Tippmix Férfi NB I: A Pécs hatalmas fordítással győzött az Alba ellen
10
Oct
2021
Tippmix Férfi NB I: A Pécs hatalmas fordítással győzött az Alba ellen
2021. október 10.  |  20:30
Az ötödik forduló utolsó mérkőzésén az Alba Fehérvár a legutóbbi két bajnokiját megnyerő Pécsi VSK-VEOLIA vendége volt az A-csoportban.
 
Stark köszönt be rögtön kintről, majd Gordon büntetőire Lukács triplája érkezett, és bár Brkics révén egyenlíteni tudott a Pécs, a harmadik perc közepén Mulalic süllyesztette el az Alba harmadik tripláját (6-9). Elkapta a fonalat az Alba, tízpontos vendég vezetésnél faragott a hátrányból Ivosev egy pécsi hármassal, de Laksa kintije is ült, így azonnal visszaállt a közte tíz. Laksa ismételt: az első öt fehérvári tripla-kísérletből mind célba ért. Tizenegy ponttal vezetett az Alba, de a negyed végén Bryson hétre faragta a különbséget – Pongó közelijével lett közte kilenc (24-33).
 
Bár a triplák most nem mentek olyan jól, így is növelte előnyét az Alba a második negyed elején: három perc után már tizenhárom pont volt a csapatok között (31-44). Laksa aztán gondoskodott róla, hogy távolról se maradjon adós a csapata: saját harmadik, csapata hatodik trojkáját süllyesztette el. A félidő hajrájához közeledve már a húszpontos vezetésért támadhatott az Alba az ekkor csak büntetőkből betaláló hazaiak legnagyobb bánatára, másfél perccel később pedig már 25-tel vezettek a vendégek (33-58). Az Alba ott folytatta, ahol az első negyedben abbahagyta, a Pécs játéka viszont visszaesett ebben a negyedben, így 37-60-nál mehettek a nagyszünetre a csapatok.
 
A Pécs volt valamivel aktívabb a második félidő elején, de minden második hazai kosárra érkezett Alba-válasz, így éppen csak húszon belülre tudtak felzárkózni a hazaiak. Haynes-Jones triplája lejött, de egy duplával javított – 50-66-nál időt kértek a pontatlanabbá vált vendégek. Újabb hat pécsi pont – Haynes-Jones kettő plusz eggyel, Ivosev triplával jelentkezett – kötött ki az Alba-gyűrűben, Bryson triplájával pedig már tízen belül voltak a megtáltosodó hazaiak (59-68). Jelentősen leromlott a vendégek dobóhatékonysága, míg a hazaiaknál Bryson mellé Haynes-Jones is felzárkózott ponttermelésben, ami meg is látszott az eredményen: 67-74 állt a táblán harminc perc után.
 
Alba-pontokkal indult az utolsó tíz perc, ismét távolodott ellenfelétől a székesfehérvári együttes (67-80), de a pécsiek is rákapcsoltak, és egy időkérést követően már ugyanannyi dobott pontnál jártak a negyedben, mint a vendégek. Bryson dobhatott három büntetőt, 82-86 lett ezzel az állás, Mulalic pedig csak egyet dobott be a vonalról. Haynes-Jones talált be ismét, majd Omenaka hibáját elsőre Ivosev nem tudta kihasználni, de nála kötött ki a támadó-lepattanó, amit sikerrel tett vissza. Sőt, ugyanő szedett pattanót a saját gyűrűjéről is, majd újabb támadást fejezett be sikerrel – vezetett a Pécs! Haynes-Jones növelte egy kettessel a hazai előnyt. Lukács és Vojvoda hármasa is betalált, de ez nem zökkentette ki a hazaiakat, akik Haynes-Jones triplájával vették vissza a vezetést (97-95). Steele egyenlített, Bíró triplája viszont szintén a gyűrűben landolt. Haynes-Jones egyik büntetője kimaradt, de Stark kettese után a pécsi légiós akcióból javította iménti megingását. Vojvoda triplája lejött, elúszott az Alba-siker: óriási fordítással a Pécs húzta be a találkozót 103-99-re.
 
Pécsi VSK-VEOLIA – Alba Fehérvár 103-99 (24-33, 13-27, 30-14, 36-25)
 
Bajnokság, 5. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Papp P., Balog Gy., Sörlei A. (Bognár T.)
 
PVSK: Illés M. 5/3, Popadic -, Bryson 31/12, Gordon 6, Brkics 6. Csere: Haynes-Jones 36/9, Ivosev 14/6, Bíró O. 3/3, Goldring G. 2, Hőgye -.
 
Alba: Stark 21/6, Mulalic 6/3, Lukács N. 15/6, Laksa 18/12, Steele 10. Csere: Pongó 10/3, Vojvoda 9/3, Omenaka 8, Szabó Zs. 2, Takács Mi. -.
 
 
 
Fotó - pvsk.hu

Vármegyei szövetségek