sokat javult a Vasas játéka, ez alapján pedig szoros végjátékra készülhettek a csapatok.
 
Kuncz Petra büntetőivel tízre zárkózott a Vasas, két percen keresztül nem talált gyűrűbe a Pécs. Laczkó büntetőire Habling Lara rátett még egy duplát, így a mecsekaljaiak újra messzebbre kerültek. Tóbel Lívia hármasára azonnal jött a válasz a túloldalról. Okosan gazdálkodott előnyével a Pécs, Laczkó Sára újabb triplájával már 17 pont volt a különbség. Kuncz Petra két brusztolós ziccere megint felhergelte a vendéglátót, de a két pécsi magasember, Olawuyi és Habling gyorsan tudott válaszolni, minden felzárkózási kísérletre volt megoldása Szentendrei Áron csapatának. Az utolsó másodpercig harcolt a becsületéért a Vasas Akadémia, a győzelem és a bronzérem azonban az NKA Pécshez került.
 
 
Igor Skocovski, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: Hullámzó játékkal kezdtük a találkozót, ami végig kísértett minket. Bármit csináltunk a zárkózás érdekében, azonnal jött rá a válasz a Pécs részéről, így nem tudtunk kellően közel kerülni hozzájuk, hogy szorossá tegyük a végét. Gratulálok a pécsieknek a győzelemhez, megérdemlik a bronzérmet! Bátrabban kellett volna játszanunk ma, sajnálom, hogy a játékosok egy része érem nélkül búcsúzik a junior korosztálytól. Az egész éves munkáért abszolút jár a gratuláció lányainknak, sokat fejlődtek, és nagyon jó közösséggé alakultunk, a döntőben azonban sajnos nem jött ki a lépés.
 
Szentendrei Áron, az NKA Pécs vezetőedzője: Végig koncentráltak voltunk, és nagyon fegyelmezetten játszottunk, talán ez volt a sikerünk titka. Amikor az ellenfél szorongatott minket, mindig volt egy-egy játékos, aki előrébb lendítette a szekeret. Örülök, hogy zóna ellen is sikerült jól játszani, ez véleményem szerint meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Gratulálok a Vasasnak az egész éves teljesítményéhez, mindkét csapat nagyon elfáradt a szezon végére! Zárszóként kívánom mindenkinek, hogy a jövő szezont úgy kezdhessük meg, hogy a játékosok és stábok csak a kosárlabdára koncentrálhassanak, ne a pandémiára.

Vármegyei szövetségek