2020/2021 - Vasas Akadémia/B - BEAC-Újbuda KA/A 57-37
23
May
2021
2020/2021 - Vasas Akadémia/B - BEAC-Újbuda KA/A 57-37
2021. május 23.  |  14:01
A hetedik helyért folyó küzdelemmel kezdődött a leány junior országos bajnokság “A” döntőjének záró napja. Kádár Orsolya büntetője fogta munkára először az eredményjelzőt kezelő kollégát. Komoly védekezéssel fogadta a Vasas fiatal csapata az ellenfelet, az első két támadás során kivédekezték a 24-et. 11-0-val nyitott a Vasas Akadémia, a BEAC öt percen keresztül nem talált gyűrűbe. Telek ziccere törte meg a hosszú csendet, a tízpontos különbséget azonban tartani tudta a Vasas. Büntetőkkel tudott zárkózni a vendég gárda, a hazaiak 17-9-re nyerték az első negyedet. Kádár 11 pontnál járt, a BEAC védőinek meggyűlt a baja a pasarétiek centerével.
 
Rátkai Eszter bravúros ziccere nyitotta a második negyedet, amire a túloldalon Katona Boglárka válaszolt. Kétperces kosárcsendet követően Aho Tyra hárompontossal hozta ritmusba a Vasast, Láng-Miticzky Blanka duplájával pedig visszaállt a tízpontos különbség. A házigazda vissza tudta verni a BEAC felzárkózási kísérleteit, jól működött a védekezése, így 27-20-as Vasas-előnnyel mehettek pihenni a csapatok a félidőre.
 
Katona kettő plusz egyével gyorsan visszajött a meccsbe a BEAC, Örsi Kata szép centermunkával, Rátkai pedig Aho asszisztjából szerzett pontot hazai oldalon. Jól kezelte a hazaiak kadett csapata a nyomást, agresszív védekezésük megalapozta támadójátékukat, Örsi két újabb duplájával pedig már 13 pontos előnyben volt a Vasas Akadémia. Vendég időkérést követően sem változott a játék képe, irányítani tudta a játékot az ezúttal fehérben játszó vendéglátó, azonban bő öt perc alatt kigyűlt hazai oldalon az öt csapat fault. Katona büntetői nem értek célba, ám a BEAC töretlenül támadta a gyűrűt a bónusz tudatában. Rátkainé Eördögh Edit lányai nem ismertek lehetetlent a mai napon, az eddig legnagyobb különbséggel, 17 pontos előnnyel fordulhattak az utolsó negyedre.
 
Telek Noémi duplájával zárkóztak a vendégek, az eddigi negyedekhez hasonlóan az első percek itt is csendesen kezdődtek. Katona maradt a földön egy labdáért folyó harcot követően, úgy tűnt, a BEAC elveszítette egyik vezérét a végjátékra. Nem adta fel a harcot feketemezes csapat, ám nagy volt a Vasas nyomása az utolsó percekben is: Masier Sophie ziccerével először alakult ki húszpontos különbség. Nagyot küzdött a végsőkig mindkét csapata, de a győzelmet és a hetedik helyet a Vasas Akadémia szerezte meg 57-37-es eredménnyel.
 
 
Rátkainé Eördögh Edit, a Vasas Akadémia/B vezetőedzője: Sikerült átbillenünk a holtponton a pénteki mérkőzést követően, és egy rendkívül értékes győzelmet szereztünk a junior döntőn. Irigylésre méltó utat járt be kadett csapatunk az idei szezonban. Gyönyörűen csillog a nyakunkon az U16-os ezüstérem, a tudat pedig, hogy egy junior győzelemmel zárjuk az évet, megkoronázza munkánkat. A védekezésre szerettük volna fektetni a hangsúlyt a mai napon, ami a győzelem kulcsa is volt véleményem szerint. Gratulálok a lányoknak az egész évhez, büszkék lehetünk magunkra!
 
Horváth Bianka, a BEAC-Újbuda KA/A vezetőedzője: Nehéz volt felállni a tegnap előtti vereséget követően, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy egy kicsit görcsösen kezdtünk. A küzdeni akarással ennek ellenére nem volt problémánk, büszke vagyok a csapatra, hogy eljutottunk idáig. A Vasashoz hasonlóan mi is fiatal csapattal érkeztünk, így a jövő még abszolút előttünk áll. Gratulálok a Vasas Akadémiának a hetedik helyhez, illetve saját csapatomnak köszönöm a kitartó munkát, semmire nem cserélném le ezt a csapatot!

Vármegyei szövetségek