Utánpótlás bajnokságok: Keller Bendegúz-show a fiú kadetteknél
26
Oct
2021
Utánpótlás bajnokságok: Keller Bendegúz-show a fiú kadetteknél
2021. október 26.  |  17:49
Az elmúlt két hét során minden korosztályban számos találkozót rendeztek - lássuk a történéseket és az eredményeket!
 
 
 
Leány serdülő
 
A felsőház keleti csoportjának a Csata adott otthont az első körben, és rögtön két sima sikerrel kezdett a Zsíros Akadémia Kőbánya (35-97) és a Kecskeméti KA/A (8-100) ellen - Béki Johanna, Zakor Izabella és Kövesi Luca mindkétszer elérték a 10 pontot a győztesnél. A másik kiemelkedő társaság a Szegedi KE/E volt a csoportban, amely szintén két könnyed győzelmet aratott a kecskemétiek (91-22) és a kőbányaiak (80-37) ellen - náluk a Tatai Fanni, Rostás Sára, Ikládi Anna trió dobott mindkét alkalommal kétszámjegyű pontot.
 
Zsíros Akadémia Kőbánya - Csata DSE   35-97
Szegedi KE/A - Kecskeméti KA/A   91-22
Szegedi KE/A - Zsíros Akadémia Kőbánya   80-37
Kecskeméti KA/A - Csata DSE   8-100
 
A felsőház nyugati oldala is két részre szakadt Baján. A hazaiak (33-96) után az NKA Pécs/A (87-45) sem tudta megállítani a Vasas Akadémia/A-t, amelynél a Puskás Lili Anna, Kárpáthegyi Léda Anna, Bori Liza trió jutott el legalább 10 pontig mindkét találkozó során, de sok segítséget kaptak a többiektől is. A másik két összecsapást a BEAC-Újbuda KA/A hozta előbb a Pécs (41-76), majd a Bajai NKK (23-101) ellen - előbb Blaskovits Anna Ibolya, majd Bugovics Júlia volt a legeredményesebb, de többen produkáltak hozzájuk hasonló teljesítményt.
 
Bajai NKK - Vasas Akadémia/A   33-96
NKA Pécs/A - BEAC-Újbuda KA/A   41-76
Vasas Akadémia/A - NKA Pécs/A   87-45
Bajai NKK - BEAC-Újbuda KA/A   23-101
 
A középház keleti csoportjában a házigazda DVTK Akadémia/B-nek azért nehezebb dolga volt, hiszen a Vasas Akadémia/B ellen kifejezetten szoros meccset játszott - és nyert meg az egyaránt dupla-duplázó Nezáczki Kata Szofi és Krucsay Aisa vezetésével (63-72). Az Óbudai Kaszások/A-val szemben sokkal könnyebb dolga volt a miskolciaknak (54-102) - itt az előbb említett két játékoson kívül Oross Anna és Papp-Durbák Dorottya is meghatározó teljesítményt produkáltak. Az óbudai együttesben Babay-Bognár Kinga összesen 80 pontot dobott ezen, illetve a BEAC-Újbuda KA/B elleni összecsapáson (63-82), de csapatának nem volt esélye a győzelemre egyik alkalommal sem. A Vasas második számú gárdája pedig a DVTK ellen is jól játszó Pácza Blanka, valamint Firle-Kiss Bora vezetésével legyőzte a BEAC B csapatát (69-45) - utóbbiban Bors Emma Zorka és Tibay Eszter voltak a legjobbak, és az Óbuda legyőzéséből is ők ketten, illetve Medvei Csenge Tűzvirág és Dinnyés Petra Bianka vették ki leginkább a részüket.
 
Vasas Akadémia/B - DVTK Akadémia/B   63-72
Óbudai Kaszások /A - BEAC-Újbuda KA/B   63-82
Vasas Akadémia/B - BEAC-Újbuda KA/B   69-45
Óbudai Kaszások/A - DVTK Akadémia/B   54-102
 
A középház nyugati része is két csoportra osztható, de az Atomerőmű-KSC Szekszárd nagyon kiemelkedik - a tolnaiak Nyári Döniz Csenge és Hencsik Adrienn vezetésével a Soproni Darazsak Sportakadémia/A-t (49-96) és a Kanizsa DKK-t (44-97) is simán múlták felül saját pályájukon. A két legyőzött a Dávid Kornél KA/A ellen lépett pályára még, és mindkét találkozó nagyon izgalmasan alakult. A Kanizsa DKK Rezsek Réka és Németh Luca Kata révén 6 pontos sikert aratott a fehérváriakkal szemben (63-57). A DKKA viszont Biczó Panna nagyszerű teljesítményére építve 2 ponttal felülmúlta a Sopront (61-63), amelyben Schmidl Napsugár és Fekete Zsófia voltak a legjobbak.
 
Soproni Darazsak Akadémia/A - Atomerőmű-KSC Szekszárd   46-96
Kanizsa DKK - Dávid Kornél KA/A   63-57
Soproni Darazsak Akadémia/A - Dávid Kornél KA/A   61-63
Kanizsa DKK - Atomerőmű KSC Szekszárd   44-97
 
 
 
Leány kadett
 
Két héttel ezelőtt és a múlt héten is három találkozót bonyolítottak le az alapszakasz főtábla A csoportjában. Jobban kezdett ellenfelénél a Raffay Dóra-Mikula Petra vezette Darazsak Sportakadémia/B, a középső két negyed viszont a Rácz Kincső és Tózer Nemes Boglárka húzta Kecskeméti KA/A csapatáé volt, amely ezzel meg is nyerte a meccset (63-77). A Szakolczi Diána, Halmágyi Kitti és Piukovits Dorka hasznos produkciója mellett a kiemelkedő Rátkai Eszterre (37 pont, 8 pattanó, 7 gólpassz eladott labda nélkül) építő NKA Pécs/A egy negyed alatt eldöntötte az Albert Szidónia és Fárbás Eliza vezette DVTK Akadémia/A elleni összecsapását (95-74). A Csata DSE a 30 pontig jutó Toman Réka és tripla-duplázó testvére, Toman Dóra (15 pont, 12 pattanó, 11 gólpassz, 7 szerzett labda) vezetésével duplaannyi pontot dobott, mint a BEAC-Újbuda KA/A (80-40).
 
A Csata a Kecskemét ellen sem izzadt meg sokkal jobban (48-79) - a Toman-nővérek ezúttal is vezérek voltak 21, illetve 22 pontjukkal, de a sokoldalúan játszó Gábor Lili és a dupla-duplája mellett 4 blokkot is jegyző Zakor Izabella is hozzátettek a sikerhez, nem is keveset. A Pécs is nagy arányú sikert aratott a múlt hét során, a Darazsak B csapatának otthonában (46-97), pedig Rátkai Eszter pályára sem lépett - Szakolczi Diána, Küllős Kira, Piukovits Dorka, Halmágyi Kitti és Jónás Mirjana is kiválóan játszottak, de összességében heten is 10 pont fölé kerültek a vendégektől. A legszorosabb találkozóra a BEAC miskolci vendégjátéka alkalmával került sor. Ez a meccset az első negyedben kisebb előnyt kialakító, és azt gyakorlatilag végig meg is tartó hazaiak nyerték a dupla-duplázó Fárbás Eliza, János Bernadett és Kádas Boglárka vezetésével (71-66).
 
Darazsak Sportakadémia/B - Kecskeméti KA/A   63-77
NKA Pécs/A - DVTK Akadémia/A   95-74
Csata DSE - BEAC-Újbuda KA/A   80-40
Kecskeméti KA/A - Csata DSE   48-79
Darazsak Sportakadémia/B - NKA Pécs/A   46-97
DVTK Akadémia/A - BEAC-Újbuda KA/A   71-66
 
Az alapszakasz főtáblájának B csoportjában mindössze négy találkozót rendeztek. A PVSK NKA/A-nak komoly nyerési esélyei voltak a Vasas Akadémia/A ellen Csiki Hanna, Hőgye Petra és Mayer Dorina jó játékának köszönhetően. 65-68 után azonban futott egy 12-0-t a Herczog Bora, Czirkos Anna Panka és Molnár Kata Fruzsina fémjelezte pasaréti gárda, így győzött (76-81). A pécsiek előbb említett triójuk vezetésével vigasztalódtak a Csákvári Viktória és Nyári Döniz Csnege húzta Atomerőmű-KSC Szekszárd otthonában (73-89). A Vasas sok jó teljesítmény mellett leginkább Igaz Eszternek, Czirkos Anna Pankának és Harmati Emma Rózának köszönhetően verte könnyedén a Szekszárdot (97-36). A Darazsak Sportakadémia/A pedig szintén nagy arányban múlta felül a Kiss Lenke KA/A-t (34-101) - a győztesnél Vasi Hanna, Szabó Rozina, Janzsó Alíz és Bauer Zorka is 20 VAL fölött végeztek.
 
PVSK NKA/A - Vasas Akadémia/A   76-81
Atomerőmű-KSC Szekszárd - PVSK NKA/A   73-89
Vasas Akadémia/A - Atomerőmű KSC Szekszárd   97-36
Kiss Lenke KA/A - Darazsak Sportakadémia/A   34-101
 
A C csoportban másfél hete 30 percig úgy tűnt, hogy az Óházy Juliana vezette Zalaegerszegi KTE győzni tud a Szolnoki Sportcentrum/A otthonában - 15 pontos is volt már a vendégek előnye, és még a záró felvonásra fordulva is megvolt ebből 9. Az utolsó 10 perc aztán a László Nóra fémjelezte vendéglátó akarata szerint alakult, és nyert is a Szolnok (61-54). A Bajai NKK/A az első negyed után összeszedte magát, és leginkább Fleckenstein Kata, valamint Orsós Dominika vezetésével nagy arányú sikert aratott a Török Flóris-Törekvés SE/A pályáján (35-86). A Vér Alexandra Hanna, Drahos Leila, Ikládi Anna, Tatai Fanni, Rácz Zsófia ötösfogat vezette Szegedi KE/A az első pillanattól kezdve uralta az NKA Pécs U15/B elleni találkozót (112-38). A Szolnok pedig a Zalaegerszeg elleni mérkőzése után sokkal kisebb izgalmakat követően múlta felül a Törekvést (94-38) a László Nóra, Szoboszlai Mira, Szoboszlai Laura, Járomi Kíra és Csényi Zsuzsa kvintettnek hála.
 
Szolnoki Sportcentrum/A - Zalaegerszegi KTE   61-54
Török Flóris-Törekvés SE/A - Bajai NKK/A   35-86
Szegedi KE/A - NKA Pécs U15/B   112-38
Szolnoki Sportcentrum/A - Török Flóris-Törekvés SE/A   94-38
 
 
 
Leány junior
 
A leány junioroknál az alapszakasz főtábla A csoportjában összesen három meccset bonyolítottak le legutóbbi jelentkezésünk, október 14-e óta. A Papp Lilla és Márkusz Lilla húzta DVTK Akadémia/A megnehezítette a Vasas Akadémia/A dolgát, legyőzni azonban nem tudta ellenfelét (58-46) - a pasarétieknél Tóbel Lívia Ivett és Van Rijs Dóra Ágnes voltak a legjobbak. A DVTK aztán könnyedén múlta felül a Nyíregyházi Kosársulit (118-53) Márkusz Lilla, Papp Lilla és Oláh Fruzsina vezetésével - úgy, hogy rajtuk kívül még heten, az összes pályára lépő miskolci elérte a 10 VAL-t. A Vasasnak is volt egy könnyű összecsapása: a fővárosi együttes az NKA Pécs U17/B-t múlta felül 60 ponttal. Legjobbjaik Van Rijs Dóra Ágnes és Van Rijs Luca Jenny voltak, de rajtuk kívül is még öten tudtak minimum 16 VAL-t felmutatni.
 
Vasas Akadémia/A - DVTK Akadémia/A   58-46
DVTK Akadémia/A - Nyíregyházi Kosársuli   118-53
Vasas Akadémia/A - NKA Pécs U17/B   97-37
 
A főtábla B csoportjában az NKA Pécs/A Rátkai ESzter és Olawuyi Adenike Olayemi vezetésével könnyed sikert aratott a BEAC-Újbuda KA/A ellen (90-46) - a két vezér mögött Laczkó Sára, Orbán Alexandra Marti és Kohn Petra is pontosan 15 VAL-t hoztak. Hullámzó első és kiegyenlített második félidőt játszott egymással a Wolf Enikő és Horog Betta vezette Atomerőmű-KSC Szekszárd, illetve Földi Boglárka és Szemerszki Mária fémjelezte Miskolci SI Vadmacskák. A mérkőzést végül a végjátékban végig vezető vendégek nyerték egyetlen ponttal (54-55). Nemcsak szorongatta ellenfelét a Bibok Liza, Tózer Nemes Boglárka és Pettner Hanna húzta Kecskeméti KC/A, hanem a 34. percben 63-56-ra vezetett is a Darazsak Sportakadémia/A otthonában. Az Ács Luca vezette hazaiak ekkor egy 17-1-gyel visszavették a vezetést, és nyertek (75-69). A Bibok Liza és Hermann Anna jó játékára építő Kecskemét a Tőczik-Rátkai-Laczkó-Olawuyi kvartett fémjelezte Pécsre már kevésbé tudott ráijeszteni (68-101).
 
NKA Pécs/A - BEAC-Újbuda KA/A   90-46
Atomerőmű-KSC Szekszárd - Miskolci SI Vadmacskák   54-55
Darazsak Sportakadémia/A - Kecskeméti KC/A   75-69
Kecskeméti KC/A - NKA Pécs/A   68-101
 
Öt meccset rendeztek meg az elmúlt másfél hétben az alapszakasz főtáblájának C csoportjában. A Kanizsai Vadmacskák SE a gyengébb első negyed után Horváth Lili vezetésével átvette az irányítást, és legyőzte a Szegedi KE/A-t (61-50). A Széchenyi KA és a Török Flóris-Törekvés SE/A kifejezetten hullámzó mérkőzése három negyed után egálra állt, a 36. percre pedig 46-43-as vezetéssel fordultak a Strbik Fanni Flóra és Darázsi Dóra vezette vendégek. Ekkor futott egy 11-0-t a Milkovics Réka fémjelezte győri gárda, amely ezzel győzött (54-48). A Keszte Sára, Juhász Réka, Vágó Anna és Szarvas Panni vezette Kiss Lenke KA/A uralta a Dávid Kornél KA/A elleni összecsapást, könnyedén győzött (47-85). A Keszte-Szarvas duó fémjelezte fővárosiak ezt követően látszólag sima vereséget szenvedtek a Sághi Kata, Mihály Emma és Milkovics Réka vezette Széchenyi KA ellen (62-89) - az utolsó negyedet 20 ponttal bukták, ezért lett ilyen nagy a különbség. A Strbik Fanni Flóra, Darázsi Dóra és Rivasz Petra húzta Törekvés pedig a Szeged ellen javított győri vereségét követően (80-57), hiába volt jó a Tisza-partiaknál Balatoni Zoé.
 
Kanizsai Vadmacskák SE - Szegedi KE/A   61-50
Széchenyi KA - Török Flóris-Törekvés SE/A   54-48
Dávid Kornél KA/A - Kiss Lenke KA/A   47-85
Kiss Lenke KA/A - Széchenyi KA   62-89
Török Flóris-Törekvés SE/A - Szegedi KE/A   80-57
 
 
 
Fiú serdülő
 
Az alapszakasz felsőházának A csoportja Debrecenben szerepelt másfél héttel ezelőtt: a Budapesti Honvéd/A, illetve a Szombathelyi Sportiskola KA/A két-két mérkőzést nyert meg a Cívis KK Debrecen/A, valamint a Nyíregyházi Sportcentrum ellen. A házigazda mindkét ellenfelét megszorongatta, amennyire tudta (a Honvéd ellen 65-88, a Szombathely ellen 55-68) - a két győztes a nyíregyieket nagyobb arányban verte (a Honvéd 135-46-ra, a Szombathely pedig 93-59-re).
 
Budapesti Honvéd/A - Cívis KK Debrecen/A   88-65
Szombathelyi Sportiskola KA/A - Nyíregyházi Sportcentrum   93-59
Cívis KK Debrecen/A - Szombathelyi Sportiskola KA/A   55-68
Nyíregyházi Sportcentrum - Budapesti Honvéd/A   46-135
 
A B csoportban a házigazda Körmendi Törpördögök viszonylag szoros első félidőt követően nagy arányú sikert aratott a Soproni SI KA SKC/A ellen (104-57), főként a Bartik Zalán, Dékány Bojan Bendegúz, Tóth Botond triónak köszönhetően. A Kecskeméti KA/A egy sokkal szorosabb találkozón, legfőképp a 18 ponttal megnyert második negyedének és Gera Viktornak köszönhetően múlta felül a Zsíros Akadémia Kőbánya gárdáját (65-55). A Pelle Péter vezette kőbányaiak ezután az első félidőben megalapozták, a harmadik negyedben pedig bebiztosították a Sopron elleni sikerüket (92-69). A Körmend pedig a két páratlan negyedére alapozva verte a Kecskemétet (83-95), így két győzelemmel zárt - hiába volt jó a kecskemétieknél Jambrik Áron (32 VAL), Bartik Zalán kiemelkedett az egész mezőnyből (42 pont, 51 VAL).
 
Körmendi Törpördögök - Soproni SI KA SKC/A   104-57
Kecskeméti KA/A - Zsíros Akadémia Kőbánya   65-55
Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Soproni SI KA SKC/A   92-69
Kecskeméti KA/A - Körmendi Törpördögök   83-95
 
A középház A csoportjában a vendéglátó Szolnoki KA/A és a KASI Delfinek/A volt a két csapat, amely 2-2 győzelemmel a zsebében hagyta el a pályát. A kaposváriak sokkal könnyebben intézték el a Soproni Tigrisek/A-t (43-101) és a MEAFC/A-t is (103-67), mint a hazaiak - a két mérkőzésen Sághy Tamás, Szvath Milán János és Czeibert Soma Gergő voltak a legjobbjaik. A Szolnok a 32 pontos Bálint Valér vezette miskolciakat mindössze 5 ponttal verte (82-87), a Szalontai Máté fémjelezte Sopront pedig 11 ponttal (85-74), de a Faragó Viktor Róbert, Dávid Tamás, Báldos Ábel Simon és Szabó Bence kvartettre építő szolnokiak mindkét meccsen kiengedtek a negyedik negyedre.
 
MEAFC/A - Szolnoki KA/A   82-87
Soproni Tigrisek/A - KASI Delfinek/A   43-101
KASI Delfinek/A - MEAFC/A   103-67
Szolnoki KA/A - Soproni Tigrisek/A   85-74
 
A B csoportban a MAFC/A bizonyult a legjobbnak, két mérkőzést is nyert a fővárosi alakulat. A Szedeák/A-t nagyon könnyedén múlta felül a budapesti csapat (74-38), a Dávid Kornél KA/A-t pedig két páratlan negyedének köszönhetően fektette két vállra - mindkét alkalommal Izmendi Kolos volt a MAFC legeredményesebbje. A székesfehérváriakat a Marokházi Levente húzta NKA Pécs/B is legyőzte a második félidőben fordítva (69-64). Marokházi a Szedeák ellen is nagyszerűen játszott, de nem olyan jól, mint a túloldalon Körtvélyessy András Pál (40 pont, 21 pattanó, 4 blokk, 60 VAL), a szegediek pedig egy hullámzó második félidőben, 74-72-es pécsi vezetés után fordítva diadalmaskodtak (76-82).
 
NKA Pécs/B - Dávid Kornél KA/A   69-64
MAFC/A - Szedeák/A   74-38
Dávid Kornél KA/A - MAFC/A   55-74
NKA Pécs/B - Szedeák/A   76-82
 
 
 
Fiú kadett
 
Az alapszakasz főtábla I. A csoportjában a Budafok és a Sopron egy kifejezetten pontgazdag találkozót játszottak. Mindkét oldalon akadtak jó teljesítmények, főleg a végül simán nyerő soproniakén (81-123), de mindenkit elhomályosított a tripla-duplától 2 szerzett labdával, a 5-by-5-tól pedig 1-1 gólpasszal és blokkal elmaradó Keller Bendegúz (37 pont, 10 pattanó, 4-4 gólpassz és blokk, 8 szerzett labda, 56 VAL). A Vasas Akadémia/A Kiss Leizer Gergő, Szabó Soma Barnabás és Váradi Ádám Péter révén magabiztosan verte a Szedeák/A-t (69-41). A Dávid Kornél KA/A főként Jánni Ákos és Denk Norbert Zalán révén az első negyedet még hozta a Szombathelyi SI KA/A ellen. Ezt követően viszont a 44 VAL-ig jutó Pesti Péter vezette szombathelyiek kiegyenlítettek. A fehérváriak a végjátékban 5 ponttal is vezettek, és még az utolsó percre fordulva is náluk volt az előny. Ekkor azonban Sándor Péter Barnabás és Pesti kosaraival megszerezte a győzelmet a vendég alakulat (72-75).
 
A Zalakerámia ZTE KK/A ellen már nem tudott fordítani a Szombathely, így a Gerencsér Botond vezette hazaiak végül simán verték a Sándor-Pesti duó által húzott vendégeiket (88-59). A Sopron a KASI Delfinek/A ellen is játszott egy pontgazdag találkozót, és ezúttal is könnyedén nyert (103-66) - az újfent 46 VAL-ig jutó, quadruple-duplával kacérkodó, igaz, 11 eladott labdát is jegyző Keller Bendegúz mellett ezúttal a 45 VAL-os Gadácsi Dávid is kiemelkedő produkciót nyújtott a soproniaknál. Volt egy hosszabbításos találkozó is: a Szedeák ráadás után verte 76-73-ra a Dávid Kornél KA-t, méghozzá leginkább Lőrincz Boldizsárnak köszönhetően - hiába volt kifejezetten jó a túloldalon Jánni Ákos és Valicsek Donát is. A Vasas pedig Váradi Ádám Péter vezetésével, de egységes csapatmunkájának köszönhetően nagyobb izgalmak nélkül verte a Budafokot (95-52).
 
Budafok-PSE - Soproni SI KA SKC/A   81-123
Vasas Akadémia/A - Szedeák/A   69-41
Dávid Kornél KA/A - Szombathelyi SI KA/A   72-75
Zalakerámia ZTE KK/A - Szombathelyi SI KA/A   88-59
Soproni SI KA SKC/A - KASI Delfinek/A   103-66
Szedeák/A - Dávid Kornél KA/A   76-73
Vasas Akadémia/A - Budafok-PSE   95-52
 
A B csoportban a Kecskeméti KA/A nagyszerű negyedik negyedével, a Mészáros Botond, Fellegi Regő, Szemerédi Levente Béla trió vezetésével győzött Oroszlányban (57-73) - hiába volt VAL alapján a mezőny legjobbja a túloldalról Kristyák Viktor. A Budapesti Honvéd/A kiváló harmadik negyedének hála nyert a Tallós Levente fémjelezte Soproni Tigrisek otthonában (73-89). Az Atom City-Atomerőmű SE U16/A a 44 pontig és 50 VAL-ig jutó Kékesi Kolosnak köszönhetően nagyon simán múlta felül a Zsíros Akadémia Kőbánya/A együttesét (95-50). Az NKA Pécs/A a két páratlan negyedben sokkal jobban játszott a Lukácsi Gábor, Fonyó Botond, Balázs Barnabás, Angyal Medárd Áron, Teszárik Márton ötös vezetésével, mint a Honvéd B csapata, így végül nagyobb izgalmak nélkül nyert is (59-82).
 
A pécsiek ezt követően a soproniakkal is játszottak, és bár Tallós Levente ezúttal is kiválóan játszott, csapatának nem volt esélye a mecsekaljai gárdával szemben (62-83). Az OSE az 50 VAL-ig jutó Kristyák Viktor, illetve Németh Máté vezetésével a Zsíros Akadémia pályáján javított a Kecskemét elleni vereségét követően (63-80). A kecskemétiek pedig Mészáros Botond nagy meccsével (29 pont, 15 pattanó, 47 VAL) verték a Honvéd B jelű együttesét (90-47).
 
MVM-OSE Lions U16/A - Kecskeméti KA/A   57-73
Soproni Tigrisek - Budapesti Honvéd SE/A   73-89
Atom City-Atomerőmű SE U16/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A   95-50
Budapesti Honvéd SE/B - NKA Pécs/A   59-82
Soproni Tigrisek - NKA Pécs/A   62-83
Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MVM-OSE Lions U16/A   63-80
Kecskeméti KA/A - Budapesti Honvéd SE/B   90-47
 
Négy mérkőzést rendeztek a főtábla II. C csoportban, és kifejezetten szoros találkozók is voltak közöttük. A MAFC/A az első félidőben még vezetett a Viola Dávid Zsolt, Müller Andor János, Orbán Imre trió vezetésével a Beszterce KK otthonában. A harmadik negyedben azonban fordítottak a leginkább a Cserényi Martin, Hajdú János, Cserényi Marcell trióra építő hazaiak. 66-65-nél egyszer vezetett még a MAFC, a végjátékban pedig volt esélye egyenlíteni 74-72 után két büntetővel. Az egyik azonban kimaradt, a vendéglátók kosarat dobtak, erre pedig már nem volt válasza a fővárosiaknak (76-73). A Márkus Péter húzta PVSK NKA/A 20 perc játék után még jobban állt, mint a DMTK/A. A dunaharaszti együttes azonban Van Der Velde Donát, Seregély Balázs és Varga Attila révén fordított a harmadik negyedben, a végjátékban végig előnyben játszott, az utolsó bő két percben még növelni is tudta azt, így végül győzött (59-51).
 
Az egyetlen igazán egyoldalú összecsapást az Újpest-MT/A játszotta a Félegyházi TSI otthonában (51-109) - a vendégeknél Békési Benedek és Barabás Balázs is kiemelkedően játszottak. A MAFC viszont óriásit küzdött a győzelemért a DEAC KA U16/B ellenében (69-65). Úgy tűnt a félidőben, hogy a fővárosiak simán nyerhetnek, 15 pont volt a fórjuk leginkább Tompos Péternek, Lestyák Benedeknek és Orbán Imrének köszönhetően. A harmadik felvonás végére fordított a Sziegl Gábor és Szilágyi Péter fémjelezte debreceni alakulat, amely 59-51-es előnnyel ment be az utolsó 5 percbe. 58-63-as állás után azonban jött egy 6-0-s roham a MAFC-tól, és Sziegl ugyan erre még válaszolt, Lestyák és Viola Dávid Zsolt révén a hazaiak szerezték meg a győzelmet.
 
Beszterce KK - MAFC/A   76-73
DMTK/A - PVSK NKA/A   59-51
Félegyházi TSI - Újpest-MT/A   51-109
MAFC/A - DEAC KA U16/B   69-65
 
A D csoportban a Takács Bence, Verebélyi Áron duó által húzott Nyíregyházi Sportcentrum/A az első negyedben megalapozta, a negyedikben pedig bebiztosította sikerét a Monor SE otthonában (62-75). A Somogyi Zsombor és Kovács Márton András vezette NKA Pécs/B nagyon sima sikert aratott a Szolnoki KA/A ellen, amelyből Forgács Gábor nyújtott csak igazán jó teljesítményt (90-60). A DEAC KA U16/A Fekete-Gál Csongor és Laluska Bence Ádám révén aratott könnyed győzelmet a MAFC/B otthonában (56-109). A Nyíregyháza egy fordulatos mérkőzésen, az utolsó negyedben 7 pontos hátrányból ugyanekkora előnyt csinálva, leginkább Verebélyi Áron és Szabadon Zétény révén győzött a Soproni SI KA SMAFC/B vendégeként (47-54).
 
A Vasas Akadémia/B Rosta Péter, Vajda Zoltán Márk, Nagy András Botond, Bartos Gergely és György Julian vezetésével nyert Monoron (54-96). A Szolnok is legyőzte a monoriakat, csak hazai pályán (102-74) - a hazaiaknál Forgács Gábor mellett Gusztafik Ferenc is kiemelkedő, 40 VAL fölötti teljesítményt hozott, a vendégektől pedig Mohácsi Zsolt Balázs (31 pont, 21 pattanó, 6 szerzett labda, 4 blokk, 59 VAL) emelkedett ki. A DEAC-nak a pécsiek B csapata sem okozott gondot (85-54), és ezúttal Fekete Balázs, Váróczy Gergő István, Csécsi Gergő és Szilágyi Péter voltak a legjobbjaik.
 
Monor SE - Nyíregyházi Sportcentrum/A   62-75
NKA Pécs/B - Szolnoki KA/A   90-60
MAFC/B - DEAC KA U16/A   56-109
Soproni SI KA SMAFC/B - Nyíregyházi Sportcentrum/A   47-54
Monor SE - Vasas Akadémia/B   54-96
Szolnoki KA/A - Monor SE   102-74
DEAC KA U16/A - NKA Pécs/B   85-54
 
 
 
Fiú junior
 
A Csátaljay Péter és Csendes Péter vezette Soproni SI KA SKC/A egy félidő alatt eldöntötte az Óbudai Kaszások/A elleni összecsapását a fiú junior alapszakasz főtábla I. A csoportjában (108-51). A Kenedi Róbert, Simonics Levente Dávid, Csorba Gyula Viktor trió húzta Zsíros Akadémia Kőbánya/A a remek első negyedére alapozva verte az AKMÉ Körmendi Törpördögök gárdáját (68-53) - hiába játszott jól a vendégeknél Nagy Péter. A Pintér Dávid fémjelezte MAFC lényegében végigvitte első félidőben szerzett előnyét a Dombóvári Kosársuli KE otthonában, hiába jött fel többször is 1-2 pontra a Reizinger Máté vezette hazai alakulat (58-66). Az NKA Pécs/A nagyon sima sikert aratott a Dávid Kornél KA/A ellen leginkább Schmera Gergely, Meszlényi Róbert és Todor Prodanovics kitűnő játékára alapozva (107-57).
 
A székesfehérváriak két nappal később a Sopron otthonában is belefutottak egy nagy arányú vereségbe (94-57) - a Csendes-Csátaljay duó mellett ezúttal Flasár Botond és Szabó Dániel is nagyon hasznosan kosaraztak soproni részről. Újabb két nap elteltével a MAFC látogatott Székesfehérvárra, és megint az első félidőben szerzett előnyére építve győzött a DKKA otthonában (56-67), ezúttal Matejovics Máté vezetésével. A Csátaljay Péter mellett Lakatos Levente és Nyikos Barnabás vezette soproniak Körmenden is diadalmaskodtak, méghozzá duplaannyi pontot dobva, mint ellenfelük (40-80). A Dombóvár pedig Reizinger Máté és Fehérvári Csegő nagyszerű játékának köszönhetően, minden negyedet megnyerve hozta a Zsíros Akadémia elleni találkozóját (84-57).
 
Soproni SI KA SKC/A - Óbudai Kaszások/A   108-51
Zsíros Akadémia Kőbánya/A - AKMÉ Körmendi Törpördögök   68-53
Dombóvári Kosársuli KE - MAFC   58-66
NKA Pécs/A - Dávid Kornél KA/A   107-57
Soproni SI KA SKC/A - Dávid Kornél KA/A   94-57
Dávid Kornél KA/A - MAFC   56-67
AKMÉ Körmendi Törpördögök - Soproni SI KA SKC/A   40-80
Dombóvári Kosársuli KE - Zsíros Akadémia Kőbánya/A   84-57
 
A B csoportban a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A nagyon könnyed győzelmet aratott a Horváth Ádám, Németh Bálint Péter, Kovács Levente Hetény trió révén a PVSK NKA ellenében (108-66) - hiába volt jó a mecsekaljaiaktól Gróf Máté és Harka Szabolcs. A Nagy Ádám húzta Szolnoki KA egy negyed után még vezetett a Vasas Akadémia/A otthonában. Ezt követően azonban a vendéglátó a Pleesz Ádám, Bérces Dániel duó révén, jó csapatmunkájának köszönhetően érvényesítette fölényét (91-59). Három negyed után 5 ponttal még a Tóth Patrik és Mári György József vezette Kecskeméti KA állt jobban a Budapesti Honvéd SE/A otthonában. A záró 10 percet azonban 12 ponttal nyerte a Boka-Magó Áron István, Karda Dominik Krisztián és Kiss Benedek Péter jó játékára alapozó fővárosi gárda (67-60). A Debreceni KA U18/A egységes játékkal verte a Csuti Kornél fémjelezte Zalakerámia ZTE KK-t (81-58).
 
A Vasas a pécsiek otthonában is vesztésre állt egy negyed után, de Pleesz Ádám vezetésével ezt a mérkőzést is viszonylag simán nyerte végül a két páros felvonásnak köszönhetően (55-77). A páros negyedek sikerültek nagyon jól az Udemezue Ekenedilichukwu vezette Debrecennek is Szolnokon, így a hajdúságiak végül nagyobb izgalmak nélkül győztek (60-77). A Pécs a Vasas után a Kecskemét ellen is vezetett 10 perc játékot követően. A Kőházi Bence és Mári György József vezette vendégek azonban ezt követően fokozatosan vették át a mérkőzés irányítását, és végül 9 ponttal győzni tudtak (53-62). Kiegyenlített első félidő után a 27-3-ra megnyert harmadik negyed hozta meg a sikert a Hajdu Péter Márton, Boka-Magó Áron István és Kiss Benedek Péter fémjelezte Honvéd számára a Falco ellen (71-51). A Makkos Dávid, Csuti Kornél, Szalay Domonkos trió vezette ZTE pedig az első félidőt uralta a Kőházi Bence húzta Kecskemét ellen, végül sima hazai győzelem lett a vége (72-57). 
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A - PVSK NKA   108-66
Vasas Akadémia/A - Szolnoki KA   91-59
Budapesti Honvéd SE/A - Kecskeméti KA   67-60
Debreceni KA U18/A - Zalakerámia ZTE KK   81-58
PVSK NKA - Vasas Akadémia/A   55-77
Szolnoki KA - Debreceni KA U18/A   60-77
PVSK NKA - Kecskeméti KA   53-62
Budapesti Honvéd SE/A - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A   71-51
Zalakerámia ZTE KK - Kecskeméti KA   72-57
 
A főtábla II. C csoportjában az Újpest-MT/A az első félidőben eldöntötte a Szedeák/A elleni mérkőzést Richter Dániel, Tárkányi András és Németh Barnabás vezetésével (93-67) - hiába végzett jó VAL-lal a szegedieknél Tóth-Vízhúzó Albert és Káposzta Szabolcs. Ugyanez a két játékos volt a szegediek legjobbja az Atomerőmű GYKSE U18/A ellen is, de a paksiak a Géringer Gergő, Sáfrán Botond, Imre Milán, Heimann Gergő négyes révén közel kétszer annyi pontot dobva győztek (51-100). A Richter, Tárkányi, Németh trió a MEAFC/A ellen is győzelemre vezette az újpesti együttest (88-73), pedig a miskolciaknál Burai Donát 38 pontig és 40 VAL-ig jutott. A csoport legjobb meccsén a Varga Ármin Gábor vezette Kiss Lenke KS/A 18 ponttal vezetett a félidőben a VUKE-Veszprém/A ellen. A vendégek a második félidőben szinte teljesen eltüntették hátrányukat, többször is feljöttek 1-2 pontra, de sem egyenlíteni nem tudtak, sem a vezetést nem sikerült átvenniük egyszer sem (77-74).
 
Újpest-MT/A - Szedeák/A   93-67
Szedeák/A - Atomerőmű GYKSE U18/A   51-100
Újpest-MT/A - MEAFC/A   88-73
Kiss Lenke KS/A - VUKE-Veszprém/A   77-74
 
Végül, de nem utolsó sorban a D csoportban öt találkozót bonyolítottak le. 35 percig teljesen egál találkozón a Budapest Basket az utolsó minutumokban mutatott játékával, Román Barnabás és Cserjés Bence Attila vezetésével győzött az Alba Fehérvár otthonában (70-75). Az Egri VSI KOK/A a Bolla Norbert, Gergely Péter, Holecz Gergő trió révén verte a Márkus Dániel húzta DMTK-t, főleg a 12 ponttal megnyert harmadik negyednek köszönhetően (72-59). Az Áron Zétény, Kiss Benedek és Ódor Benő fémjelezte fehérváriak a záró felvonást behúzva verték a Márkus mellett Fiedor Patrik Ádám vezette dunaharasztiakat (77-90). A Holecz Gergő és Lénárt Ákos vezette egriek hullámzó összecsapáson, de a második félidőt egyértelműen kézben tartva nyerte a Lehel Kosársuli otthonában, melynek legjobbjai Fodor Botond és Göblyös Bálint voltak (59-76). A kiegyensúlyozott csapatjátékra alapozó NKA Pécs/B pedig végig vezetve győzött magabiztosan a Félegyházi TSI otthonában (51-89).
 
Alba Fehérvár - Budapest Basket   70-75
Egri VSI KOK/A - DMTK   72-59
DMTK - Alba Fehérvár   77-90
Lehel Kosársuli - Egri VSI KOK/A   59-76
Félegyházi TSI - NKA Pécs/B   51-89
 
 
 
 
 
 
Fotó - Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia facebook

Vármegyei szövetségek