Pécs, Sopron vagy egy nevető harmadik?
26
Jan
2011
Pécs, Sopron vagy egy nevető harmadik?
2011. január 26.  |  14:06
A szerdai összecsapásokkal megkezdődik az igazi versenyfutás a női Magyar Kupáért. Az 55. alkalommal kiírt versenysorozatban az elmúlt években rendszerint Pécs - Sopron döntő volt. Az idei Magyar Kupa nagy kérdése, hogy sikerül-e ezt a hegemóniát valamelyik csapatnak megszakítania.

A Pécs igazi „kupaspecialista”, először 1997-ben emelhették a mecsekaljaiak a magasba a díszes serleget, majd ezt követően további hat alkalommal nyerték meg a Magyar Kupát. Ez a hetes győzelmi sorozat azóta is egyedülálló rekord a Magyar Kupa történetében. A pécsi lányok összesen 11 kupagyőzelmet gyűjtöttek be. Érdekesség, hogy az MKB-Euroleasing Sopron csapatának mindössze két alkalommal sikerült megnyernie a Magyar Kupát, 2007-ben és 2008-ban.

Az idei sorozat Versenykiírása az elmúlt évekhez képest újdonságot is tartalmaz. A nemzetközi kupákban induló csapatok kiemelésre kerültek, így a Pécs, a Sopron, a Győr és a Szeged csapata csak a legjobb nyolc között csatlakozik a mezőnyhöz.

A mostani négy párosítás győztese kerül a legjobb nyolc közé. 

A Bajai NKK – BEAC-Újbuda párosítás esélyese a hazai pálya előnyét élvező Baja, azonban az egyetemisták okoztak már meglepetést ebben a szezonban, Balogh Judit csapata valószínűleg ezúttal sem adja olcsón a bőrét.

Igazi csemege lesz a Ceglédi EKK – Szolnoki NKK párharc. A ceglédiek Salamon Endre irányításával valósággal megtáltosodtak, sorra igazolják a hazai játékosokat és az idegenlégiósokat, ami egyértelműen azt jelzi, hogy valami nagy dobásra készülnek. A Cegléd a forduló meglepetés győzelmét szállíthatja, természetesen ehhez azért a szolnoki lányoknak is lesz egy-két szavuk.

A papírforma hazai győzelmet ígér a ZTE NKK – Vasas-Csata mérkőzésen, de a Vasas-Csata fiatal csapata mindig képes egy váratlan eredményre.

A forduló negyedik összecsapása az Atomerőmű KSC Szekszárd – Nanette-FTC mérkőzés is gigászi csatát hozhat. A Szekszárd ellen hazai pályán egyetlen csapat sem mehet biztosra, egy mérkőzésen pedig bármi megtörténhet.

A forduló mérkőzései:

Bajai NKK – BEAC-Újbuda 2011. január 26.  18:00 óra
Ceglédi EKK – Szolnoki NKK 2011. január 26.  19:00 óra
ZTE NKK – Vasas-Csata 2011. január 30.  10:30 óra
Atomerőmű KSC Szekszárd – Nanette-FTC 2011. február 1.  18:00 óra

Vármegyei szövetségek