Tippmix Női NB I: Veretlenek és nyeretlenek is összecsapnak az 5. fordulóban
15
Oct
2021
Tippmix Női NB I: Veretlenek és nyeretlenek is összecsapnak az 5. fordulóban
2021. október 15.  |  17:00

Négy veretlen és öt nyeretlen gárda van jelenleg a női élvonal mezőnyében, több sorozat azonban megszakad a szombaton rajtoló 5. fordulóban – lássuk az összecsapásokat!

 

 

Atomerőmű KSC Szekszárd (4-0) - Ludovika-FCSM Csata (4-0)  

2021. október 16. szombat         16:30

 

Veretlenek csatájával indul a forduló, Euroligás együttes fogadja Európa Kupában szereplő riválisát. A tolnaiak négy kötelező győzelemmel kezdték a pontvadászatot, és bár a legrangosabb női kupasorozatban két vereséggel indítottak, így is masszív esélyesei a találkozónak. A Csata a bajnokság nyitányán legyőzte a DVTK-t, nemzetközi porondon azonban visszavágtak a piros-fehérek Tursics Krisztián gárdájának, így ők is vesztes meccsből érkeznek az összecsapásra. Zseljko Djokics mélyebb keretet forgathat, több opciója van, míg a főként magyar magjára támaszkodó fővárosi együttes a Lelik – Horváth duó összeszokottságára támaszkodhat.

 

 

ELTE BEAC Újbuda (0-4) – DVTK (2-2)

2021. október 16. szombat         17:00

 

A BEAC bár négy vesztes összecsapással indította az évadot, háromszor nemzetközi porondon szereplő gárda ellen kapitulált Balogh Judit együttese, így ezek kalkulálható vereségek voltak – a sorsolás ezúttal sem kegyesebb, hiszen a DVTK is megméreti magát külföldi ellenfelekkel szemben. A Cegléd elleni hazai fiaskó fájhat az újbudaiaknak, hiszen három negyeden át úgy tűnt, kézben tartják a meccset, majd az utolsó játékrészre elfáradtak, 22-7-re elbukták azt, és vele együtt a derbit is (55-65). Mérész Beatrix játéka eddig nagyon biztató idén (12.8 pont, 5 lepattanó), pedig nem kis nevekkel kellett csatáznia a palánk alatt az első négy fordulóban – ez most sem lesz másként, hiszen a bajnokság pont -és VAL-listájának vezetője, Cheridene Green (20.5 pont, 11 lepattanó, 31.8 VAL) érkezik a Gabányi László Sportcsarnokba.  

 

 

 

Vasas Akadémia (0-4) - NKA Universitas PEAC (4-0)

2021. október 16. szombat         18:00

 

A tavalyi évad egyik meglepetéscsapata, a Vasas szintén nehéz ellenfeleket kapott a bajnokság elején (Sopron, Szekszárd, Csata, Győr), mindezt egy remek formában kezdő PEAC elleni derbivel „fejelik meg” Papp Diáék. Bach Boglára eddig a húzóember a pasarétieknél, 15 pontos átlaga mellett 43%-kal triplázik a 24 esztendős bedobó – más kérdés, hogy a védekezésre kihegyezett mecsekaljaiak jók ellenfelük játékának „lerontásában”, kérdés, mennyi teret hagynak Bach számára. Csirke Ferenc hölgykoszorúja négy győzelméből háromszor is tíz ponton belüli csatát nyert meg, a koncentráció tehát a helyén van a baranyaiaknál, erre most is szükségük lesz, ha győztesen akarnak távozni a fővárosból.   

 

 

TFSE-MTK (0-3) - PINKK Pécsi 424 (0-4)

2021. október 16. szombat         18:00

 

Egy nyeretlenségi sorozat egészen biztosan megszakad, két sok fiatallal operáló együttes csap össze szombat délután Budapesten. Magyar Bianka gárdája alaposan átalakult a holtszezonban, eddig ők is topcsapatokkal játszottak, így valós képet még nem igazán kaphattunk erejükről – majd talán most. A tíz éves jubileumát ünneplő PINKK-nél egyelőre keresi az ideális felállást Vanja Miljkovic mester, a négy meccsen (Győr, Csata, Cegléd, PEAC) összeszedett -119-es pontkülönbség a legrosszabb mutató jelenleg az élvonalban.

 

 

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (0-4) - VBW CEKK Cegléd (2-1)   

2021. október 16. szombat         18:30

 

Az újonc szigetszentmiklósiak sem épp a legkönnyebb sorsolást kapták, hiszen a Szekszárd – Sopron – Győr – Csata négyesfogattal kezdtek a pontvadászat első heteiben. A következő három meccsük a PEAC, a DVTK és a Sopron ellen lesz, tehát talán most van a legnagyobb esélyük megszerezni első sikerüket – ehhez azért a ceglédieknek is lesz természetesen egy-két szava. Hegedűs Péter gárdája a BEAC és a PINKK legyőzése után nagyon simán kapott ki hazai pályán a diósgyőriektől, mindkét kék-sárga együttesnek van tehát bizonyítani valója.

 

 

Sopron Basket (4-0) - UNI Győr MÉLY-ÚT (3-1) 

2021. október 17. vasárnap        18:00

 

A tavalyi bajnok és bronzérmes csap össze a forduló egyik rangadóján. A Sopron Basketnél Varga Alíztól volt hangos a sajtó az elmúlt napokban, mivel a csapat mindkét Euroliga-derbijén 15-15 pontot szórt az egykori Vasas-nevelés bedobó. Győri oldalon Sabina Oroszová bombaformában kezdte a hazai pontvadászatot (15.3 pont, 7.5 lepattanó), eddig mindhárom teljes fordulóban bekerült a forduló válogatottjába a szlovák magasember – most is sok kell tőle, hogy versenyben legyen Iványi Dalma alakulata a címvédővel szemben.

 

 

 

Vármegyei szövetségek