Légiós körkép: Hangáék elvesztették veretlenségüket a spanyol élvonalban
24
Oct
2021
Légiós körkép: Hangáék elvesztették veretlenségüket a spanyol élvonalban
2021. október 24.  |  14:21
A Real Madrid jó sorozata tovább folytatódott ezen a héten is. A királyi gárda az Euroligában 70-69-re verte a Fenerbahcét, így 4-1-gyel továbbra is ott van a legjobbak között, jelenleg a harmadik a tabellán. Hanga Ádám közel 19 perc alatt beszórt két triplát (6 pont), és volt 1-1 pattanója és gólpassza is. A madridiak ma délben a Herbalife Gran Canariát fogadták az ACB Ligában, és hullámzó első félidő után végül a vendégek nyerték az összecsapást 75-70 arányban - 6-1 így a Real mérlege, és este egy meccses hátrányba kerülhet, ha a Barca nyerni tud. Hanga ezúttal 14 perc alatt 3 gólpasszig jutott.
 
A Monbus Obradoiro 87-76-ra nyert a Coosur Betis otthonában, Filipovity Márkó viszont mindössze 4 percet töltött a pályán - egy lepattanót jegyzet ez idő alatt. A Joventut Badalona a Lenovo Tenerifét verte idegenben, Maronka Zsombor azonban nem lépett pályára. Az Obradoiro 3-4-gyel a 14. helyen áll, míg a Joventut 4-3-mal jelenleg rájátszást érő pozícióban van.
 
Japánban a Niigata Albirex a nyugati élcsapatnak számító SeaHorses Mikawa ellen játszott duplafordulót, méghozzá saját közönsége előtt. A hazaiak mindkétszer kikaptak, előbb nagy arányban (58-81), majd egy szoros mérkőzésen (75-77), így a keleti csoport utolsó előtti helyét foglalják el 2-6-os mutatójukkal. Rosco Allen mindkét találkozón csapata legjobbja volt: először 18 pontot, 7 pattanót és 6 gólpassz jegyzett (igaz, 6 eladott labdával), másodjára pedig egy 18 pontos, 10 pattanós dupla-dupla került a neve mellé.

Vármegyei szövetségek